Charles 4 år – vilken kalashelg! – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Charles 4 år – vilken kalashelg!

Oj, var ska jag börja? VILKET JÄKLA KALASHELG DET BLEV!!

Och nu har jag alltså varit mamma i 4 år. Otroligt. Det blev en intensiv men så himla fin och rolig födelsedagshelg för Charles och han var så stolt, glad och nöjd – men vi börjar med igår när självaste 4årsfödelsedagen var. På riktigt.

 

Och då sov jag i Charles säng och väcktes av att han viskade “smålego” i mitt öra och log stort. Haha, han blev lovad kvällen innan att det första han skulle få göra på morgonen var att öppna en låda med smålego som han hade fått i present på kalaset. Så jag sa grattis på födelsedagen och gick såklart och hämtade smålegot!

Och så fick han bygga och då bestämde han sig för att han INTE ville att vi skulle komma och sjunga för honom i sängen, han vill inte att vi skulle sjunga alls. Så då frågade jag om han ville ta med lego ner till kalasfrukostbordet istället och det ville han.

 

Och där nere fanns en gräddbulle istället för tårta – han gillar ju inte tårta men blev SÅ glad för gräddbullen. Och vaniljkexen.

 

(Det blev bär och frukt och yoghurt och sånt med såklart, men som den 4åring han är så var ju gottiset det häftigaste såklart. Att få äta det till FRUKOST. Otroligt.

 

Sen byggdes det med smålego, öppnades hans två paket från oss (en utomhuspool till i sommar med sån där liten rutchkana och en radiostyrd bil) och så väntades det på att kalasgästerna skulle komma.

 

 

Vädret blev ju superbra denna helgen så vi har kunna leka ute. Lyxens lyx att få ha kalas på sommarvarmadagar ju.

 

 

Det blev hela min familj denna gången för alla i från Rickards familj kunde tyvärr inte komma men Charles var sååå glad när Donna kom igen och vi kunde sparka igång kalas dag nummer 2. Men lite fika, och lek, och paket och skattjakt.

 

 

Sen grillades det, vi hade disco allihop och dansade i discorummet och vi promenerade ner till stranden där jag och syrran tog ett dopp i havet och barnen lekte på stranden. Charles fick äntligen prova sin nya vattenspruta som han fick i present av Donna. Och så ville han bada han med, det blev ett dopp upp till låren men ÄNDÅ. Viljan fanns där.

 

 

Då tog vi cyklen hem – den han fick när han fyllde 2 år som han just denna dag för första gången bestämde sig för att cykla på. Och han balanscyklade hela vägen ner till havet och var så glad och stolt och på vägen hem så hade vi berättat att det skulle bli glasstårta med marsipanros men såg han glasskiosken och tvärnitade. Och önskade sig inget hellre än att vi alla skulle äta glass där istället. Så vi skippade tårtfirandet där hemma och åt glass i glasskiosken och fick sjunga “Happy birthday” för honom på engelska – det var den enda vi fick sjunga, haha.  Och allt var så fint.

 

 

Och sen spelade vi amerikansk fotboll och det hämtades kvällsmat innan gänget åkte hemåt strax innan läggningsdags. Jag tror han var MYCKET nöjd med sin härliga födelsedag.

 

Tråket att säga hejdå efter en underbar vecka tillsammans. Nu skulle Donna tillbaka till Stockholm, buhuu…

 

Allt om kalaset kommer – ni är så många som frågat efter tips och trix inför ett barnkalas så jag ska få till ett vettigt tipsinlägg tänkte jag! Men först – måndagskaffe och gos med August.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.