“Hejdå, nu går mamma” – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

“Hejdå, nu går mamma”

Hej från…. tystnaden…. och tända ljus… och datorn…. och varmt te….

 

 

Idag var första dagen August skulle gå 09-14 och det verkar ha gått SUPERBRA!! Jag ska hämta båda barnen alldeles strax men fick filmer från när de satt och åt lunchen och bild från när han hade somnat vagnen där ute…. Åh han trivs så bra på förskolan min lilla kille!! MEN han sover som en kratta, haha. Förstår inte hur han orkar med dagarna helt ärlig, inatt “sov” jag med honom men jag kämpade med en vaken killa från 23-04 när Rickard tog över sista 2 timmarna när han…. sov…. Vi slumrade några gånger såklart mellan 23 och 04 men mest var han vaken eller halvvaken och pillade, drog, kraffsade och med en kropp som snurrade och rörde sig och tryckte och sparkade konstant. Så JAG sov med andra ord 2 timmar. Och var… skör imorse när jag och killarna hade mysfrukost och skulle åka till föris på riktigt för första gången för lämningen vid 09….

Charles var dock ännu skörare och ville inte åka alls, han vill bara vara hemma med mig och sitta i mitt knä typ nu, han är verkligen i en enorm separationsfas från mig nu och vill vara liten så mycket det bara går till och från. Så hela morgonens lämning handlade mest om honom faktiskt och trixande för att inte han skulle bryta ihop (hör mer på mina stories på instagram) men August var så glad och sprang runt och lekte direkt såklart. Blev ledsen när jag sa “hejdå, nu går mamma” men då läste en pedagog saga för honom och Charles som klarade sig till slut när jag gick och det gick superbra. Nu har jag två förskolekillar. STORT!

 

 

Så jag har jobbat ikapp lite här hemma idag och vaktat telefonen som man gör vid inskolning…. Ikväll har jag ett superkul bröllopsmöte och nästa vecka har jag hela 3 uppstartmöten med 3 olika brudpar (1st inför 2020 och 2st inför 2021!) så nu blir det bröllopsbonanza på kontoret!

Det är ju så mycket smått pill som ska fixas med när man ska komma igång… Många mail som väntat på svar (är nääästan i hamn, tror jag hinner tömma hela denna veckan så väntar du på svar-  HÅLL UT!) och sen sånt smått som att fixa inlogg hit och dit, skicka böcker, beställa nya böcker, rätta tester för Academydeltagarna osv osv osv. Allt tar längre tid än man tror men nu ska jag stänga ner och åka till förskolan och sen ska vi fira hur duktiga de varit idag med supermellis, de får välja smoothie idag tänkte jag!!

 

Phu – ännu en sån här känslomässigt tuff dag nästan klar. HEJA MIG!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Theres

  Din blogg andas så mycket värme och den känns så jordnära och ärlig. Ett uppskattat inslag i den många gånger ytliga bloggvärlden. Det är så fint hur ni känner in era barn och tillåter Charles att få vara liten och känslig “trots” storebror. Jag har två killar som nu är 9 och 12 år (galet hur stora de är) och min äldsta har alltid varit känslomässigt välutvecklad och ograbbig om man nu kan använda det uttrycket. Inte lätt alla gånger, men vilken jäkla tillgång det är att idag ha en 12-åring som självmant berättar om sina känslor, både i stort och smått. Och lillebror har ju en fantastisk förebild i att alltid ha sett sin storebror våga vara känslig. Man ska aldrig kväva eller nonchalera barnens känslor, men däremot har vi ibland fått vara lite hårda med pepp för att överkomma vissa svårigheter. Blir varm i själen över ert fina sätt att hantera era killar. Vi föräldrar har ett så stort ansvar att skapa den nya generationens män (svindlande när man tänker på det) och hur de ska förhålla sig till sina medmänniskor.

  Hur som helst, tack för fin och mänsklig blogg om föräldraskapets (och människoskapets) alla berg och dalar. Ha en fin vecka!

 2. Louise

  Heej!

  Tack för superbra blogg ❤️
  Jag är så nyfiken på vart soffbordet och korgarna är ifrån? 😍
  Kram