Rhodos – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Rhodos

Så fort vi hade landat in i rutinerna, att en av oss körde sovpass med A på rummet på lunchen och kunde jobb/träna där (mest Rickard, ooops. Jag har pausat jobbet typ helt vilket varit så himla skönt!!) och att barnens förkylningar lossnade lite så började allt flyta på lite bättre här på semestern…

Charles ritar och skriver och spelar spel och leker lika mycket i skuggan som han badar, eller nu sista dagarna har han nästan hellre suttit så här och skrivit i sin lilla bok så då har vi haft lite egentid han och jag. Mysigt att tanka på inför hösten.

August ÄLSKAR att bada så det har hi gjort mycket, svärmor fångande denna bilden på oss tre när vi åkte i en sån där “ström” man flyter runt i. Så himla mysigt.

Tänk att jag varit hemma med honom 1 år och 2 månader i sträck nu, det måste jag påminna mig om när det känns lite jobbigt med inskolningen och att han känns så liiiten. Han är tankad med mig och jag kommer fortsätta ta lediga dagar med barnen hela tiden när det funkar mitt i veckan, med Charles var jag hemma i 1 år och 7 månader innan han skolades in och de sista månaderna var SÅ tuffa så jag är glad att det är dags nu men också glad att vi valde att vänta till oktober istället för att skola in direkt efter sommarlovet. Jag har fått så himla mycket tid med mina barn men att jonglera med jobbet samtidigt har varit tufft och nu ska det bli skönt att få hitta lite balans i det där.

Att pausa jobbet under semestern har också gjort underverk, mycket har landat i tanken kring hur jag vill arbeta i mitt bolag men även vad jag vill börja tacka nej till. Att prioritera för mig så att mina dagar blir lagom balans mellan alla olika delar men att jag även ha tid till lunch eller lunchträning eller förmiddags”fika” likt mer vanliga arbetsplatser. Eller nej det kommer jag ju inte lyckas unna mig men jag ska FÖRSÖKA ta det lite lugnt i starten.

Och framförallt inte jobba så mycket kvällar och helger, jag vill återhämta mig då. Vila, träna, kolla serier, gå en promenad… så, försöka jobba 08-16 och när det blir kvälls och helgjobb (svårt att undvika i min bransch) så ska jag ta igen den tiden igen med återhämtning och vila – inte lägga på… Under högsäsongen är det omöjligt och där fortsätter jag försöka hitta hur jag ska jobba – för högsäsong är ju under sommarlov och semester…. men under lågsäsong så vill jag försöka gå mot mer vanliga kontorstider.

Gjorde 20 minuters yoga på balkongen igår, det är också en lärdom på denna semestern… 15 minuters träning gör susen när man inte känner att man har tiden. Jag har sprungit 15 minuter en dag och gjort styrketräning 15 minuter en annan dagSå himla skönt för min själ att komma igång lite…

Den här bilden tog Charles <3

Jag vill fortsätta försöka hålla lugna morrnar hemma hos oss, det är så skönt att inte jaga och stressa på barnen (eller oss själva) på morgonen utan börja dagen lite mjukt och mysigt. Och sen vill jag lägga ifrån mig telefonen helt 16-19 och bara vara med barnen när jag hämtar dem. Leka, rita, baka, kolla film, bygga tågbana, lego VAD som helst som dem vill göra… Kmmunicerar jag bada ut att mina kontorstider slutar 16 så ska det ju också gå.

En restaurang nere på stranden vi åt på en kväll…

Och så ska vi ta lite lediga dagar här och där som vi brukar. Åka till Stockholm eller till mormor och morfar eller bara på utflykt till IKEA som C drömt om i mååånader, haha. Fokus på jobb när det är jobbtid och fullt fokus på familjetid och återhämtning resten.

Och fira livet. Alltid.

Livet med de här <3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.