GOD JUL! – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

GOD JUL!

Åh så härligt med julfirande, hoppas ni hade en fin julafton!!

Vi började julafton med lite TV mys innan det var dags att spana i julstrumporna om Tomten hade varit där på natten…

Och där var spännande små paket, såå mysigt ju… vid 09 kom mina gudföräldrar med barn och barnbarn och så började vi som vanligt med julkalendern och stor julfrukost tillsammans, vi har firat julaftonsmorgon med dem i hela mitt liv…

Jag hade dukat upp fint till frukosten med rött – rött – rött! Efter frukosten väntade julklappsspelet och vi kör alltid på återvunnet som tema så man slår in något man har hemma som man tror kan passa istället för att köpa nytt. Det kan vara en bok, kokbok, något felköp brukar hamna där med och jag måste säga att julklapparna i julklappsleken har blivit såå mycket bättre dessutom sen vi började med detta! Jag tog boken “med känsla för barns självkänsla” eftersom alla har barn eller barnbarn i små åldrar nu och ett fint oöppnat té jag fått i ett pressbud. Blev väldigt uppskattat av mottagaren.

Barnens bord..

Vid tolv kramades vi hejdå och så körde några av oss till minneslunden och tända ljus för min mormor och korgar och farmor och farfar som är så saknade. Att farfar inte är med oss är fortfarande så färskt och jag saknar honom jättemycket så det var fint att få följa med dit innan jag nattade August för sin nap och slumrade lite jag med.

Så skönt med en lugn julafton där vi tog det som det kom, vid tre var det Kalle och lite fix i köket inför julbordet som vi åt innan Tomten kom på besök och barnen var sååå taggade och glada. Charles har pratat länge om när morfar ska komma som Tomte och att han inte vill att den riktiga ska komma men han tror på den riktiga. Så han kände sig trygg med Tomte-grejen eftersom han hade kontroll och koll på vem det var. Så det blev bara glädjetjut och applåder. Mysigt.

Sen lektes det med julklappar och barn somnade och vaknade i olika omgångar och vid midnatt hade vi äntligen fått alla barnen att sova så somnade vi med efter lite champagne och löjrom.

Min bästa julklapp? Att jag fick sova där nere på soffan och sova 7 timmar i sträck utan uppvak. ÅH som jag behövde det!! Ska få sova 3 hela nätter i början på året också som julklapp – Rickard sover själv med barnen första natten och sen tar mormor och morfar båda barnen följande 2 nätter så då får Rickard också sova. Och SOM vi ska sova då. Drömjulklapp!!

Okej en dunderjulklapp till var att jag fick från Essie att hon ska heta Johanna i mellannamn, hur fint? Essie Johanna, wow!! Hur hur fin är syrran i vår mormors gamla topp då?? Idag har jag på mig vår farmors gamla tröja, vi är himla bra på att plocka fram små guldpärlor från garderoberna…

Nu har dessa fyra kusins kramats hejdå och vi är på väg till Småland för nästa firande. Det blir fullt ös julaftonsfeeling idag igen, urmysigt!

Hoppas ni får en härlig juldag…

Och GOD JUL alla fina!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.