Inskolning – första dagen – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Inskolning – första dagen

Okej, here we go!!

Första dagen på inskolningen och det känns faktiskt mest mysigt och kul idag. Är ju bara en timme och jag ska inte gå ifrån alls vilket känns skönt, är ju gråten jag tycker känns tuff (alltså gråten från både mig, August och Charles som kan dyka upp närmsta veckorna… man får bara låta den komma och vara MEN det är ändå jobbigt..)

 

Charles åkte som vanligt till förskolan för frukost och vi ska hälsa på en timme mellan 09 och 10 och han var så peppad på det. Jag med, att få se även honom på förskolan…

 

 

…OKEJ FORTS – hann inte posta imorse så nu har vi redan varit där och det gick superbra för August!

 

 

Jag satte mig på golvet med honom och lät honom komma och gå som han ville och han utforskade både leksaker, nya kompisarna och olika rum och kom tillbaka till mig glad och tankade lite närhet då och då – men mest utforskade han faktiskt!! Han känner ju igen och känner till flera barn så det gör ju sitt för tryggheten helt klart!

Charles var sååå glad och lite övertaggad/speedad över att vi (eller kanske främst jag) var där och det gick superbra med honom också…. TIlls vi skulle gå och de skulle ha fruktstund – då blev han SUPERLEDSEN för han ville ju sitta bredvid mig och A på frukstunden, phu. Jag har förberett och förklarat hur veckan kommer gå till så många gånger men han hade ändå fått för sig att vi skulle sanna lite till så han blev såklart jätteledsen och ville följa med hem istället vilket jag inte tror hade blivit så bra i långa loppet så vi lockade med allt kul som skulle hända idag (en sångpedagog skulle komma och ha sång och lek i gympasalen med alla fyraårngar, sånt älskar ju han!!) och jag fick tyvärr lämna honom ledsen till slut vilket var jobbigt men August tog det med ro och superpedagogerna ringde efteråt och sa att han var glad igen och att han nog testade mig lite för att han känner av att även jag är skör. Jag såg det på honom också, vem vill inte gå hem och mysa alltid liksom? MEN det är ju jobbigt ändå.

Nåja, en helt okej första dag tycker jag och nu sover August i sin säng och jag ska äta lite lunch tänkte jag.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. E

  Hur mkt utrymme ger du Charles att vara ledsen innan du går?
  Vår 3.5-åring började storabarn i aug o jag är hemma med lillasyster. Pedagogerna vill ha snabb lämning medan jag gärna lirkar o lockar en bra stund för att kunna lämna glad unge. Imorse tog det 35 min men han gick självmant in. I onsdags lämnade vi honom ledsen men då var han glad efter en kort stund.
  Tycker det är så svårt när jag bara ska hem med syrran samtidigt som att han om ett tag inte kommer kunna gå med hem då jag ska börja jobba. Man vill ju helst lämna glada barn.
  Så härligt att ni är nöjda med pedagogerna o avdelningen iaf.. Tror det kommer bli bra när alla är inskolade i det nya.

  1. johannakajson
   johannakajson

   Jag brukar ge honom ett par minuter upp till tio om det behövs men då tar vi dem innan vi går in, aldrig så vi stör deras rutiner (som att alla ska sätta sig till bords för frukost eller som idag till fruktstunden, det funkar ju inte att jag stannar men om det hade behövts hade jag tagit med honom ut i kapprummet och suttit där och kramat honom en längre stund och så hade han fått missa fruktstunden – men just nu funkar ju inte det eftersom det är As inskolning och han behövde gå därifrån. Så idag fick det bli ett ledset hejdå MEN jag såg på honom att det inte var panikgråt utan en känslostorm snarare…)