Livsomvälvande bok och bortglömda luckor – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Livsomvälvande bok och bortglömda luckor

Innehåller annonslänkar

 

Jag hade ju på känn att jag inte skulle hinna med alla luckor i Kajson julkalender efter hand och ni var så kloka som sa att den kan ju finnas utan att jag göra alla men här kommer en recap på dem jag missade första veckan:

 

Lucka nummer 8 idag var mitt bästa boktips och jag tänkte ni skulle få tre hela olika… Det första är den boken jag läser just nu och den heter Reload och handlar om att återhämta sig på bästa sätt men det jag verkligen gillar med den är att den låter en fortsätta köra gasen i botten om man är en person som gillar det MEN att den pushar för att lägga in återhämtningen. Så man orkar. Den krossar också myten om balans i vardagen, haha. Det är okej att livet är åt ena eller andra hållet för så funkar det, den magiska balansen kan man känna i stunder men är liksom inte så som man kan leva sitt liv. För det är för mycket yttre påverkan som vi utsätts för hela tiden – allt från jobbet, kunder, vabb, hämta och lämna, barn som inte vill äta sin mat, dålig sömn helt ofrivilligt osv osv. Klokt. Har inte läst klart den men helt klart bra tips!

 

 

 

 

Nästa är den ni alltid frågar om när jag läser den så det syns på blogg och instagram – Viktiga Kartor och den är Charles absoluta favoritbok och har varit det sen han fick den för typ två år sedan. Supertips!  Och det sista är mitt absolut bästa tips för dig som känner dig stressad av perfektionism och kontrollbehov. Jag läste denna boken Good Enough för typ 10 år sedan och den var livsavgörande för mig i att lära mig bromsa och släppa på såväl kontroll som mina “sanningar” om vad som var perfekt eller ens good enough. Jag jobbar ju fortfarande med detta men för 54 kr tycker jag du ska unna dig att läsa den i jul. Den håller måttet än som den absolut bästa boken för detta, Elizabeth är otroligt klok i hur hon beskriver det.

 

I lucka nummer 4 var det mitt bästa sommartips från året och vi besökte ju Upptech i Jönköping och det måste jag tipsa om, sååå härlig utflykt att göra med hela storfamiljen. Tips!

 

 

 

Och sen var lucka nummer 7 “Årets julklapp” som ju är mobillådan – alltså att man ska lägga ifrån sig mobilen mer…  Jag har blivit lite bättre på att lägga ifrån mig mobilen helt en halvtimme här och där och framförallt när jag är med barnen men det är svårt när man har både kontakten med familjemedlemmar och kameran där i och man vill fånga bilder då och då… MEN att scrolla instagram eller kolla mailen efter 16 är jag bättre på – men ska bli 100% bra med. Iaf mellan 16-18 – då skulle jag nästan vilja ha kvar en fast telefon hemma så att folk kunde nå en men att man kunde skita helt i telefonen de timmarna.

 

Hur gör ni för att lägga ifrån er mobilen mer? En grej jag önskar mig i julklapp är digitala klockor till både vårt sovrum och iaf August rum så man ser vad klockan är när man härjar på natten men slipper kolla mobilen och se något sms eller nått som ligger där…. Alla pushnotiser är borta förutom på missade samtal och sms, jag har aldrig push för mail, instagram, messenger eller något sånt. Det blir jobb för mig….

 

Hur gör ni?

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emma

    Har också bara notiser för sms o samtal, känns onödigt o bli bombarderad med notiser. Mina föräldrars telefoner plingar hela tiden med tragiska nyheter från tidningar. Känns så onödigt o bli matad med sånt. Och klart ens barn blir nyfiken om det plingar i tid o otid 😅