Recept på världens godaste lussebullar – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Recept på världens godaste lussebullar

Godmorgon från risgrynsgröten jag kokade igår, ÄNTLIGEN!! Jag är lite sen på allt sånt i år men försöker landa i att just i år med en 4,5åring (enkel att hitta på julsaker med iofs) och en 1,5 åring (snart.. Ni vet tiden när de är omöjliga att hitta på julpyssel för de bara kastar saker? Baka, pyssla, pynta… Allt rivs ändå bara ner… ) så är det inte i år allt ska göras – kanske bara hälftens görs. BARA det som kan göras för att det är härligt och mysigt och hellre lite men att det inte var stressigt än allt i ett kaos.

Good enough. Det går faktiskt bra med den tanken än så länge…

 

 

Jag älskar ju kall gröt så idag tycker jag nästan den är bätre än igår. Fast helst ska den ju göras till en risalamalta så man får i lösvispad grädde och liiite vanlij. Men bara lite. Mums

 

 

Igår bakade jag och barnen lussebullar tillsammans, jag hade satt degen så den var klar till när vi kom hem från förskolan och sen fick August banka med en slev, Charles fick göra lussebullarna preciiis hur han ville (med blått superhjälteströssel på) och jag bakade ut vanliga lussebullar relativt snabbt för att få det hela att gå så smidigt som möjligt. Sen penslade Charles alla med ägg och lagom till Rickard kom hem så åt vi de nygräddade konstverken i soffan. Mmm, INGET slår en helt rykande lussebulle!!

 

Knåda, knåda, knåda….

 

“Det ska va två runda och pärlsocker på ena och superhjälteströssel på andra”….

 

 

SÅ stolt när de var klara!! Och där bakom i fönstret ser ni dagens projekt efter förskolan…. Göra pepparkakshus med grannarna, DET känns som en utmaning med barnen under 2 år men vi ska ge det ett försök för de stora barnen hade nog tyckt det varit såå mysigt och roligt!! Det är ju kul med kreativt pyssel i jul och även om jag ALDRIG trodde jag skulle tycka att det var okej med blått strössel på lussebullar så var dem de finaste jag någonsin sett och jag blev alldeles varm i hjärtat när vi bakade tillsammans, jag och Charles. Älskar höra hans historier och kreativitet när man låter fantasin flöda.

 

 

Receptet på världens godaste lussebullar hittar ni förresten här – det slår ALLA traditionella recept varje år. Bästa. (Även om jag är smått nyfiken på dem där med vit choklad i… Eller att byta ut socker mot sirap… Men nej, först omgången måste vara detta smarriga receptet. Alltid.)

 

 

Nu ska jag springa på möte, ha en fin 3e december!!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sara

  Jag brukar alltid använda detta receptet men i år bor vi i USA och har bara tillgång till torrjäst så då vågade jag inte ta rumsvarmt smör och mjölk. Men bakade ändå supergoda bullar, vissa fyllda med vit choklad och torkade tranbär!

 2. Hanna

  Jag bakar numera alltid efter det här receptet och alla som smakar älskar dom! Så smakrika och saftiga och fluffiga. Verkligen bästa receptet! Tror att det goda är just att de är så enkla, inget extra krusidull utan bara en vanlig hederlig lussekatt
  Ha en fin dag!

   1. Emma

    Jag instämmer! ☺️ Har bakat dessa i fyra år nu. Finns inga som blir så saftiga som Kajsons lussekatter. 😋

   2. Emma

    Jag instämmer! ☺️ Har bakat dessa i fyra år nu. Finns inga som blir så saftiga som Kajsons lussekatter. 😋