Back to school… – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Back to school…

Så hade då den allra sista sommarlovsdagen nått sitt slut. Imorgon är det dags för Charles att gå tillbaka till förskolan och August ska vara hemma med mig i  7 ynka veckor till och sen skolas han också in på samma avdelning som Charles….  Och Charles är med i den äldsta gruppen på sin avdelning från och med imorgon, så stort. Och jag sitter med en massa känslor kring allt det här såklart, phu.

 

Tog kvällsdopp ikväll efter att har mjukstartat med styrketräning igen, FY vad tungt det var trots de ynka 22 minuterna. Men belöningen med ett dopp i solnedgången lockade ju….

 

 

Ska göra ALLT jag kan för att ge August närvaro, kärlek, lek och bus dessa sista veckorna hemma både för hans skulle och min, jag behöver det med efter att ha varit “mammaledig” och jobbat intensivt och haft semester – allt huller om buller och allt på samma gång och precis hela tiden. Typ. Det har varit så många deadlines under mammaledigheten med August som gjort att jag hängt så mycket i mailen och haft så många telefonmöten hit och dit men dessa 7 veckorna ska jag enbart ta möten på torsdagar när han har sin “mormorstorsdag” och annars har jag fasiken inga kunde som just under dessa 7 veckorna MÅSTE ha svar samma dag och det ska jag få in i min skalle. Jag har inga såna typer av deadlines just nu. (Var så himla duktig och sa NEJ så sent som idag när frågan om ett möte asap kom – NEJ jag kan tyvärr inte imorgon utan tar bara möten på torsdagar så antingen nu på torsdag eller nästa sa jag. SÅ stolt över mig själv!!

 

 

Det handlar ju inte bara om tiden med August, jag vill ha ork kvar när vi hämtar Charles också och att vi får fina eftermiddagar tillsammans här hemma, inte bara sönderstressad hjärna av jobbkaos och jobbångest över saker jag ligger back med hela tiden. Det är jag som lägger den pressen på mig själv, ingen annan. Man kan säga nej. Och jag bestämmer ju själv hur Kajson Event AB ska drivas och just nu känner jag för att bromsa liiiiite. Inte backa, men jag vill iaf lära mig att INTE gasa en liten stund. Jaja, nog om det. Kommer nog mer såna tankar så småningom. Nu kikar vi på vår mysiga sommarlovsdag istället tycker jag.

 

Och det första som hände var att AUGUST SOV HELA NATTEN!!! Woooow, det händer liksom ALDRIG, vi väcktes av honom 06 där han stod i sin spjälsäng pigg och glad och vi var helt chockade, sen mös han med oss till tjugo i sju när Rickard som vanligt gick upp med honom och vid sju ropade Charles på mig som OCKSÅ SOV HELA NATTEN – dubbelwow!!! Så då gick jag in till honom och småpratade om vad vi skulle hitta på idag på vår allra sista sommarlovsdag. Sen kom August och vi började med att leka på rummet och vinkade hejdå till Rickard som skulle åka till jobbet.

 

Ser ni mitt blåmärke???  Så ser jag allt som oftast ut efter mina jobbhelger på bröllop….

 

Efter en stund var det dags för lite TV tyckte Charles så det fick bli frukostmacka i soffan och en massa mys. Älskar macka i soffa! Vet att många tycker att man inte får äta någon annanstans än vid matbordet men jag tycker det är så himla mysigt att äta i TV-soffan själv så att äta frukost framför TVn är en familjegrej helt klart – även om sitter till bords på helgerna oftast som ni sett när jag piffar och dukar fint. Mest för att det också är mysigt men inte på vardagarna, då vill vi ha så mjuka, mysiga starter som möjligt oftast och det blir det i soffan. I pyjamas. Länge.

 

 

Sen var det dags för stranden bestämde Charles. Han fick bestämma det mesta idag. Vi håller på att få August att sova bara en gång per dag så det är mycket tajming med honom just nu, att få till mat och mellis och hålla honom vaken och sen att få honom att sova långpass – det är en heltidstjänst bara det, haha, men det gick bra när vi rullade ner till stranden och där byggde vi en sandbil för det önskade Charles och sen blåste det för mycket tyckte han så när den var klar gick vi hem igen. Och då skulle det lekas med bilar.

 

 

 

Så det gjorde vi länge innan jag fixade lunch till oss alla tre som vi åt innan August somnade vid 12 och Charles spelade lite Alfonsspel på paddan och jag duschade alla våra växter, fyllde på med jord och planterade om lite och räffsade och rensade i trädgården… Packade upp helgens packning och körde en maskin tvätt. Och låg lite på soffan och spelade Alfonsspelet med Charles, så himla mysigt att skita i både jobb och träning och bara göra vad jag kände för.

 

Tänkte på något sorgligt några vänner går igenom när jag duschade dessa. Och så kände jag tacksamhet över hur fint vi har de här hemma. Och ännu mer jävlarenamma på att bli mer närvarande i höst med barnen men också att vara förlåtande mot mig själv när jag “misslyckas” och sitter där med mailen iaf – jag gör så gott jag kan och det räcker .Good enough. 

 

 

Sen var var det pooldags och vattenspridaredags bestämde Charles och OJ vad vi lekte med vattnet!!! August älskade det också, vi sprang mellan lilla poolen och denna hur länge som helst (flyttade runt krokodilen (som jag tyvärr inte vet var den är ifrån för den fick vi i present) hela tiden för att vattna grästmattan på olika ställen) och sen gick jag med den där röda hinken och snodde vatten från poolen för att vattna blommor och buskar. Urmsysigt! Och när August hade badat heeela sig så fick jag till slut ta in honom och torka honom och honom mellis för jag och Charles hade ju ett annat mellis… Nämligen att leka glasskiosk som är hans nya favorit istället för att gå till glasskiosken. Han beställer dock alltid samma här hemma, en strut med apelsinchoklad och superhjälteströssel. Gullplutt.

Sen byggde vi koja, pysslade i Lejonkungepysselböcker, tvättade bilarna, lekte med cyklarna, rensade ogräs, tävlade runt huset, hade dansparty och åt middag innan det var dags för lite kvällsmys i soffan och då kom Rickard hem och tog över så jag fick träna och bada i havet.

 

Imorgon börjar min utmaning mot mig själv i att jobba när jag jobbar och att INTE TJUVKOLLA MAILEN hela tiden däremellan. Lycka till Johanna, var snäll mot dig själv!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.