Sista dagen bara vi två – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Sista dagen bara vi två

Måndag, spöregn och sista dagen när det bara är vi två här hemma… försöker ta in varje sekund och njuta och tanka på oss båda med närhet allt vad jag kan.

Är ju bara en timme imorgon så det blir mycket tid ihop då också men det är liksom ändå starten på inskolningen och det har satt sig en stor ångestklump i halsen som stryper luften till och från av den där insikten att ett stort kapitel är slut och ett nytt (säkert fantastiskt och mysigt och bra på alla sött!!!) kapitel är på ingång. En vardag. Livet är lite mittemellan när man är gravid och föräldrarledig och även när man klurar på ett eventuellt barn till men nu är den fasen slut för oss och vi stänger den dörren vilket känns… tomt och konstigt.

Och det verkar vara enormt många som känner som jag, DM:sen rasar in på instagram med igenkänning och tipsen för att klara inskolningen är

 • Var snäll mot dig själv och gör bara sånt som är mjukt och snällt mot dig själv, ät goda saker och ta genvägar med sånt som känns jobbigt
 • Gråt ut det
 • Försök tänka att det känns jobbigt nu men det är okej, det får kännas så och snart är det bättre och vardagen igång
 • Försök att inte ha det stressigt på morgonen
 • Våga lyssna in både barnen och dig själv och ta det i er takt
 • Rivstarta inte jobbet utan ta infasningen mjukt första veckorna och gör enkla, roliga saker om du kan

Så det ska jag försöka göra, tack för all kärlek och pepp. Phu, trodde det skulle vara lättare att skola in sitt andra barn men det känns nästan värre.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. J

  Känner samma sak med andra barnet. Tänker att det borde kännas lättare då storasyster älskar förskolan och alltid sprungit in. Men lilla är mycket mer mammigt (14mån nu) och ska börja efter jul. Vet inte hur det ska gå… för mig!?

 2. Anna

  Det blir inte som förut, det blir annorlunda men bra. Det är en vemodig fas som du är i. Samtidigt tänk vilken lyx att vara på samma förskola och avdelning. Mina grabbar gick på samma förskola första halvåret när min yngsta började förskolan. Det var skönt att storebror fanns där för lillebror och kunde berätta vad de gjort. Sedan när storebror började förskoleklass blev det också bra och lillebror fick växa och våga på egen hand.