Johanna Kajson

Huvudvärk av kontorslandskap

Hej från dagens arbetsplats som blev här, vid soffbordet för jag ville vara bland hyacintdofter och vackra blommor och julpynt istället för vid skrivbordet… SÅ härlig tid nu ju!

 

 

 

Jag har precis haft ett mentorsamtal på över en timme med en av mina elever och det var SÅ inspirerande även för mig. Mycket klokskap som sades och jag lärde mig ett och annat om min själv och mina tankar med. Lyxens lyx att få ha så kloka elever.

Och ja – barnen ÄR på förskolan!! Lyckliga att vara tillbaka och jag är lycklig över tystnaden här hemma… Att leva i konstant ljudnivå är inget för mig med min huvudvärk och högsensitivtet så att bara ha det tyst, tyst. tyst omkring mig idag laddar mina batterier rejält… Jag hade ALDRIG kunnat jobba i ett kontorslandskap idag inser jag, på tok för mycket intryck och ljud och jag är så tacksam att jag vågade starta eget för 10 år sedan och har lyckats skapa min egen arbetstillvaro idag. Men ENORMT mycket slit och tårar, såklart, men med mina kroniska sjukdomar hade jag varit typ halvtidssjukskriven om jag skulle varit anställd som projektledare och jobba i ett kontorslandskap varje dag tror jag. SÅ många gånger jag hade fått ställa in och sjukskriva mig medan här hemma kan jag flytta runt grejor hela tiden utefter mående och smärta. Och sinnestillstånd, som idag.

 

Jag tänker att det är så många människor som säkert är som jag, som kanske hade varit fantastiska på olika jobb men där förutsättningarna inte lirar med vad man själv behöver omkring sig för att nå sin fulla potential.. Det finns ju säkert dem som inte mår sitt bästa eller ens presterar sitt bästa i ett kontorslandskap med mycket ljud, surr, avbrott med kollegor som pratar och stör processen man är inne i osv osv. Och sen finns det ju dem som ABSOLUT INTE hade trivts att jobba hemma som jag, vet inte hur ofta jag får frågan om självdisciplin att jobba hemma och om hur tusan jag får något gjort, det är ju olika och för den kanske det hade varit en stress att vara hemma och inte alls avslappnande. För man hade störts av tvätt, disk, städ och annat istället för att jobba. Eller TVn eller att man kände att man inte fick upp tempo eller energi. Man kanske närs av buller omkring sig liksom. Tur man är olika – men jag hoppas så att alla jobbar i en arbetsmiiljö som passar dem.

 

 

Nu ska det vara tyst här hemma ett par timmar till tänkte jag och jag ska strax äta lite lunch innan jag fortsätter jobba mig igenom mailen – jag tror fasiken jag kommer nå botten idag! HURRA!

 

 

Sen ska jag hämta hem mina små och fortsätta julmysa med dem, vi satte ju upp alla adventsljusstakarna igår och när Rickard kom hem så gick jag ut på en promenad och kom sen hem till detta huset… Visst blir man väl glad va?

 

 

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.