Min favoritblogg – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Min favoritblogg

Lycka nummer 5 i Kajsons julkalender är att tipsa om mina favoritbloggar och detta inlägget började jag skriva igår men så vaknade ett av barnen och jag blev fast där uppe i att natta om… Så det blev inte så värst mycket kväll där igår för mig och jag är SÅ glad att ni var så många som sa till mig att jag kunde göra Kajsons julkalender även om jag själv inte behövde öppna alla luckor….

 

MEN – jag spanade i min mobil vilka bloggar som ligger på framsidan som jag kollar dagligen och här har ni dem:

 

Bild lånad från Ebbas blogg som prickar in precis varför jag följer henne – glamour blandat med vardag och inspirerande jobbprojekt

 

Ebba Kleberg von Sydows blogg har jag följt till och från men de senaste åren har jag verkligen fastnat för denna underbart härliga kvinnas blogg och instagram… Hon är otroligt välskriven men med en öppenhet, enkelhet och relativt ofiltrerade vardagsinlägg mellan alla proffsfotograferingar och inspirerande samarbeten hon gör. Det är så inspirerande med någon som tar sig an projekt så sjukt helhjärtat som hon gör och jag blir alltid så inspirerad – och GLAD när jag följer henne på stories på instagram. Som en kompis eller en storasyster man skrattar med konstant.

 

Bild lånad från Majas blogg

Maja Nilsson Lindelöf är också en av mina toppbloggar för underbara Maja som jag fått äran att lära känna lite grann är en högsensitiv själ precis som jag som har ett känsloregister och tankar som snurrar i berg och dalbana och hon delar med sig så fin och klokt och öppenhjärtligt om det men samtidigt så är hon en ung powerkvinna med så mycket energi, pondus, klokskap, har många roliga bollar i luften och härliga projekt och hon inspirerar mig till att både lära mig mer som sminkningar och härliga outfits som att gå loss ännu mer i julpyntandet än jag redan gör. För hon visar att det är okej. Hon är en sådan otrolig förebild för hon visar alltid att allt är okej – att hon är okej precis som hon är och det gör mig stärkt i att jag är okej precis som jag är. Tror hon gör underverk får mååånga unga kvinnor idag som kanske kan slippa trilla ner i det där värsta hålet av botten. Klokskap, djup och en massa härlig, inspirerande snygg yta.

 

Bild låna från Claras blogg

Underbara Claras blogg har jag följt lääänge och inspirerats av att pyssel, allt bakande, allt inom plantering på våren men framförallt nu. Allt inför julen…. HON kan jul kan jag säga!! Granris, snö och immiga glas… Clara skriver så vackert, så det blir som att läsa en dröms saga och bilderna tar hon på ett sätt som påminner om trollska tider. Och jag gillar det, senaste åren har jag inspirerats mycket av hennes företagsamhet och entreprenörsskap och sättet hon jobbar på – att hon jobbar med det hon älskar MEN hon satsar alltid på att ta rejält ledigt hela julen och typ 10 veckor på sommaren. Jag som aldrig tagit ledigt under mina 10 år som egenföretagare – inte på riktigt – inspireras att nu hålla julstängt i mitt bolag. Inte passa på att jobba ikapp utan istället passar på att stänga ner helt och vara LEDIG. Tack Clara för att du inspirerar mig till att både sätta granris på dörren, tänka mer miljömedvetet och att hitta balansen i entreprenörskap och ledig tid med barnen.

 

Bild lånad från Vanjas blogg

Vanja Wikström – denna färgpralin man bara blir SÅ glad av varje gång man ser henne i instagramflödet eller läser hennes blogg. För hon försöker också få ihop livets alla pusselbitar med eget bolag, roliga projekt, härliga färgstarka kläder i vintermörkret och hon prioriterar ett fint, vackert hem högt. Något som får mig att tänka på att miljön runt mig faktiskt påverkar mig och att jag också vill ha det fint och må bra – fint behöver inte betyda att det inte är stökigt utan mer att man gör aktiva val i vilken kruka man har eller härliga växter… Hennes sambo Niklas har haft några ruskigt tuffa år vilket gör att hela familjen har det tufft och Vanja får dra ett stort barn-fixar-lass som hon balanserar med jobb och egentid som hon egentligen ärligt nog säger att hon behöver betydligt mer av. Något man inte “får” säga när man har barn. Vanja inspirerar mig till att det är okej att vilja gå på bio själv, eller ens ligga på soffan och kolla på en serie själv (okej jag kommer inte så långt att jag faktiskt GÖR det – “grisar” som hon kallar det men hon får mig att känna att det är okej att jag ens tänker tanken att jag vill göra det…) Hon visar att det är okej att man vill äta godis på toaletten en tisdag. Och att genvägar är bra vägar. Och så sjunger hon för mina barn – jupp det är Vanja som ligger bakom Lekis TV tillsammans med Niklas och de bjussar på SÅ mycket nytt material här på deras youtubekanal. Helt gratis. För att underlätta andra föräldrars vardag. Så himla bjussig tjej det där!

 

Bild lånad från Isabellas blogg

Isabella Löwengrip, såklart. Mer inspirerande entreprenör som vågar satsa för att vinna och som dessutom är kvinna som syns, hörs och tar plats för att visa både när det går bra och mindre bra. Livet. Pusslet fast på sitt sätt. Det är en gammal vän till mig som ni vet, vi ses och hörs tyvärr alldeles för sällan numera men så blir det när man bor så långt ifrån varandra och lever helt olika liv. Jag visste ju det när jag flyttade ner till Skåne men jag är så glad för de åren vi bodde grannar och umgicks med barnen, Isabella var mammaledig med sitt andra barn samtidigt som jag fick mitt första och hon peppade mig och lärde mig så mycket om djungeln som förälder där i början.. Men såklart peppade hon mig mycket med mitt bolag också – att våga. Det var hon som sparkade mig i rumpan för att ta tag i bröllopsboken jag hade en idé jag tänkt länge om – och nu finns den i varenda bokhandel och är tryckt i tredje upplagan. Jag är SÅ riskrädd i mitt bolag så att ha en sån vän som pushar mig gå över och förbi snarare än att ta det lugnt var guld värt för jag har inga andra vänner omkring mig som driver bolag som kan pusha mig så. Idag följer jag ju Isabellas blogg och instagram för just det, pepp att VÅGA lite mer i livet. Våga testa, våga satsa och att misslyckanden inte är så farliga. Det är en lärdom på vägen. Och så älskar jag hennes stil.

 

Bild lånad från Jessicas blogg på henne och Elsa

 

Jessica Lagergren, att följa ens kompis på hennes blogg är så mysigt för det känns som man ses oftare än man gör. Jag älskar hur Jessica skriver ärligt och härligt om sitt liv. Ups and downs. Projekt hon tar sig an och så mycket kul om hennes fina barn Elsa och Bonnie. Vi fick vårt första barn med bara några veckors mellanrum så det har alltid varit extra kul att följa just Elsa som ju är lika gammal som Charles, och även hon är ju en stjärna på sociala medier!! Lilla Elsa… När jag följer Jessica på stories så skrattar jag alltid, det gör jag iofs när vi ses IRL också för hon är så rolig och bjussig. Och så vill jag ALLTID lära mig att sota min ögon så där coolt som Jessica har det. Drömmen är att hon ska sminka mig en dag, gud vad härligt det skulle vara!

 

Bild lånad från Angelicas blogg

Och så har vi den andra tvillingen här som jag också följer såklart. Angelica Lagergren och här landar jag alltid mjukt inne på hennes blogg. Som att jag får en kram av henne varje gång jag går in där.  För hon skriver så lugnt ärligt om sitt liv, hur mycket hon saknar sina barn när de har pappavecka (och eftersom jag känner henne och var med under skilsmässokarusellen hugger det alltid extra i mig…) och det får mig att påminna mig själv ännu mer om hur otroligt tacksam jag är över att jag lever med mina barn pappa, att vi har det bra, att jag får träffa mina barn varje dag när jag vill. Hon skriver om psykisk ohälsa och hur hon arbetar med det och hon skriver om sitt nya företag där hon utbildat sig till doula och börjar jobba som det nu, ett steg i riktningen om drömmen om att bli barnmorska. Jag blir så inspirerad att våga drömma om vad jag vill jobba med och att man kan våga kasta allt och börja om som hon gjorde när hon sökte jobb på ett lager istället för att driva sitt bolag.

 

Bild SoLovely

 

Och sen följer jag en massa som jag hoppar in och ur utefter vad jag vill bli inspirerad av just den dagen också men dessa klickar jag liksom dagligen in på… Gärna flera gånger om dagen, haha. Det häftiga är att ni är SÅ många som klickar in här dagligen och jag har fått höra att det är så ovanligt med såå många läsare som följer så aktivt som ni gör, genuina följare som verkligen skriver in min bloggadress för att läsa här om och om igen och idag så tappar många sina bloggläsare för att vi hänger på instagram och har inte riktigt tiden att läsa långa blogginlägg längre. Men det göra ni, och jag tycker det är SÅ coolt. Så tack till er som följer mig.

Och när jag får sånt här, som jag fick igår på ett DM och som jag får flera i veckan från olika läsare och följare som berättar att något jag skrivit om förändrat ert tankesätt, lyft ögonen för något nytt, förbättrat ert mående eller peppat er till något. Då blir jag så innerligt varm i hjärtat, för det är det mäktigaste med att blogga och inspirera – att någon faktiskt tar till sig det jag skriver.

Kolla:

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Minas Värld

    Det finns så många fina bloggar att läsa och vad kul med lite nya tips. Ska kolla in dessa direkt.
    Tack för en bra julkalender, jag hakade på i år och vilka roliga luckor att både ta del av och skriva om själv <3