Måndag med antiinflammatoriska tankar vid skrivbordet (och om att våga vara besvärlig) – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Måndag med antiinflammatoriska tankar vid skrivbordet (och om att våga vara besvärlig)

Godmorgon måndag, jag startade dagen med varmt citronvatten och havregrynsgröt utblandad med jordnötssmör, mums! Höstdillen är tillbaka – och på våren blir det oftast först havrechia och sen acaibowls. Mysigt att följa årstiderna tycker jag MEN den här förkylningen får mer än gärna släppa snart….

 

 

 

Denna veckan ska jag till osteopaten igen för riktig uppstart och det känns verkligen som att detta ska bli spännande och lärroikt efter att ha läst på mer och mer… Det är många som är på mig kring kost och endometrios och väldigt många har blivit hjälpta av att skippa rött kött, gluten, alkohol och kaffe MEN när jag forskar på dessa så har de alltså haft problem med tarmarna, magen, svullnad osv osv vilket är något jag inte har, jag gjorde ju även DNA-testet på hur just min kropp tar upp och bryter ner olika ämnen och här blir det oftast lurigt med hälsa, välmående och sjukdomar – för att alla kroppar funkar olika och det tycker man oftast är svårt att förstå för vi vill ju helst hitta EN lösning som funkar för alla. Men så är det ju inte, så är det ju inte med någonting alls – alla måste hitta sin egen väg och är man duktig på att prova, känna efter, läsa på och lär känna sin kropp så tror jag faktiskt att man vet vad som funkar eller inte efterhand. Det är inte speciellt många som kan äta ett helt broccolihuvud inklusive stam utan att det påverkar tarmarna/kroppen ett dugg t ex – man har ju olika förutsättningar helt enkelt.

MEN det här med antiinflammatorisk mat är ju något som är klokt för alla att tänka på oavsett, att tanka på kroppen med bra grejer som ger god tarmflora gäller vem som helst och jag gillar ju inte “all or nothing” utan provar mig fram vad som passar just mig – och i mitt fall så handlar det om att lägga till  sånt som gör gott. Man kan alltid blir bra på att boosta tänker jag, nu ska jag ge mig på  Hälsorevolotionen också och plocka russinen ur kakan på den med. Men det får bli ikväll.

 

 

För nu är det kontoret som gäller – Rickard lämnade barnen på förskolan idag och det gick superbra, första morgonen August skulle äta frukost där så jag boostade honom med lite gröt innan… Idag börjar jag alltså jobba heltid igen på riktigt och kör kontorstider 08-16 i största möjliga utsträckning. Jag har blivit bättre och bättre på att lägga möten under denna tiden i största mån och jag träna på att våga vara lite “besvärlig” kring senare mötestider än 16 eller kvälls och helgtider. I 9 år har jag ALLTID utgått från att det är jag som ska rucka på mina önskemål och fixa så att mötet funkar MEN nu har jag alltså äntligen kommit på att man får säga att man främst har kontorstidern 8-16 och att det är fullt rimligt, sen finns det ju en massa undantag såklart där jag kör tidiga morgonmöten och sena kvällsmöten. Svårt med dem som på bor i LA att köra mina kontorstider liksom, men just att våga inte säga “JA SJÄLVKLART” hela tiden är mitt mål för hösten. Att även ta in mina behov och önskemål i bilden.

 

Jag fick frågan hur det går att styla luggen varje dag och svaret är att det gör jag inte, så här ser jag ut idag efter att ha duschat håret igår mitt på dagen och låtit allt självtorka inklusive luggen. Det funkar helt okej även om det såklart blir snyggare om man fönar iaf luggen direkt. Att klippa gardinlugg var helt rätt med andra ord!

 

NU – två riktigt roliga bröllopskonsultationer med två ljuvliga brudpar!

 

Ha en fin måndag.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Hanna

  Såg precis ikväll en dokumentär på Netflix som heter Gamechangers. Pratar om hur plantbaserad kost är så mycket bättre för oss människor. Jag är inte vegan men äter ganska mycket grönt. Äter alltså ändå även kött och fisk samt dricker mjölk.
  Denna dokumentären tar upp mycket studier på hur plantbaserad kost är mer antiinflammatorisk och hur en grön måltid kan ge skillnader i tex blodprover på bara ett dygn. 🙂

  Du kanske kan få tips från den på mer mat att äta som är snällare mot kroppen 🙂

 2. Ninna

  Håller så med. Alla är så olika och alla skulle nog behöva gå igenom exakt vad som kroppen tål/inte tål osv. Dock är endometrios en inflammatorisk sjukdom, alltså kan antiinflammatorisk kost mycket väl hjälpa trots att man inte har problem med mage tarmar osv. Diabetes, hjärt och kärlsjukdomar är också inflammatoriska sjukdomar där man måste lägga om sin kost. Mycket styrs av hormoner men det forskas konstant på hur bakterier i magen ger oss vissa sjukdomar. Som man oftast har i generna men som “måste” aktiveras av stress och mat, kemikalier i luften, väggfärg och föroreningar utomhus mm för att bli drabbas. Som man kanske ändå hade fått utan att påverkas av ovanstående. Svårt det där. Det är stort och komplext. Kroppen är fantastisk och komplex. Mim svägerska har endometrios men hon bryr sig inte det minsta om ändra sin kost, hon får ngn spruta som gör att hon aldrig får mens men hon har väldigt ont ändå. I deras familj har dom ätit jättemyckrt rött kött, mkt kolhydrater och fett och socker. Och det är mat som definitivt inte lindrar smärtan. Men att kost skulle bota en tror jag inte på heller. Alla är så olika

  1. johannakajson
   johannakajson

   Exakt så tänker jag med, att antiinflamatorisk kost är superbra och att se till att hålla god tarmflora, det botar inte men kan absolut lindra – allt som får kroppen i balans hjälper till tror jag <3

  1. johannakajson
   johannakajson

   Åh hon har varit kvar på distans fram tills förra veckan då hon landade sin drömpraktik och eventuellt sitt drömbröllop så vi håller på att avsluta vår samarbete och jag önskar henne aaalll lycka till!! 🙂