Matcha julpyjamaser och 20 år sedan jag sjöng… – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Matcha julpyjamaser och 20 år sedan jag sjöng…

Innehåller annonslänkar

 

Helloooo FREDAG!!

Ikväll ska vi på ljusmanifestation för barnkonventionen som firar 30 år och  alla barnen på förskolan har gjort en egen lykta som dem kommer tända ett litet elljus i… Så fint ju! Mysigt i mörkret och jag kommer ihåg exakt när jag själv var barn och var med och firade deras 10årsfödelsedag och vi hade gjort en sång som vi sjöng med Kulturskolan så idag nynnar jag på sången vi sjöng då och tänker på miraklet att jag idag har två egna barn som gjort egna lyktor med världens bästa pedagoger på förskolan som visat och förklarat samma sak som vi fick förklarat för oss.. OTROLIGT!

 

Från när vi bakade mjuk pepparkaka i veckan som vi ska bjuda mormor och morfar på imorgon…. Gullungarna!

 

Men… En mening som vi hade i vår sång för 20 år sedan var “Vi har knappa i plast” för då hade vi inte ljusmanifestationer utan såna där pins med “barnkonvetionen 10 år” – att vi ens sjöng ordet plast, haha. Tiderna förändras helt klart…

 

Jag såg en NIssebrevskalender där man kunde få köpa 24 gulliga brev med instruktioner för 39kr och där fokus inte var på julklappar utan på annat och kände bara “JA TACK – någon har tänkt till och löst detta till mig” och dessutom med fokus på att vara tillsammans, att det inte ska kosta en massa och att det inte handlar om julklappar och presenter hela tiden. KÖPT!! Och att de som orkat göra den får 39 spänn kändes ju helt relevant. Så jag swischade över det och fick allt på mailen så i år ska vi köra nissedörren för första gången och det ska bli urmysigt och så kan man ju själv lägga till saker som passar som handlar om att vara snäll, om att återvinna eller ta hand om naturen osv osv. Jag ÄLSKAR julklappar och att få tänka till med paket och härligheter men allt med balans tänker jag så detta kändes helt rätt i år. Någon av er som gjort nissedörr tidigare?

 

 

Det här däremot, julpyjamaser…. Det är ett måste för mig varje år eftersom vi är en pyjamasfamilj (eller jag och barnen är det, inte Rickard, haha…) och just nu lever vi i pyjamas direkt efter förskolan och myser runt.. bilden är på mig och August i fjol och hans är ju såklart för liten men igår tryckte jag i Charles i sin gamla som är en storlek för liten egentligen men det funkade, haha. De hade ju hela pyjamaser i fjol men i år har den släppts i exakt samma som min vuxen på HM – då funkar den ju fler år så det känns mer hållbart (även om alla våra julpyyjamaser och tröjor har gått i arv från Charles till Donna till August och snart till lillasyster… Så dem används VERKLIGEN!).

 

Nej nu ska jag hoppa ur min pyjamas, haha. Klockan är ändå halv elva så det är väl på tiden men dagen bara sprang iväg när jag satt här och jobbade ikapp och vet ni – jag ÄR IKAPP från vabben. HURRA! Så skön känsla inför helgen…

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.