Zucchiniplättar med fetaost – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Zucchiniplättar med fetaost

 

Recepttåget fortsätter och nu har jag hängt hos bästa Linnéas Skafferi igen och där hade hon som veckans tips dessa zucchiniplättar som jag gjorde till lunch idag som August (och jag och mamma) ÄLSKADE. Gud vad gott det var, jag stekte broccoli och spenat till för oss vuxna och August fick lite tomat och majs bredvid sina. NOM-NOM-NOM var hans betyg!

 

 

Zucchiniplättar med fetaost med recept från Linnéas Skafferi:

1 zucchini
ca 5 cm purjolök
2 ägg
3 msk havremjölk (eller vanlig mjölk)
ca 50 g fetaost
2 tsk fiberhusk

Riv zucchinin på ett rivjärn. Lägg i en finmaskig sil och salta lätt. Låt ligga i cirka 20 minuter. Krama ur all vätska.
Finhacka purjolöken, blanda med ägg, riven zucchini, havremjölk, smulad fetaost och fiberhusk.

Hetta upp ett plättjärn och klicka i lite kokosolja eller smör. Ha i cirka 1 msk smet och platta ut. Stek på låg värme i cirka 2 minuter per sida, eller tills de fått fin färg.

 

Tzatziki:

1/2 gurka
3 dl fet yoghurt
1 stor vitlöksklyfta
olja
salt & svartpeppar

Riv gurkan på ett rivjärn. Lägg i en finmaskig sil och salta lätt. Låt ligga i cirka 20 minuter. Krama ur all vätska. Blanda yoghurten med gurka. Skala vitlöken och pressa i den. Ringla över lite olja och smaka av med salt och peppar. Låt stå och dra minst 30 minuter.

Gör en stor sallad och servera till (jag stekte spenat och broccoli, supergott till!)

 

Charles gillar ju tyvärr ingenting som liknar pannkakor så detta smarriga receptet var inte lönt att testa på honom… (Dessa ärtplättarna är också superdupergoda som jag provade på honom när han älskade ärtor som mest – men icke. Men receptet är superlätt och gott så tips till er det med!)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.