Första inskolningsveckan klar! – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Första inskolningsveckan klar!

Innehåller annonslänkar

 

WE MADE IT!! Första inskolningsveckan är nu klar, det var bara 9-11 idag med och jag bestämde imorse att Charles skulle följa med hem 11 om han ville så vin kunde ha fredagsmys. Vi har ju varit lediga alla fredagar hela hösten så det kändes mysigt att fortsätta men först var det lek och bus på förskolan.

Det känns skönt att vara igenom denna veckan som jag var så himla nervös för, nu är vi igång! Jag har älskat att vara på förskolan denna veckan och se Charles med sina kompisar, se hur pedagogerna – de FANTASTISKA pedagogerna ordnar med allt hela dagarna och det jag framförallt landat i är att det är så… lugnt på vår förskola… Det är inga höga ljudnivåer, ingen kaos och mest mysigt, lekfullt, kärleksfull och roligt.

 

 

Just nu leker Charles med smålego bredvid mig och August sover medan jag försöker fixa undan köket från lunchen och skriva lite här… Det blev fishtacos för mig och Charles idag och faktiskt burkmat till August för han var såååå trött så det var snabbaste vägen innan sömn som gällde… han sover så dåligt på nätterna så han är trött redan vid 10 på dagarna men vi kämpar på med förskoletiderna så han somnar tidigast 11:30, det rättar nog till sig snart hoppas jag!

 

 

Det gick bra när jag gick ifrån 20 minuter idag med, jag sa hejdå och vinkade och han blev ledsen men de distraherade honom med kram i famnen och lite leksaker så var det över på någon minut och sen var han hur nöjd och glad som helst tills jag kom tillbaka och han hade fått på sig utekläderna och vi skulle gå ut.  Och här har jag gjort en tankevurpa – jag har tagit med skalbyxor och jacka till honom för det är Charles gamla och de går ju i samma storlekar (en månads skillnad på dem eftersom C föddes i juni och A i juli – perfekt ju tänkte jag!) MEN han bara trillar och trillar och trillar när han traskar runt där ute… Fel skor och fel kläder. Och jag fattade inte varför jag jag tänkte ju att Charles måste haft samma när han började förskolan – MEN han skolades ju in i januari och hade vinteroverall och började inte med skalplaggen förrän på våren. Ahaaa det är därför August inte klarar av att tulta runt i de där lager-på-lager skalplaggen lärde jag mig idag!! För han ska ha dem om ett halvår, haha.

Så nu blir det till att leta fram overallen istället och köra på det i höst och vinter, och sen ska jag mäta hans fötter och se om Charles vinterkängor funkar eller om vi ska ta Donnas gamla. VI har packat ihop lite här som vi ska ta med upp till henne och så hämtar vi ner lite, så himla bra att vi kan låna och varva runt alla kläder hela tiden istället för att köpa nya. Nu kommer ju snart lillasyster också och alla bebiskläderna är tvättade och nerpackade till henne med. SOM jag längtar nu!!

 

Vi ha ju kört dessa tre som favoritskor på förskolan:

 

 

 

Jag ska mäta August fot och se om vinterkängan funkar, tror Donna hade en i en storlek mindre annars!

 

Hur som, inskolningen har gått bra och nu har vi mysfredag!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Johanna

  Tips : Jag fick lära mig att barn inte ska ärva skor av varandra eftersom deras fötter ser olika ut och ska forma sig själva och inte av några skor ett annat barn format efter sina fötter.
  Kram 💓

  1. johannakajson
   johannakajson

   Jag vet men samtidigt så blir det ju inte hållbart att köpa nya hela hela tiden, han ska ju ha vinterskor om bara en månad igen. När de är lite större som C sliter de ju ut dem och har samma vaaarje dag i 4-7 månader så då kör vi också på nya 🙂