Öppna luckor – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Öppna luckor

Glad lördag – låt oss öppna lite luckor i Kajsons julkalender med temat Sharing is caring!

 

Lucka nummer 11: ” Ett klädesplagg”

 

Det finns lite olika men denna kavajen är ett klädesplagg i min garderob som varit med i mååånga år och som jag alltid kan dra fram i alla sammanhang och då får jag dessutom ALLTID frågor om den. Den är från HM ursprungligen och jag ärvde den från syrran – snacka om hållbart plagg. Även skinnbyxorna som TYVÄRR strök med i veckan har jag haft i över 7 år och använt enormt mycket. Dem är också från HM och även dem sjukt populära att få frågor om när jag bär dem. RIP säger jag bara för dem har varit guld värda i alla år. Så när man säger att kedjorna inte är hållbara tycker jag man ska tänka ett varv till – enormt många av mina plagg som jag har i 10 år är från t ex HM… Jag hade ett par skinnbyxor från Lexington för två år sedan som gick sönder efter bara 5 användningar. Tyvärr. Nu är jag alltså helt skinnbyxelös och det får bli en investering inför 2020 för skinnbyxor är ju verkligen något jag drar fram i ur och skur.

 

 

Den här skjortan är ett annat plagg som åker fram ofta och den har flera år på nacken. Den är från & Oterh Stories och även den ett reaköp. Den fortfarande och används flitigt  – skärpet investerade jag i somras och det kommer jag ha resten av livet och funkar både i midjan så här som till jeans – tipset är att köpa en sån storlek om det funkar att ha som båda!! Två supergrejer till i min garderob jag gillar helt enkelt.

 

Min bröllopsklänning – den jag designade och lät sys upp med min sömmerska för 7,5 år sedan och som jag hoppar i lite då och då. Den har varit med på plåtningar och jag har en hemma på bröllopsdagen varje år – eller som den dagen när jag skickade in manuset till boken och den åkte på medan jag vattnade i trädgården. Idag hade min bröllopsklännig såklart sett annorlunda ut om jag hade gift mig – jag tror de flesta ändrar stil genom åren så att ha en tidlös klänning tycker jag är svårt och något man inte ska tänka på utan man ska ha det man vill ha just där och då! Denna var min drömklänning 2013. Och jag älskar den SÅ fortfarande!! Och är duktig på att använda den minsann.

 

 

Okej – nästa lucka:  Lucka nummer 12: ” Bästa i min stad”

 

Havet och de kritvita stränderna såklart. ÄLSKAR våra stränder… Men vi har ju fler gobitar i Höllviken och här i området som restaurangerna BarBistro (RIKTIGT god mat!!) och Strandtugg (enkel sharefood mitt på stranden med otrolig utsikt) och sen har vi ju de härliga gårdarna som Almaregården (bäst i juletid, gå in i ladan och spana på julsaker och belysning och köp din julgran där ute och glöm inte hälsa på getterna) eller Annedals gård (där köper du allt inom frukt och grönt och på sommaren har de självplock av både blommor och bär) eller klassiska Hallongården där du ha självplock, lite djur att spana på att ett fik med våffelbuffé. Vellingeblomman är ju också en klassiker här i området där de har olika teman med utställningar som barnen älskar efter årstid. Där köper jag alla mina krukväxter. Just det ja – Badhytten i Skanör är himla trevligt att käka lunch på.

 

 

Lucka nummer 13: ” Bästa podden ”

Mina poddar jag lyssnar på just nu är (hinner inte lyssna på alla varje vecka utan går lite efter feeling men dessa ligger top of mind om jag får tid över att lyssna på en podd i bilen eller på en promenad).

 

Fredagspodden – på något sätt så är Hannah och Amandas prat om allt och inget något som ALLTID får mina tankar att snurra och landa mjukt i självutveckling eller förståelse för omvärlden. Märkligt men som en mjuk kram varje gång jag lyssnar på den.

Keeping up med Jennie och Malin – ny podd jag precis börjat följa med Jennie Hammar och Malin Eklund som båda bor i LA och det är härligt att drömma sig bort till deras vardag och höra hur det är att faktiskt bo och leva i USA:

Nu börjar livet – Med Rebecca Stella och Vanessa är en podd som ALLTID får mig att skratta, älskar deras snack och deras jargong mellan varandra för det känns som man får vara inkluderad i deras gemenskap på något konstigt sätt. De lär mig att våga vara mig själv, stå på mig och vara lite mer queen.

TrettioplusTrevar – med Klara, Sofie och Tove är alltid insitksfullt och det roliga är att det blir helt olika avsnitt beroende på vem som håller i varje avsnittet. Dem gör det här med att vara tre i en podd HELT RÄTT mot vad vi i Vardagsfesten trilskades runt med. Att vara tre och inte prata i munnen på varandra för det är EN som håller i avsnittet varje avsnitt.

Beauty och Bubblor – Inte ofta MEN när jag hinner lyssna på ett avsnitt med Frida och Emma så blir jag alltid så himla sugen på att skämma bort mig själv ännu ännu mer med hudvård och härligheter.

Tvillingpodden – Jessica och Angelica får mig alltid att skratta och när jag saknar dem så kan jag bara sätta på en podd och känna det som att jag är i rummet med dem.

Högkänslighetspodden – ny upptäckt som jag lyssnar på dagar när jag vill lära mig mer om HSP och självkärlek.

Alex och Sigge – lyssnar jag och Rickard oftast på när vi kör tillsammans.

 

 

 

Vill ni spana på luckor från andra som är med i julkalendern?

Sofia Bergstrand

Jessica Lagergren

Funkisistan

Kraka

Linda Sofie Olsson

Lifestyle by Cherie

Stronger Life

Sweetwords

Minas Värld

Nathalie

Orsakullan

Minas Värld

Jenzel

 

 

 

 

Detta är en del i  Kajsons julkalender där alla skriver om samma sak/ samma rubrik varje dag enligt de “luckorna” kalendern satt, vill du också vara med så spana in här.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jenny

  Nä, kort och gott så handlar hållbarheten inte om din tid med dina kläder från kedjorna som exempelvis HM. Genom att handla där så fortsätter misären för de anställda som producerar detta samt det fortsätter att utarma naturen genom den kolossala vattenmängd som behövs för att få bomull bland annat. Så nä, lägg inte upp det som att det inte är så farligt när det faktiskt är det, för det är så mycket större än dina två plagg. Hållbarheten handlar om miljön vi lever i och stackarna i produktionen. Tack för inspiration annars!

  1. johannakajson
   johannakajson

   KLART det är större än två plagg men just dessa två plagg har hållt bra och inte varit ”slit och släng” som det ofta kallas från kedjorna, att man bara använder det en eller två gånger. Så jag menade, kanske inte var så tydligt ❤️