Att inte jobba när man vabbar – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Att inte jobba när man vabbar

YES! Barnen är på förskolan och jag har redan haft två möten för dagen och jobbar på i inkorgen, målet är att nå botten idag, phu.

 

 

Men vabbdagen igår var jättemysig, jag jobbade inte alls utan var bara vabbande mamma vilket var skönt, tjuvkikade på mailen såklart och fick en klump i magen över de 100 mailen som kom in som inte fick respons MEN när jag tänkte efter så var där inget som var SÅ akut så att de inte kunde vänta ett dygn. Det är bara en servicekänsla hos mig att jag VILL att man ska få respons inom 24h, helst inom ett par timmar men det GÅR INTE och är inte rimligt inser jag – och det måste vara okej att jag är vabbande mamma jag också. Är det inte akut som i – det-är-deadline-idag-annars-går-detta-åt-helvete så måste JAG lär mig att det är okej att vänta. Inget bröllop som är 2020 eller 2021 har såna dygnsdeadlines just nu – det ÄR inte så akut. Inga samarbeten eller deltagare i Academy har heller såna deadline. Så – problemet ligger hos mig och jag var så stolt över mig som struntade i mailen hela dagen och tog bara det mest akuta efter tennisen igårkväll. Öva, öva, öva. Livet är viktigaste, inte att jobba så snabbt som möjligt eller hitta på akuta situationer som egentligen inte är akuta.

 

MEN – idag jobbar jag dock järnet för mailen ligger ju där och bränner såklart så nu ska jag fortsätta ta mig an allt.

 

Ha en fin torsdag.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Julia

  Hej. Tack för en ärlig och härlig blogg. Den sticker ut i en annars “perfekt” bloggvärld!
  Påtal om ärligt, Isabella. Har ju vart allt annat en ärlig. Och sålt in sig själv som Sveriges största bloggare. (och det nu vissa sig va heeelt fel) ca 250000 följare ist för 1,5miljoner är ju en sjuk överdrift minst sagt. Super tråkigt tycker jag som följare då man ofta försvarar er bransch som seriös. Men det här går ju inte riktigt försvara. Tänka alla kunder som betalat så mkt pengar på samarbete. Som såklart inte levt upp till förväntningarna när det sen inte vart så många som nappat på erbjudande etc. Sen förstår jag att Isabella är din kompis och att du tycker om henne som person. Men om du separerar den Isabella du känner och den hon själv visst upp på sociala medier. Och alla Så kallad hot som sen visst sig inte vart på riktigt utan helt överdrivna. Har du som kopmpis vetat att detta är ett spel för gallerier eller är du lika förd bakom ljuset som vi andra? Tror du att det är många fler influencern som jobbar på samma viss som Isabella. Överdriver statestik etc för att få Bättre betalt för samarbeten och kampanjer?
  Som sagt viktigt att skilja på er privata relation och er som branschkollegor här förstås!

  Vad skönt att du har lärt sig släppa på mail prestigen, skönt att koppla bort och umgås fullt ut med barnen ❤️

  1. johannakajson
   johannakajson

   Kommer givetvis inte uttala mig om en vän som du säkert förstår ❤️.

   Tack för peppen om min blogg, försöker köra den så som livet är med ups and downs :). Ha en fin kväll!

 2. Sarah

  Helt rätt. Mailen kan ju oftast vänta.. Har du inte möjlighet att lägga in ett autosvar i mailen när du är ledig/sjuk/vabbar? För mig är det enormt avstressande att det går ett automatiskt svar till alla mina klienter att ”jag är inte tillgänglig idag, åter Xxx, och kommer svara dig så snart jag har möjlighet”. Då får klienterna i alla fall ett svar på varför de inte får ett så snabbt svar. Tycker att de allra flesta har ännu mer överseende då, även om de allra flesta inte brukar vänta sig snabba svar utan känslan främst ligger hos mig ☺️

  1. johannakajson
   johannakajson

   Jag har alltid autosvar att det är mycket nu och tar lite tid att svara men att jag har sett mailet och återkommer, haha 🙂 Men ja, kanske skal ägga vabb på morgonen då, bra tips!