Mingelbröllop på en onsdag – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Mingelbröllop på en onsdag

Glad nationaldag och glad torsdag – vi släpper säsongens sista avsnitt av Drömbröllop idag men mer om det senare för nu är jag helt slut och tagen av den fantastiska bröllopsdagen igår!!! Jag tog nästan inga bilder för So Lovely Michaela var fotograf och fångade dagen på det mest fantastiska sätt så jag inväntar hennes bilder och även Isabelle som var kvällsfotografen tänkte jag, men liiite kan jag bjussa på…

I tisdags fick jag ju äran att jobba med blommorna, och brudbuketten, hårsmycket och hundens lilla corsage blev såååå fina. Brudgummens också men jo, brudens look är något alldeles extra och så min Nea.

 

 

 

 

Min vän Linnéa – Nea – och jag har känt varandra i 16-17-18 år något sådant och sedan hon träffade sin Balder och framförallt sedan de förlovade sig så har det klurats på och planerats bröllop som inte känts helt rätt. Så de har avvaktat och vi har börjat om och i höstas kom vi äntligen på exakt hur deras drömbröllop kunde se ut. Så det blev avslappnat. Så att det kunde hållas en liten, lagom budget…. Så att det passade just dem som brudpar och även deras familjer. Lagom budget, lagom avslappnat, lagom mingligt men ändå med ett enormt vackert estetiskt uttryck då både brud och brudgum bryr sig om vackra saker och har en känsla för blommor, färg och form.

 

Pirrig inför sin first look med sin brudgum. Som jag grät när hon steg ur bilen!!

 

 

 

Så, vi landade i mingelbröllop i två etapper. Först vigsel på vackra Agneshill med bubbel och bröllopstårta i trädgården efter. Vi började vid 15 och brudparets vänner sjöng det vackraste någonsin under vigseln. Phu. Sen tjo och tjim, några tal på stående fot och lite gruppbilder innan brudbilen – bussen – tutade in och svepte iväg brudparet och alla fick en paus.

 

I väntan på vigseln, haha. ÄLSKAR denna bilden som jag tog på brudparet och deras hund Muska där de satt och väntade på att dra igång vigseln efter någon timmes fotografering efter first look. Tror många brudpar kan känna igen sig i denna känslan, att nu börjar snart allt och här sitter vi och väntar. 

 

Jag hade hängt kransar och fixat lite inne i vigsellokalen och de 50 gästerna var så pirriga och peppiga så de applåderade när vigseln skulle börja. Så härlig stämning!! Avslappnat, familjärt, peppigt och kärleksfullt!

 

 

Och efter – HURRA! Att få ha minglat och ätit tårta och haft det så himla mysigt med sina närmsta efter vigseln och sen få tuta iväg till sitt hotellrum där vatten, champagne, huvudvärkstabletter och mellis väntade innan rond två. En paus och en liten dejt för bara dem på. Så fint.

 

 

Det var ju tre tal under tårtminglet efter vigseln och jag fick äran att hålla ett av dem. Och eftersom jag hade varit florist, dekoratör, koordinator och vän och gäst under förmiddagen och hade ansvar fram tills vi alla lämnade Agneshill så tyckte jag pausen som kom därefter var så himla perfekt för då släppte allt mitt ansvar och nervositet så jag och Rickard passade på att ta en liten dejt på JohanP i Malmö med ostron och champagne i sommarkvällen. Vissa gäster slappade på hotellrummet och andra gjorde liknande, tog en stund för sig själva.

 

Skrev om kläderna jag bär här.

 

Vid 19 var det dags att mötes upp igen, denna gången på hotellet “Noble House” där de har en avdelning som kallas ateljén och där hade det bokats mingelbuffé, dukats upp olika bord och stolar med fri placering och fantastiska utvlada viner och öl. Eftersom det var barn med på bröllopet så passade det ju utmärkt att där dessutom var en lite bio till dem som de hängde i när de inte var i kidshörnan och här minglade vi alla runt, åt och skålade och så var det något tal då och då.

 

 

Blomstermässigt jobbade vi med med grönskande vildhet och en känsla av trädgårdsplockade blommor i allt från ljusa toner till den mörka vinröda. Och det blev SÅ fint. Och såklart de färgade ljusen i mässingljusstakarna till som Nea fixade. Inredningen på Noble House ateljé går ju också i pastell så mer behövdes inte – de fem grönskande ringarna till vigseln fick också flyttas med.

 

Jag och Rickard kramade gänget hejdå vid midnatt efter en så härlig, bubblig kväll och tog en taxi hem till den varma sommarnatten där vi åt smågodis och drack cola light i vår trädgård innan vi gick och la oss och sov i vår lilla gäststuga för första gången. Barnen sov inne i huset med sin mormor och morfar så gott och det var en härlig känsla att få vara gäst i vårt eget hus.

 

Nu ska det firas nationaldag här!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sofie

    Åh blir så peppad av att läsa om hur andra gjort sina bröllop nu när vi ska dra igång vår planering. Vill ha den där lättsamma, avskalade känslan i budget format så alla roliga enkla tips är välkomna.
    Just nu klurar vi på var vigseln ska vara, kapellet blir för litet och kyrkan känns för stor. Sen festen efter om vi ska hyra någon församlingshem men tänker att det känns som ett stort jobb att få till myskänslan i en sån lokal… hade önskat i vår trädgård men risk att den blir för liten och svårt med sittplatser till alla då. Ja du märker, inte lätt att få till allt!

  2. Martina

    Åh tack för detta inlägget! Min sambo och jag klurar på hur vi vill gifta oss och detta kändes så mysigt och avslappnat! Lite mer vår stol – nu har vi något vi kan inspireras av!

    Kan man boka en tid med dig för att spåna idéer om hur msn kan utforma sitt bröllop om man inte vill göra något annat än dey klassiska?