Att jobba och vara “mammaledig” – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Att jobba och vara “mammaledig”

Hej från kontoret, August sover jag och gasar i 190 för att hinna tömma mailen, fixa med böcker som ska signeras och skickas, skapa inlogg till Academy och boka möten med brudpar och leverantörer.

 

 

Fotograf Michaela, So Lovely

 

Jag har bara 6 veckor kvar med August varav en är på Rhodos på familjesemester med hela Rickards familj för att fira svärfar som fyllt 60 år så jag försöker liksom maxa tiden med August (“mammaledigheten men jag tar inte ut mammaledighet nu utan jobbar heltid) och jonglerar arbetstiden på tidig morgon, lunchtiden när han sover och varje kväll och på helgerna. Försöker hålla undan möten och deadlines till torsdagar när mamma har gått ner i tid för att ha “mormorstorsdagar” med sina barnbarn här hemma och jag får jobba med mentorsamtal i Academy, möten för höstprojekten och jobba undan i mailen men alltså, det ska bli SÅ skönt att få jobba 8 timmar fokuserat om dagen sen och kunna planera i varje bröllopsprojekt flera timmar i sträck så man slipper detta eviga upphackandet i jobbet. Vet aldrig när jag blir avbruten (igårkväll hade jag ett arbetspass 18-21 men avbröts av uppvak/kvällsmatsfix/toabesök/byta TVprogram osv osv osv 6 gånger på den tiden trots att Rickard var hemma – inte lätt att få till sammanhängande texter och tankar då…)

 

 

Så här ser kontoret ut just nu, eller ja det är kaos på skrivbordet men jag ville mest visa  inramade bilder från mammas och pappas bröllopsdag och bilder från vårt bröllop som får inspirera lite extra, spetskjolen med släp från min bröllopsklänning får agera tyg och skynke för de fulare böckerna och sen står där en liten Chanelpåse som påminnelse till mig själv av vad jag åstadkommit. Jag minns när jag startade mitt bolag och kampen om att dra in pengar för att kunna ta ut någon lön alls, så mycket jobb jag tog mig an i många år som jag inte ville göra för att få omsättning på bolaget och så mycket slit som ligger bakom där jag är idag. Och året när jag bestämde mig för att köpa min Chanelväska för att jag hade gjort ett sådant otroligt dunderår – min bonus till mig själv…. Som det ändå tog ytterligare 2,5 år innan kom loss att faktiskt KÖPA den där väskan. Men jag gjorde det, nu är målet ett företagsbil och jag har börjat räkna på och drömma om en heltidsassistent men då är frågan om denne kan tänka sig jobba här på mitt kontor för jag vill ju inte skaffa något annat. Jag vill jobba hemifrån, skippa restider och allt det där.

Men först – först ska jag fortsätta försöka maxa tiden med August hans vakentid och kämpa för att få ihop jobbet i luckorna.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. johannakajson
   johannakajson

   Fantastiska NannyLinnea finns kvar men jag har valt att vara med august hans vakentid dessa ynka 6 veckorna och tror jag kör helt utan nanny och jobbar hellre kvällar och helg <3

 1. Sofia

  Hejja dig!! Du är en grym förebild då du är ärlig med vad det krävs att balansera mamma/jobb liv. Tack för att vi får ta del av det 😍 Men ååååå, drömmen att få vara din assistent! Så spännande bransch men framförallt att få jobba för just dig! Även om drömmen finns att flytta söderöver så kommer jag vara bosatt med familj i Stockholm flera år framöver… men kan du tänkta dig ett annat upplägg, som en prova på period så räcker jag högt upp handen. Mailar dig 😉

  1. johannakajson
   johannakajson

   Åh jag har haft assistenter på distans och om jag skulle köra en heltidstjänst så måste den bli här i höllviken helt klart, jag måste kunna sitta bredvid människan och liksom kasta ut “kan du ringa X kyrkan och kolla vigseltiderna och sen hämta 7 böcker som ska adresseras till denna listan och sen skicka dem och påminna mig om att vi ska fota X samarbetet i eftermiddag?”. Måste kunna ta varje dag efter hand liksom, funkar inte på distans :(.