Tips för “hell hour” på eftermiddagen – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Tips för “hell hour” på eftermiddagen

Glad torsdag!!

Och OM jag är glad, fjärde dagen i vardagen och jag håller i att vara närvarande med August och ta varje dag som den kommer så idag blev det minsann ett spontant morgondopp i havet vilket gjorde mig SÅ lycklig! August var nöjd att han fick vila lite i vagnen för han var sååå trött (men fick inte somna,, en nap om dagen gäller ju nu och det funkar grymt bra!) så med ett litet kex i handen så såg han mamma kasta sig i vågorna lite snabbt vid niotiden. Ljuvligt.

 

 

 

Sen gick vi hem och lekte i trädgården innan fruktmelliset vid tio där vi hade lite sångstund också, haha. VI kör all in på hur de gör på förskolan nu. Frukost 08, fruktmellis med sånger 10, lunch 11:30 och sen långt sovpass innan mellis vid 14tiden och middag 17. Det är ju klart en utmaning att promenera med vagnen vid fyra när vi hämtar Charles men han har inte somnat så det går bra och Charles underhåller!

 

 

Igår var liiite tuff eftermiddag här hemma får jag säga, haha. Charles hade krockat med en kompis på förskolan så att han hade fått hack i både över och underläppen och var svullen delux och August är fortfarande lite eftermiddagstrött och ovan vid nya matrutinerna så när båda barnen gnällde/skrek och till slut grääääät så kände jag också för att gråta. Jag har inte upplevt “hell hour” tidigare för Charles har aldrig varit trött efter förskolan eller gnällig med maten så vi har alltid haft mysig eftermiddagar här hemma efter förskolan men nu med två barn så…. Ja jag förstår hell hour helt plötsligt och frågade er om era bästa tips på instagram på hur man får mysiga icke-gråtande eftermiddagar i vardagen.

 

 • En stund med paddan när det roddas med middag så har alla bra energi att leka sedan
 • In i badkaret och långbada
 • Se till att inte ha för lågt blodsocker själv som vuxen
 • TV under matlagning
 • Äta gurkstavar och morotsstavar som man förberett innan som snacks/ förrätt
 • Ät vid 17tiden så barnen inte är för trötta eller hungriga
 • Slow cooker, maten är färdig lagom tills familjen kommer hem
 • Vattenlek vid diskhon bredvid kocken

 

Har ni några mer tips? Verkade vara MÅNGA på instagram som kände sig matta av “hell hour”….

 

 

Mina barn är inte så matkänsliga generellt och jag har alltid serverat middag vid 17 eftersom Rickard ändå inte hinner hem till någon familjemiddag. SÅ mysigt nu när August också är på samma mat-tider så att vi tre äter middag tillsammans. Tror det är det som inspirerat mig att laga mat denna veckan… Vi har kört TV från 18 och Charles har lärt sig när klockan är med “en 8 där så man får kolla TV” nu så jag försöker att inte rucka på det eftersom det funkar bra men att spela spel på Ipaden funkar DOCK är August så nyfiken nu och vill vara där och pilla vilket gör det lite svårare, blir nog lättare när han är lite större och kan vara med också… Vi pysslar ju sjukt mycket här hemma och jag kan lätt dra igång lek eller pyssel med Charles men då vill han helst att man är med och just nu är August oftast i ett mellanläge där han liksom är för liten – målar vi vill han också måla och det duger inte med att sitta med pensel och vatten, herregud vad uppmärksam han är nu på att ha SAMMA som Charles.

 

Men åh så roligt det är att se August på förskolan nu när vi är där, han är SÅ redo att börja kan jag säga!! Men jag är glad att vi bestämde oss för att han fick stanna hemma till 1 oktober så att Charles kommer igång själv på plats och är lite mer inne i det – han har varit superenkel att lämna hela veckan och så himla glad, det märks att han längtar tills August börjar men att det är liiite härligt att få vinka hejdå på morgonen och liksom vara den som får gå dit nu men att vi pratar om att snaaaaart får August också börja. Och så visar storebror hela tiden hur allt funkar på förskolan. Lyckan att vi trivs så bra där och att Charles tjatade till sig att de skulle gå på samma avdelning!!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Lollo

  I min kommun får man bara lämna 15 timmar per vecka när man är föräldraledig. Får man lämna hur mycket Som helst din?

 2. Helena

  Checkade precis in på din blogg och blev nästan besviken för att det inte fanns nåt onsdagstips på enkel mat! Har lagat både ugnsomeletten o kycklinggrytan (så smarriga o perfekta för barnfamiljer båda) och följt er matvecka så har liksom börjat se dig som en matbloggare, haha! Älskar mixen på din blogg!

  1. johannakajson
   johannakajson

   Haha, älskar det!! Receptet kommer upp ikväll men du hittar det hos bästa Linnea så sök på zuchiniplättar!! SÅ GODA!!!