Hur jag jobbar med bröllopen – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Hur jag jobbar med bröllopen

Godmorgon tisdag från hemmakontoret, sitter nere vid matbordet idag för att få lite myskänsla med tända ljus och blommor runt mig… Det var intensivt men roligt att vara iväg och idag ska det bli skönt med total admindag – bara ett enda möte och det är ett telefonmöte med en academyelev så det blir kul.

 

 

Jag hann hem till nattningen av Charles igår, urmysigt. Han berättade dock om några killar från femårsgruppen som var taskiga mot honom, han har sagt det för och det skär ju ens hjärta när man försöker prata om det och peppa att han ska gå till fröknarna och säga till (“då blir de ännu argare och följer efter mig”), aj…. Jag fällde en tår men försökte behålla lugnet och bara fortsätta LYSSNA och sticka in små råd. Det verkade inte vara så himla stor grej för honom, de är kanske för små för att förstår HUR taskigt det är att var taskig? De småbråkar ju titt som tätt om olika saker i den åldern ändå liksom.. Jag lyssnade på Högkänslighetspodden igår, avsnitt 21 om det högkänsliga föräldraskapet och jag kände såå igen mig. Här gäller det att navigera sina känslor alltså, phu.

 

 

Igår gjorde jag något SÅ knäppt på jobbet – en del i uppgiften var att provsmaka hela mitt brudpars bröllopsmeny eftersom de bor på andra sidan jordklotet… Sagt och gjort, klockan 12 igår åt jag SÅ mycket god mat och jag hade samtidigt 4 personer som tittade på mig för att se hur jag bedömde mat och dryck, HAHAHA. Jag sa flera gånger hur märkligt det var att äta inför publik, det är inget jag brukar göra och jag trodde de också skulle äta med mig (kock, sommiler, hotellchef och koordinator på plats satt och presenterade, noterade och bollade med mig men det var bara jag som åt….) Ibland är verkligen mitt jobb annorlunda – jag brukar sällan vara med på provsmakningarna så det var helt klart ovanligt att genomföra den helt själv.

 

Och på tal om mitt jobb så fick jag en fråga förra veckan bland kommentarerna:

 

Jag blir lite nyfiken. Lite märkligt kanske, men hur har du koll på alla olika delar till bröllop, om du söker efter inspiration, gissar både digitalt, analogt och i vardagen. Hur spar du idéerna till rätt bröllop? Tusen olika mappar på datorn + anteckningar i telefonen? Om du ska leta efter säg en bil till bröllop A, kan du då samtidigt i huvudet fånga upp att wow, det där skulle passa till bröllop B? Eller är tiden du lägger på bröllop A helt låst och huvudet inställt på bara det? Jobbar du något för hand? Kan du få inspiration som du sparar till ett framtida jobb även om du inte vet när det kommer passa. Hur döper du det då för att veta var du ska hitta det igen vid rätt tillfälle? Jag Hoppas att di förstår mina frågor och min nyfikenhet. Vore så kul om du kan svara och förklara!

 

SÅ rolig fråga ju och här är man ju helt olika som personer i hur man jobbar bäst, mest effektivast och hur man kan hålla reda på allt kreativt. Just jag har typ allt i huvudet, brukar alltid få kommentarer om det – “HUR kan du ha hela körschemat och allt det där i huvudet för så många olika leverantörer och till och med olika bröllop samtidigt?!” , och ja det funkar för mig. Jag kan absolut hålla på att boka bil till bröllop A och se något som jag känner WOW det där MÅSTE vi ha på bröllop C, och så slänger jag iväg ett mail till den helt enkelt. Jag jobbar parallellt med alla hela tiden.

 

 

Förr sparade jag mycket inspiration i olika mappar men numera så finns det ju liksom ÖVERALLT hela tiden och man kan googla fram nästan vad som helst så numera gör jag mina bröllopskoncept och moodboards i början av planeringen och sen håller vi oss oftast till det så jag söker inte efter så mycket inspiration längre, pinnar inte på Pinterest eller gör olika kollage utan allt är i huvudet och det känns som jag matas med inspiration dygnet runt utan att söka efter det ändå. Så det är skönt att inte hålla på med det längre, förr var det ett intresse men nu efter 10 år så är det ju verkligen ett jobb för mig så jag vill inte sitta och scrolla pinterest längre. Konstigt nog.

 

Dessutom gör ju brudparen det så bra själva – de söker ju efter otroligt mycket inspiration och skickar bilder och idéer – DEM drömmer oftast om en vision eller känsla de vill uppnå men de har ingen aning om HUR man genomför den och det är ju det som är min expertis. Att ta brudparets dröm och vision och se till att boka det som krävs för att det ska funka just där deras bröllop ska vara. Det är ju oftast tusen små detaljer som man inte tänker på när ser en inspirationsbild som t ex “Var bokar man såna lampor? Hur många behöver man? Hur hänger man upp dem? Var drar man elen ifrån? Hur mycket el behövs, finns det rätt kräm i det uttaget? Vem hänger upp dem och när? Kan man dimma dem? Kommer det funka att ha alla tända när man kör dansgovlet eller blir det för ljust?” osv osv osv , Många små saker som brudparet inte tänker på när de kanske bara såg en fin bild.

 

 

Svårt att svara på frågan men hoppas du blev klokare? Haha, det var många fler som blev nyfikna så det var kul att svara på – hojta om ni har fler frågor!

Och ha en fin tisdag!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Julia

    Tack för svar. Tänkte inte alls på att du inte längre söker inspiration. Och att du kan sortera allt i huvudet är ju helt fantastiskt.