Jag orkar inte mer – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Jag orkar inte mer

Hello från en nyduschad mamma som unnade sig att köra ett utepass på bootcamp när August skulle sova sin första nap!

SÅ glad att jag gjorde det för nu mår jag bättre mentalt. Träning och en rejäl dusch gör ju en småbarnsmamma gladare än glad!

Innan passet ringde jag endometriosteamet för att fråga om mitt besök jag skulle fått i december (skickade in bokningen på det i typ september) och jag var fortfarande först i kön men där fanns inga tider. Jag blev så förtvivlad så jag bröt ihop i örat på den stackars empatiska sköterskan.

Men vad ska jag göra? Jag har väntat sedan september, jag har så sjukt ont i magen, blöder till och från konstant trots samma piller som funkat tidigare och det känns som saker går sönder i min mage emellanåt. JAG BEHÖVER HJÄLP. Vad ska jag göra?? Snälla säg till mig, ska jag ge upp på er och söka privat vård eller utomlands? Nu har jag väntat så länge och inte kollat annan vård för jag skulle ju få komma till er?

Jag snyftade fram det precis innan träningspasset och kände hur all min positivitet kring min smärthistorik bara raserade. Blev matt i kroppen av bara tanken på att orka fajtas och leta och prova olika metoder. JAG ORKAR INTE DET NU. Det är “lättare” att leva med smärtan än att orka prova nya metoder. Och värt att träna fastän jag vet att jag för mer ont efter.

Jag kunde bara vänta.

Så vänta it is…

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ebba

  https://www.sfog.se/media/335833/matts-olovsson-endometrios.pdf

  Kolla in länken ovan, slides som säkert till stor del ör ofattbara för dig eftersom de var en del i en föreläsning, men i mitten kring sid 52 finns en del om behandling. Har frågat dig förut och vet att du tar en cerazette/dag, det verkar ju vara för lite eftersom du blöder, så ta två tills du får mer hjälp!!
  Med vänlig hälsning/
  Gynekologen!

   1. Ebba

    Det kan du absolut göra! Det lovar jag 🙂 men ta kontakt med en vanlig gynekolog så länge för en undersökning och rådgivning om du känner dig osäker? (Skrev svar förut men vet inte var det inlägget tog vägen)

 2. Stronger Life

  Men usch fina du !! Vad hemskt att du har det och vad hemskt att behöva vänta så länge. Är det så många som har det att du inte kan få en tid, på hela denna tid?? Galet, kanske är bättre att söka privatvård? Så att du kan få hjälp och bli av med problemet. Men samtidigt svider det ju eftersom den höga skatten vi har ska ju täcka just såna här saker med vården. Usch hoppas de ringer på återbud imorgon, kram fina du och lycka till.

 3. Sanna i Stockholm

  Känner SÅ MYCKET med dig! Jag har också så ont, mer eller mindre – men varje dag!!! Som du säger, ”lättare” att leva med smärtan och försöka tänka bort den än dessa eviga läkarbesök (som inte leder nån vart oftast) och känslan av att ”leta fel” på ens egna kropp, speciellt när INGENTING hjälper. Vi är minst två Johanna, hejja oss!💪🏼🙌🏼♥️

 4. Veronica

  Så trist att vår vård inte fungerar. Se bara haveriet på KI och vad det kostar. Revolution är vad som krävs känns det som. Vård är nummer ett för oss människor. Fattar inte att Alliansen fick förnyat mandat i landstinget Stockholm var är ni alla kloka människor?? Tyvärr är det väl utomlands man får ta sig snart!!

  1. johannakajson
   johannakajson

   Ja många tipsar om att åka till London eller NY men jag är inte så sugen på att operera mig just nu så hade hoppats på svenska sjukvården ❤️