7 bilder – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

7 bilder

Jag har varit utkastad från bloggen så här kommer 7 bilder från senaste dygnen… Vi börjar med idag, när jag bar orange eftersom det är Internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor idag som instiftades av FNs generalförsamling år 1999.

En av tre kvinnor i världen utsätts för våld under sin livstid.

Orange Day är dagen då FN uppmanar hela världen att manifestera och uppmärksamma våld mot kvinnor. Som en ljus och optimistisk färg representerar orange en värld fri fårn våld mot kvinnor och flickor.

 

Därför såg jag ut så här när jag åkte iväg på dagens alla möten imorse… Jag får fortfarande inte sminka mina ögon efter ögoninfektionen vilket är ovant – eyeliner och mascara är min snuttefilt när jag ska på möten eller fest. Så jag känner mig pigg i blick och själ, haha. Men det är bra att tvingas utanför sin comfortzone ibland.  Nästa bild knäppte jag i Stockholm i söndags efter att vi hade ätit en fantastiskt härlig lunch i barne på Riche, bara jag och Rickard…. Knäppt att jag fotade Sturehof då kanske men jag tyckte det såg så vackert ut bland julljusen när vi skulle ta oss hemåt efter ett fint dejtdygn…

 

 

Den här bilden då… DENNA MAGISKA BILD!! Det är såklart julgranen som snurrar så där drömskt i taket på NK som jag bara måste få stå under varje år… I år var den extra mäktigt med blåa detaljer tycker jag och jag ser fram emot att ta med killarna dit i helgen när jag ska visa dem NKs skyltfönster….

 

 

 

.. Som såg ut bland annat så här…

 

 

I lördags firade vi ju Mia och vi började med något så spännande som en kristallsession som en av hennes vänner hade ordnat. Jag visste ingenting om kristaller innan och vad både forskning kring de olika stenarna men även magin säger… Otroligt mäktigt och spännande att lyssna på och känna in de olika krafterna, vi fick göra en vision för vad vi önskar mer av i livet nu… Så här såg min ut:

 

 

De svarta i mitten är Hematit och de ska ha en energi som får dig att slappna av och jordar dig och skapar ett slags ankare som får energin som cirkulerar i huvudet att färdas neråt mot de nedre chakrana… Jag köpte tre stycken med mig hem och de ligger nu hos August, Charles och en i vårt sovrum… De fick ligga i mitten för att symbolisera önskan om mer grundan balans och mer sömn… Sen är de ljusrosa Rosenkvarts och de har en hög energi frekvens men är samtidigt lugnande. Hjälper till att skapa försoning, förlåtelse
och rensar ut negativa energier kring dig. Rosenkvarts är den ultimata stenen för villkorslös kärlek som arbetar med hjärt chakrat så dem står för balansen i familjelivet och kärleken här hemma som jag vill fortsätta vårda så fint som vi gjort så här långt. Och som ska bringa lite lugn till mig även den. De brunguldiga är Bärnstenar, en sten jag avskytt hela mitt liv tills jag fick veta att det nog är precis dem jag behöver i mitt liv… För de är dem bästa för självläkning och det roliga är att jag har flyttat till ett ställa där man plocka Bärnstenar och har till och med ett bärnstensmuseum runt hörnet som jag aldrig besökt. Så det ska bli spännande att utforska dem med…  Den sägs förmedla en varm, solig och vis energi som stimulerar kroppens självläkning genom transformation av negativ energi till positiv. Och sen har vi de vackra ljusblå som kallas Celestit och som också ska ge lugn och harmoni. Det sägs att ibland bor de goda feerna som för med sig lycka, framgång och lycksalighet i stenen… Så den ligger också nu i både August och Charles rum.

Det mest spännande när vi gjorde dessa och sen fick dra änglakort som gav svar på den intuition vi hade önskat när vi la ut stenarna och att kvinnan som hade butiken tolkade alla våra olika val av stenar vi hade lagt på våra papper och det såg HELT olika ut – vi fick gå runt och välja vilka stenar vi ville och lägga i formationer på våra papper och allas vår HELT olika och när hon berättade om stenarna och tolkade oss så var hon SPOT ON. Så otroligt häftigt.  Jag köpte med en stor, vacker Ametist hem till sovrummet också.

 

 

Efteråt hade en av Mias vänner ordnat med lunch för oss tjejer som hade varit med och hon hade överraskat födelsedagsbarnet så här fint. Magisk lunch, magiskt vin och fantastiska samtal… och så var syrran och lillasyster med också så jag fick hänga massor med henne också innan vi följde med Mia hem och preppade för hennes fest på kvällen där vi var 22 personer som fick äta gott, skratta mycket,, tävla, sjunga kareoke och dansa. Och ta hotshots. Bästa. ÄLSKAR hotshots!!  Så fantastiskt fin kväll.

 

 

SÅ tacksam för denna helgen, allt från frukostdejten på Mr Cake med Rickard där vi hade så himla fina samtal till att få lära mig om kristaller och dess påverkan och att få lära känna nya härliga människor och få sjunga kareoke en lördagkväll i Vasastan. Och skratta. Och få sovmorgon i söndags och sen gå på NK med Rickard i lugn och ro och ta en kaffe och spana på folk… Och äta en dejtlunch på Riche och spana på folk där med, när hela familjen Schulman glider in så är ju spaningen fulländad får man säga, framförallt eftersom magiska Marie Göransson hade strosat förbi mig ute på gatan strax innan. Jo, kändisar ÄR kul ibland – vissa kändisar och Marie Göransson är ju queen.

 

Att dejta sin man hörreni – det är livet det!! <3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna

  Tror du på riktigt att några stenar kommer få dina barn att sova bättre? Vore det inte bättre att kolla med läkare och försöka få hjälp, t ex melatonin. Barn behöver sömn liksom..

  1. Malin

   Men åh 🤯 fattar inte dessa kommentarer som dyker upp på diverse bloggar så ofta! Tror DU på riktigt att dom inte tänkt på/testat allt? Föräldrar behöver sömn liksom. Och tror du inte hon har goda vänner/man/mamma som vänligt skulle påpeka om Johanna la all sitt hopp om sömn i ett par stenar? Vore det inte bättre om lät bli att skriva nedlåtande kommentarer och försökte komma med ditt råd på ett trevligt sätt istället. Lovar att det får bättre effekt. Om nu det var intentionen…

  2. Julia

   Tror du på riktigt att din kommentar, Anna, kommer ge Johanna en ny aha-upplevelse?! Som om din kommentar kommer få Johanna att tänka att ”Attans att vi inte har tänkt på att söka läkarhjälp och diverse.?!”.
   Äsch, gräv ner dig någonstans istället. Som kommentaren ovan säger, föräldrar behöver också sömn.

   1. Anna

    Oj varför är alla så arga.. Klart föräldrar behöver sömn. Därav min fråga varför de inte söker hjälp för sömnproblemen. Hjälp finns ju att få. Istället för att lägga pengar på att köpa några stenar som man sätter sitt hopp till. Onödig konsumtion.

    1. johannakajson
     johannakajson

     Men är det sömnproblem man ska uppta läkartid för tänker jag? Är det inte bara så att just våra gener verkar ha genererat i riktigt dåliga sömnperioder då våra barn är pigga och inte behöver speciellt mycket sömn… Stenarna är kristaller och jag vet inte om du läst på så mycket kring hur energier i kristaller fungerar men att dessa 2 små stenar för 20kr skulle vara det som gör att jag konsumerar för mycket känns inte så relevant just här… Då konsumerar jag snarare för mycket kläder men det är en helt annan historia… Det var nog hur kommentaren var skriven som många – såväl som jag – reagerade på. Den kändes inte så omtänksam utan snarare hånande… Men det är det svåra med text – det kan tolkas SÅ olika.

    2. Julia

     Anna, din kommentar är hårt & dömande skrivande. Och har du följt Johanna något de senaste veckorna så kan du inte ha missat att både C & A sover dåligt i perioder. Testa nästa gång att skriva en tipsande kommentar på sjysst språk eller skriv inte alls.

   2. johannakajson
    johannakajson

    Haha, exakt så. Aha-upplevelse. Sant, nej jag blev lite ledsen faktiskt för den lät lite hård men det är ju hur jag tolkar den kanske… Vet inte om man ska söka läkare och hjälp när så många fler upplevt samma “fas” och även om den är vidrig så verkar den hålla i sig i ett halvår för dem flesta tyvärr.. 🙁

    1. Anna

     Fast är det verkligen en fas när det pågått under så lång tid. Varken C eller A har ju nånsin sovit bra säger du ju själv. Barnen behöver sömn för att kunna utvecklas och ha kraft på dagarna. Så ja, jag kan absolut tycka att man får uppta läkartid för att få hjälp till sitt att kunna sova och slappna av. Barn behöver sömn. Å eftersom eran ”fas” hållt i sig större delen av killarnas liv så kan det vara värt att kolla upp om hjälp finns att få. Inte roligt för barnen heller att ligga vakna och inte kunna komma till ro. Ingen mår ju liksom bra av det.

     1. johannakajson
      johannakajson

      Fast de påverkas ju inte på dagarna – de har ju MASSOR med kraft på dagarna? Det låter på dig som att du inte tycker jag är en bra mamma som gör det bästa för mina barn? Som att jag liksom utsätter dem för att inte sova?

     2. Anna

      Nu lägger du ord i min mun eller text på mitt tangentbord om du så vill..😀 Jag har aldrig sagt något om att du skulle vara en dålig mamma eller ”utsätta” dem för något. Varför överdriva och förstora upp? Jag säger bara att det kan finnas hjälp att få. För att ni alla ska må bra och barnen behöver sömn/vila för att utvecklas ordentligt. En fas pågår i någon vecka. Era barn har ju sovit dåligt typ hela tiden. Det finns hjälp att få och jag är säker på att läkare inte tycker att ni upptar tiden utan de vill hjälpa er. För er skull och för barnens skull.

    2. Julia

     Johanna, jag förstår att du blev ledsen. Jag tolkar också den onödigt hård. Ni känner själva om ni behöver söka läkarvård eller inte. Precis som du säger så upplever många också en fas men det är ju bara du & R som vet, ni är föräldrarna & närmast barnen.

     Men OM ni skulle söka läkare så är jag alldeles alldeles säker på att de inte tycker att ni upptar deras tid. De allra flesta läkare vill hjälpa & tycker inte att någon upptar tiden, tro mig. Jag jobbar nära läkare (som sjuksköterska) & har gjort i flera år, både på sjukhus & vårdcentral 🙂

  3. johannakajson
   johannakajson

   Oj det var inte så trevlig ton… SÅ många barn har svårt att sova i denna åldern så att gå till läkare och be om melatonin kanske inte är svaret heller? Alla barn behöver sova olika mycket – våra barn klarar sig och mår SUPERBRA på väldigt lite sömn i perioder, de påverkas inte ett dugg på dagen (märkligt nog) om de varit vakna halva nätterna… Och ja, kristallerna lät så himla spännande och all fakta blandat med magin kan man väl få undersöka?