August 10 månader – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

August 10 månader

Godmorgon onsdag från sovrummet, skippade bootcamp idag för att ta igen lite vila och sömn från natten som blev ganska sömnlös. Men så blir det med bebisar ibland, August är nu 10 månader och jag insåg precis att när Charles var så här liten/stor så började vi med Atarax på läkarens inrådan eftersom han inte kunde sova – aj i mammahjärtat när jag nu tittar på August första 10 månader i livet och tänker tillbaka på stackars Charles första 10 månaders kämpande mot mat och sömn.

 

 

Charles stod själv ordentligt för första gången när han var 10 månader och idag var faktiskt första gången August stod helt själv en lite längre stund. Han har provat släppa lite försiktigt då och då men idag bara stod han själv helt plötsligt och mer sånt lär det bli, han är verkligen aktiv nu och vill framåt, framåt, framåt. Han vill gå och gå och gå och framförallt stå så jag tror han går innan sin ettårsdag precis som C. Det trodde jag inte när han var bebis och var så stilla och lugn, haha. Nu är det allt annat än lugnt.

 

Innan ni frågar – kläderna är ärvda från Donna så vet inte var man köper dem tyvärr <3

 

August sov kass inatt, eller var vaken mycket snarare. Han brukar vakna och somna om med napp och närhet många gånger per natt, ibland en flaska, men inatt var han vaken och ledsen och kunde inte vara still med sin lilla kropp så jag gissar magont eller något annat som störde honom. Så är det ibland, det är ändå otroligt att han varit med oss i 10 månader och att vi med två barn ändå har sovit bättre dessa 10 månaderna än våra första som nykläckta föräldrar 2015. Allt är liksom bra denna gången i sömnväg, haha. Finns inget mysigare än att sova nära barnen, även om de väcker en nätterna igenom.

 

 

Och kolla här vad vi gjorde efter förskolan igår då – vi fick komma hem till Sixten och äta tårtrester efter hans kalas som han hade i lördags som vi missade eftersom vi var i Småland. Sixten fick paket, kidsen fick leka, mammorna fick prata av sig och alla fick tårta. En bättre tisdag helt klart! Och saft – varför dricker man inte iskall saft oftare, sååå gott ju!! Charles valde dock vatten men jag skippade kaffet och körde saft. Har ju problem att dricka tillräckligt med vätska på dagarna men kanske får unna mig lite saft ibland, ooops.

 

Nu klurar jag på vad Charles ska få ha för tårta när han fyller år, han gillar ju inte grädde men har blivit förtjust i marsipan. Dock ÄLSKAR han glass så vi har kört glasstårta från Otto-glass innan och det är ju alltid succé, med en massa strössel. Kanske kan köra glasstårta som man tar av och har i strutar och får välja alla möjliga toppings? eller så gör jag det bara enkelt och kör glass. Det går bra det med. Vi pratade fiskedammspåsar igår och jag klurade på om vi ska ha chips i istället för godis. Eller skippa fiskedamm men jag har på känns att barnen lite tycker/tror det ingår i konceptet “kalas”, hrmm. Annars var jag sugen på skattjakt eller en pinjata. Vi får se.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna i stugan

  Tips annars: glasståg! Roligt och enkelt, och barnen kan vara med och dekorera det. Det hade vi förra året till min pojke som då fyllde sex år (han gillar inte heller gräddtårta, det verkar faktiskt vara ganska vanligt att barn ej är så förtjusta i det).

 2. Sara

  Vad är glasstårta från Otto, är det färdiga glasstårtor? Vart köper man dem? Min son gillar inte heller grädde eller annan tårta så jag gjorde en tåg-glass tårta på hans 3 års dag (väldigt enkelt, googla!) sen hade vi massa tillbehör vid sidan av också 🙂

  1. johannakajson
   johannakajson

   Alltså det är glass i rund form, haha. Googla ottoglass glasstårta – sen toppar jag den bara med en massa smarrigt 🙂 Men är lokal glass i skåne – finns ju liknande att göra 🙂 Åh tågtårta önskar jag att jag hade tiden, tålamodet och orken att göra, grät en skvätt över det förra året att jag inte kunde få till en tågtårta – så fint ju!! – förra årets glasstårta gjorde jag så här : https://johannakajsonsblogg.se/2018/06/03/fran-badkruka-till-badkille/

 3. Sara

  Jag tror fiskdammen ingår i många barns föreställning om kalas. Min fyraåring har pratat om sitt femårskalas i flera månader (han fyller i slutet av juli🙈) och VARJE gång kommer fiskdammen upp, var den ska vara nånstans och att han ska fiska först. Vi ska köra på godis i påsarna, men inte särskilt många bitar och tänkte använda såna små vita påsar med bubblor på, som man köpte godis i bär man var liten. Kul med kalas ju!

 4. Sara

  Jag tror fiskdammen ingår i många barns föreställning om kalas. Min fyraåring har pratat om sitt femårskalas i flera månader (han fyller i slutet av juli🙈) och VARJE gång kommer fiskdammen upp, var den ska vara nånstans och att han ska fiska först. Vi ska köra på godis i påsarna, men inte särskilt många bitar och tänkte använda såna små vita påsar med bubblor på, som man köpte godis i bär man var liten. Kul med kalas ju!

  1. johannakajson
   johannakajson

   Ja jag var liksom rädd för det, haha. Brukar också köra se små påsarna och har kört fruktstänger och sånt innan men det är godis på alla andra kalas så misstänker att det inte funkar i år… men å andra sidan så måste man ju lära sig att kalas kan de olika ut tänker jag? Hrmm

 5. M

  Hej! Hur fungerade Atarax för Charles? ”Lärde” han sig att sova? Min dotter är också 10 månader och har sedan födseln vaknat varje (varannan om man har riktigt tur!) timma om nätterna. Vi är i slutet av en utredning på sjukhuset, eftersom hon hade kolik i nästan 6 månader så kan vi/bvc/läkarna inte utesluta att hon kanske har något som skaver. Som tur är verkar hon felfri 😊 Så hon kan liksom bara inte sova. Vi har testat melatonin utan resultat, men sa till läkaren att vi helst inte testar något mer… Nu börjar jag dock fundera på om vi kanske borde testa något igen…

  1. johannakajson
   johannakajson

   Nej han lärde sig inte sova förrän han var 1,5 år tyvärr. Ataraxen hjälpte lite men njä – vi skulle orkat driva utredningen längre direkt för han hade nog behvöt mer hjälp än så <3. Han lärde sig aldrig sova längre pass – kanske som din dotter?