Sista jobbdagen – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Sista jobbdagen

Gooodmooooorgooon!!

Andas ni in julen nu? Njuter ni och skala bort allt som kan få er att känna minsta stress? Jag har struntat i SÅ många saker som jag normalt gör och tycker att vi “måste” göra för att det ska bli jul och det var lite sorgligt och jobbigt först men nu är det bara SÅ SKÖNT att strunta i allt det där och fokusera på att hela familjen ska må så bra som möjligt.

 

Som igår när jag gick ner till havet och tillbaka och sen satt på en stol utomhus i solen och åt havregrynsgröt till lunch. För just igår kändes det viktigaste att andas in dagsljus och frisk luft – inte att äta en ordentlig lunch eller jobba undan lite till. En liten lunchpaus med fokus på energierna från solen och havet helt enkelt.

 

 

 

Och idag är sista jobbdagen för imorgon börjar JULLOVET!! Hurra –  jag ska maila ut till mina kunder idag och önska dem en god jul och ett gott nytt år och sen sätter jag på det där “jag är ledig” svaret för första gången. Blir helt pirrig av bara tanken.

 

 

Så här vacker blå himmel var det nere på stranden igår när jag gick ner dit, otroligt vad lite sol och ljus kan göra!!

 

 

Och igårkväll tog jag på mig lager efter lager efter lager med varma kläder och sen cyklade jag med två vänner till BarBistro och åt ostron och tonfisk och babblade och babblade och babblade. HELT ljuvligt var det och när jag somnade vid 23 var jag så himla varm i själen över hur fint det är att träffa nya vänner i vuxen ålder där man kan vara sig själv till 100% och de faktiskt gillar det. De tar en med alla knasigheter man har för sig – jag kan ju liksom glida in i en paljettklänning och bränna av en dans en tisdag och de tycker det ÄR roligt och ger energi – de stör sig inte på det eller tycker jag borde tona ner mig. Vi skrattar åt det tillsammans. Så otroligt viktigt.

Men jag kan också stå med tårar i ögonen när jag lämnat barnen för att jag är så ledsen och de har förståelse för det med. Jag är jag och jag är okej.

 

Och de är de och dem är fantastiska!!! Och vi är alla SÅ olika men vi har stora hjärtan, låta varandra vara den vi är, peppar och stöttar varandra, har HUMOR som en stor gemensam nämnare för vi skrattar alltid mycket när vi ses.

 

Nu – ta tag i dagen!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Paula

  Hej Johanna.
  Jag har också endometrios och hatar det. Har du skrivit ingående i något inlägg om din sjukdom? Jag tänker för jag blir ibland galen. Det känns som så mycket i min kropp kan bero på endometriosen. Liksom varje månad ont nere i magen i samband med mens både före mens och efter mens helt sjukt ont. Har mens trots minipiller och nu trots spiral som inte verkar vara bra för mig. Men alltid nu som då varje månad ibland i en vecka ibland en dag: Ont i rumpa. Tryck nere i magen. Kissnödig. Migrän. Psykiskt mår jag dåligt. Inbillar mig jag skall dö då det finns så mycket smärta hela tiden, blir lite inbillningssjuk. Kan du relatera till dessa åkommer också? Har ju läst om din huvudvärk. Men inte något om rumpont, kissnödig, tryck nere i magen, stegring osv. Tack för du är så fin och inspirerande.

  1. johannakajson
   johannakajson

   Jag har ont i magen varje dag året om dessvärre, som molande, och sen vid ägglossning och mens RIKTIGT ont som att någon sticker in köksknivar och hackar och drar runt vid äggledarna typ… inget kissnödig eller mot rumpan men denna sjukdom ter sig ju HELT olika för alla kvinnor. Vissa får ont vid samlag, vissa får ont när de går ont på toa och vissa får annat som extrem huvudvärk. Är såå olika hur beroende på var ens sammanväxtningarna satt sig osv… hur man mår psykiskt är ju också såå olika, jag är så van och har tränat extremt hårt på att tänka positivt i alla lägen och inte låta sjukdomen stoppa mig så det är nog mitt bästa tips – att lära känna dig själv och din kropp och öva på hur du inte låter tankarna ”gå igång” på smärtan. Skitsvårt 😞. Och ja – jag hatar det med!! ❤️

   1. Paula

    Tack. Jo jag hade bara en sammanväxning då jag blev op för 5 år sedan.Men som sagt har det ju inget med hur ont man kan ha. Det är hemskt. Men joo smärtan är mer hanterbar om man tänker positivt. Vad fint att läsa. Jag blir också nojig över all värkmedicin jag behöver äta. Men allt för att fungera. God jul. Tack för du delar med dig.