Mrs och Mr Guidetti wedding – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Mrs och Mr Guidetti wedding

Jaaa, vad ska man säga… Ni som följer mig på instagram vet ju redan att det var Mrs & Mr Guidettis bröllop jag levererade i helgen och på stories har jag delat med mig av lite tankar och känslor från helgen och mitt yrke som bröllopskoordinator så kika gärna in där…

Sanna och John kontaktade mig för ungefär 3 år sedan och vi drog igång planeringen av deras bröllop men den stannade av efter en stund eftersom Mason helt plötsligt låg i magen, oooops. Så vi sköt på det och under tiden så hann jag lära känna dem under planeringen av Maja och Victors bröllop där de var toastmasters…. Och det gjorde att planeringen av detta bröllopet var så himla smärtfri och rolig – för vi kända redan varandra. Och kanske för att de är världens mest sköna och kärleksfulla människor.

 

 

Det var så sjut mycket små detaljer att synka på detta bröllopet så därför jobbade jag dygnet runt fredag-söndag mer eller mindre, men också för att man bara ville vara med och vara DÄR och se varje sekund och minut upplevas live. Som en magisk film rakt framför ögonen på en. Kärleken mellan dessa två är så enormt – det ÄR något speciellt med idrottsmän och kvinnor och deras kärlek till sin partner och tillbaka. Jag har fått vara med och uppleva det på så många bröllop nu, första gången var Åsa och Pontus bröllop där jag grät rakt igenom för det var så mäktigt hur kärleken var mellan dem men också deras familjer och alla vänner på plats. De utvalda som är brudparets team liksom. Och sen samma sak på Maja och Victors bröllop förra året som ni hörde om i podden Drömbröllop när Maja berättade. Jag har gjort lite bröllop som är hemliga också men fotboll, hockey, basket, skidkungar och drottningar – you name it. Det är något speciellt med dessa bröllop.

 

 

Tillbaka till detta bröllopet då. Jag kommer inte kunna berätta så mycket men lite får jag visa. Jag tog in Vesters Design som florist och dekorteam och de gör allt från trycksaker till blommor till dukning till fotobås och toalettkitt – you name it. De gör helheten och i helgen var första gången vi jobbade ihop live men nu vill vi aldrig vara utan varandra. HERREGUD vilket team de och vi var. Om 5 veckor jobbar vi ihop igen och vi alla är taggade till tusen, vi ska jobba ihop på en hel del bröllop nästa år också och eftersom jag inte gör dekor alls längre och har provat lite olika så är jag så jäkla glad att jag nu hittat ett gäng som jobbar lika hårt och med samma positiva och lösningsfokuserade energi som mig. Wow.

 

 

Designkonceptet var coolt och vågat – precis som brudparet. Det gick mycket i det blå och med attityd vilket var så jäkla rätt här där jag hade valt att ta in ett genomskinligt tält och skapa bröllopsmiddagen i parken istället för inne på Vidbynäs där vi var. Vidbynäs förresten – vilket jäkla ställe och även deras personal var så enormt duktiga och positiva och lösningsfokuserade. Wow. Igen.

 

 

De här då. Brudföljet.  Jag här ser ni ju blommorna också men just brudföljet – vilket jäkla team brudparet har omkring sig!! Att ha Maja och Victor som även såg till att ge mig pepp och stöd längst vägen – och lösa situationer som dök upp och ge det där extra i kärlek och omtanke till brudparet. SÅ grymma. Sen toastmasters Micke och Koffe som jag har jobbat tätt med under planeringen och helgen. Gulligaste toastmasters ever och så mycket kärlek och energi vi skickade mellan varandra och SOM de löste vårt trixiga körschema med tusen små överraskningar. (Liveband som skulle dyka upp, artister som skulle dyka upp – och jag som fick synka ihop och smyga in en hel 13mannakör, haha. Det är bara en bråkdel av allt jag sprang runt och synkade under helgen, men allt klaffade och allt blev så mäktigt.)

 

 

Som jag skrev på instagram, man tror mitt jobb handlar om att planera hur ett bröllop ska se ut men det är snarare att skapa en stämning och bygga den längst med hela helgen. Det är att synka alla leverantörer per sekund och minut, men även se till så de har vad de behöver i form av mat, vatten, el, synk mellan dem osv…. Det är att finnas där för toastmasters och hjälpa dem bygga deras uppdrag – och se till att det funkar med köket och personalen. Synk. Men även att känslomässigt finnas där för taostmasters, brudfölje, familj och vänner. Jag har suttit på en bänk med brudgummens pappa och gråtit i fredags när han övade sin textläsning. Jag har peppat en syster som var nervös till att göra livets tal. Jag har ordnat fram huvudvärkstabletter, nattmackor, öl i smyg och tusen grejer till. Jag har lyssnat, klappat, peppat, kramat, tröstat, fixat och funnits där. För att se till att alla mår bra och har livet helg. DET är mitt uppdrag. DET är mitt jobb och det jag är som bäst på.

 

 

Jag kan inte berätta allt men på instagram ser ni ju glimtar från alla gästers videos av vad som hände. T ex att där är en scen där bakom vigselplatsen som alla nog trodde var till första dansen eller nattklubben men som vi dundrade på med dagsfest direkt efter vigseln med mojitobar och liveartister och Musse – den bästa av Djs jag jobbat med.

 

 

Hur magiskt tältet och middagens dukning blev får ni se senare när de bilderna kommit från helgens bröllopsfotograf Linda-Pauline som levererade så jäkla bra med sin ass Jeanette. 24 000 bilder tog dem och jag förstår varför. För man ville bevara ALLT efter. Maria Broström med hennes ass Mathilda har redan gett mig en sneakpeak av bröllopsfilmen och de gjorde ett otroligt jobb. Can´t wait for the rest…

 

 

I fredags höll vi en BBQ på terrassen som slutade – eller snarare började direkt med dans. Herregud vad det dansades, haha och kolla hur snygga brudparet var redan då. Vi körde bröllopstårtan – klassisk svensk sommartårta på fredagen och skippade den i lördags. Gott och uppskattat. Och vädret då?? Great Weddigns solgaranti höll i sig – inte en droppe regn på hela helgen och dans under bar himmel!

 

 

 

Vi fick låna ett konferernsrum att ha som vår ateljé under helgen, det är den ni ser bakom mig på bilderna så här nere hängde vi och sprang in och ut och fixade miljoner saker. Men både brudpar och brudfölje såg till att få mig att dansa emellanåt också – som här när jag och John dansar på avstånd. Sluta aldrig dansa kära brudpar – ert dansgolv är det mest magiska jag sett. Det slår allt.

 

 

Jag hade med mig två assistenter på bröllop som är diplomerade från Great Weddings Academy och de var så himla grymma, bästa assistenterna jag någonsin haft som nu lyfte och flyger själva i sina bolag Planeringslycka och Ourstories. Malin och Thoko – ni kommer gå långt!! STORT TACK för att ni var med mig denna helgen, jag hade aldrig klarat mig utan er och som jag sa i talet i lördagsnatt – ni såg vad som behövdes göras innan jag ens hade hunnit dit. Lycka till med era bolag och heja er!!!

 

 

Ja här har ni hela gänget i lördagsnatt efter att vi skålat vid 01:13 tiden. Dreamteam.

 

 

Men nu, en ledig måndag. Tid för reflektion. Vila. Mys med August och snart även Charles. Sen laddar vi om för nästa dunder drömbröllop.

 

Vamos och kärlek och stort grattis till Herr och Fru Guidetti!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Linn

  Hej! Jag undrar om du vet vad den första låten som spelas i bröllopsvideon heter? Den går typ
  ”Cause I’ve got a suspicion that you’d look perfect next to me. And you can call me crazy, baby, but I call it destiny”. Kan inte släppa den, den är så himla bra!
  Bra jobbat med allt kring bröllopet, verkar ha varit en fantastisk tillställning!

  1. johannakajson
   johannakajson

   Åh det är Maria Broström, den fantastiska bröllopsvideografen som gjort filmen som valt så hon vet säkert <3

 2. E

  Woow, vad man gärna hade velat vittnat detta bröllop 😍😍 och vad man gärna skulle vilja ha dig som koordinator, magiskt!!