Johanna Kajson

Ingen prunkande trädgård

Amen snälla naturen, TACK för att du gör detta med oss varje vår!!

 

 

Tänker alltid på min möhippa när jag ser äppelträd som blommar, för Lisa fotade mig i min lilla hatt mot farfars äppelträd i blom…

 

Hur som, August har varit sjuk idag, så sjuk lilla plutten. Rickard säger att han har varit sjuk sen han föddes men det stämmer inte för han har nämligen varit förkyld sedan han föddes mer eller mindre – men sjuk med feber och svårt att varken sova eller okar göra något har han inte varit innan. Stackaren, ögonen har varit helt förstörda idag… Nu sover han men vi får väl se hur kvällen och natten går, Rickard tog honom inatt och han sov tydligen typ ingenting så jag förstår inte hur han har orkat jobba idag ens! Men han står pepp på att ta en natt till ändå, ska försöka sno åt mig den iaf så han får sova lite.

En sak provade vi iaf idag för första gången – nämligen att cykla (försiktigt här ute på vår gata) och det gillade August som tusan. Han njöt och jag tror att det får bli vår nya grej nu när han inte är ett dunderfan av vagnen precis.

 

 

Så lik Charles på denna bilden – lite extra eftersom han har Cs hjälm på sig! Gulle, man ser i ögonen hur kass han mår. Hur som, cykelturer får bli det nya, han ska önska sig hjälm och egen cykelstol i födelsedagspresent minsann. Själv hade jag på mig träningskläder hela dagen med någon slags förhoppning om att få till lite träning, en löptur med vagnen eller nått men njäää det lirade väl inte riktigt med dagen idag heller får jag säga. Skippade det igår också. Min kropp vill vila och August är sjuk så det är okej.

 

Skulle vilja ta tag i trädgården och rabatterna… Men jag försöker intala mig och inse att det är inte under de här små-småbarnsåren som man liksom kirrar den där drömska prunkande trädgården. Det får bli good enough och njuta av det som blir istället. Tänkte ha fler pallkragar med odlingar men hinner inte ens kasta ut lite gräsfrön som liksom faktiskt är inköpta så det är bara att inse mina begränsningar och satsa på lite och att NJUTA av det istället. Egna luktärter får bli ett annat år.

Och det är faktiskt okej trots allt.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. fanny s

  Åh, ja men tack för ditt good enouhg tänk! Bor i lägenhet med en fin liten uteplats med gräsmatta. Har så höga tankar om vad jag vill göra med den – men alltså jag har en bebis på två månader och tre större barn. Får helt enkelt släppa det. Känns tråkigt med bara gräsmatta, men den funkar ju utmärkt till lek för de små! Krya på er kram!

 2. Anne

  Haha, igenkänning! Vi har en grovplanerad tomt där förra ägarna låtit gräs och ogräs växa upp. Jag spontanköpte därför två lastbilsflak jord som nu ska skottas ut för hand. Vi jobbar i skift varje kväll pga fyra barn, en är bebis. Grannarna tycker synd om oss typ. Men det går framåt sakta men säkert.

 3. Linda

  Du tror inte det kan vara pollen han reagerar på? Bara en tanke från en allergimamma som fått lära sig att alltid tänka allergi vid alla slags prickar klåda och rinnande ögon. Tack för en härlig blogg, blir alltid så glad av ett besök härinne! Kram

  1. johannakajson

   Åh jag tror faktiskt inte det, pollen har ju funnits här i flera veckor nu och han blev dunderförkyld och fick feber samtidigt. Idag är ögonen liiiite bättre iaf, Phu. Tack för omtanken!!!