Vågade öppna förskolan – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Vågade öppna förskolan

Hej från lunchjobbet och en stolt mamma som vågade går på öppna förskolan idag med August. Eller vågade och vågade, jag har ju inte så hiiimla mycket socialt kapital att ta av alltid och det tar enormt på mina krafter att vara i stökiga och ljudliga miljöer där jag dessutom ska “anstränga mig” socialt – det tar slut på hela mitt energiförråd för dagen som HSP så därför har jag inte orkat eller velat gå på öppna förskolan med barnen – någonsin. Fick SÅ mycket kritik för det när Charles var bebis och jag bodde i Stockholm minns jag. Att jag sa att jag inte ville gå till ÖF.

 

 

Vi brukar ju hänga mycket hemma, eller med vännerna från förskolan som bor nära så det blir smidigt och utefter just våra förutsättningar. Och jag hade inte behovet varken med Charles mammaledighet eller nu att prata med andra föräldrar på dagarna om jag ska vara ärlig, kanske är det för att jag jobbar parallellt? Jag vet inte, oavsett så regnade det ute idag och när jag satt och tittade på mina vackra söner imorse i soffan och jag insåg att det där är två förskolekompisar snart så kände jag att August är SÅ redo för förskolan nu. Han kommer stormtrivas!! Så just idag, med regnet utanför fönstret så tog jag sats och åkte till öppna förskolan en stund…

 

Förskolan nästa, de var SÅ söta i sina nya förskolekläder där de satt i soffan och smaskade på en macka imorse mest för att det var mysigt. Gulliga, fina, älskade söner. SÅ tacksam jag är för er!!

 

Och på öppna förskolan träffade jag en mamma som jag tränade bootcamp med förra året och en pappa som har barn på avdelningen bredvid Charles så vora barn tultade runt och vi snackade en hel del och det var supertrevligt och inte alls stökigt och jobbigt idag. Tre barn och jag kände till båda föräldrarna sedan tidigare så det tog inte fullt ut på mitt energiförråd – och så har jag lärt mig att hushålla betydligt mer de senaste åren iofs… Åkte dit osminkad och med August utan varken skor eller jacka och bara var där så länge både August och jag hade det kul, sen gick vem helt enkelt. Och August hade SÅ kul, gullungen. Mysigt att se honom utforska saker och springa omkring där.

SÅ nu när vi kom hem var han ju så trött så han inte ens orkade äta sin mat, det fick bli mellis och snabbt i säng för dagens nap. HEJA OSS och heja mig som nu ska bränna av jobbet så fort jag kan så vi kan mysa hela eftermiddagen också.

 

Hur är ni när ni är föräldrarlediga? Hänger på öppna förskolan eller mest hemma? Och VAD hittar ni på med ettåringarna?

 

Tänk att min mammaledighet snart är slut och att jag varit hemma 1 år och 7 månader med Charles och 1 år och 3 månader med August när förskolan kör igång i oktober. Det känns som vi tankat på oss bra och är redo allihopa!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Angelica

  Har en dotter på 4 år o son på 1,5 år. Ingen av barnen har någonsin gått på öppna förskolan då jag har känt o resonerat likadant som dig. Är också HSP faktiskt 🙂

 2. J

  Med stora barnet, nu fem år, var jag på öf flera gånger i veckan. Av olika anledningar hade jag stort behov att komma iväg då plus att man hade större behov av att träffa andra föräldrar då. Nu med andra, fyllde ett för några veckor sen, har jag varit nån gång då och då hos svenska kyrkan och bara 2 ggr på öf med båda barnen. Så olika 🙂 och har inte haft något behov denna gång..

 3. Johanna

  Är föräldraledig med min sjumånaders och fyraåringen får bara gå 15 h på förskolan (5 h 3 dagar i veckan). Han har så mycket energi, vill mest bara hänga med sina kompisar på förskolan och tjatar om att få gå dit även de dagar han inte går. Han är en envis unge och har ägnat minst de två senaste åren åt att testa alla gränser man kan tänka sig så det är det ganska kämpigt att ha honom hemma så mycket själv. Då är det guld värt att vi har en öppen förskola i närheten där han kan få leka av sig ibland. Han älskar att gå dit och min sjumånaders är supersocial så hon tycker också det är kul. Det är verkligen något som underlättar min vardag. Nöjda barn = nöjd mamma!

 4. Hanna

  Kan inte påstå att jag älskar Öf. Var där en gång med stora som nu är fyra. Nu när jag är fl med lillasyster och bytt stad går vi oftare. Stora får vara på föris 15/h veckan o så kanske varannan vecka är vi där. Har dock aldrig varit mer än 5 barn. Trevligt som nyinflyttad att prata med andra vuxna. Men i sthlm med 15 ungar. Puh! Nej tack

 5. Malin

  Har en fyraåring och en snart 11 mån och har varit på öppna förskolan en eller två ggr tror jag.. var inget för oss, jag klarar inte riktigt se alla halvsnoriga barn som springer omkring haha och så har vi hängt med kompisar och deras små som varit hemma. Så vi har inte riktigt haft behovet känns det som! Däremot lite aktiviteter som babysim/babysång när stora barnet varit på föris 😋