Klänning som gäst på bröllop… – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Klänning som gäst på bröllop…

Innehåller annonslänkar

 

ÄNTLIGEN hittade jag tiden att göra detta inlägget som ni är så himla många som frågat efter länge – tips på vad tusan man kan ha på sig som gäst på bröllopen och festligheterna i sommar… Här är ju även fina tärnklänningar om man är på jakt efter det med, är ni redo? Vi börjar på HM som är min absoluta favorit när det kommer till festklänningar.

 

 

Den blå med spets upptill får jag ALLTID frågor om och den finns nästan varje säsong på HM fortfarande, här i ljusblå/mintgrön och här i den där ljuvliga puderrosa som ni ser på bilden men jag blev även förtjust i den här i chiffong som ni ser i blått som man kan ha med eller utan smala axelband. Den finns i gul, rosa och mörkblå också och kostade bara 599kr. Den där mörkblå V-ringade längst ner till höger på bilden var också elegant och är låg i ryggen. Och på tal om spets i kombo med plisserat som jag har på mig på bilden så är denna i lite mer gammelrosa som också finns i mörkblått och urfin i samma stil.

 

Sen blev jag stormförtjust i den här:

 

 

För 499kr och den här duvblågrå är min favorit men den finns i puderrosa eller mörkblå också. Och lite i samma stil fanns där tre andra varianter här nedanför, den första blå har så himla fin isblå färg och sedan är det den ljuslila med fjäderlätta vingar på axlarna och slutligen den peach längst till höger.

 

 

Det finns så sjukt mycket i butik nu tycker jag!  Jag ska bära detta settet från Lindex på ett bröllop i sommar tänkte jag men med klackar, topp här och kjol här för 299kr styck och de kan man ju använda separat hela sommaren sen, känns som ett himla bra köp redan – finns i ljusblått också här.

 

 

Just kjol och topp är smart om man känner att det blir svårt att använda långklänning efter och man vill inte investera i en klänning för bara ett tillfälle. Min lila kjol från Lindex kan jag ju både klä upp och ner och i samma mönster finns ju klänningen. Också superfin.

 

 

Vill man vara extra elegant var ju den i mitten från Gina urläcker och den till höger är också därifrån, fint med ljusblått och rosa blommor tycker jag – kanske något till fredagens tillställning om det är någon sån?

 

Och annars – som alltid – är mitt tips att spana in på Afound för där finns ju massor med bra deals och till såna jäkla superpriser. Är man sugen på någon klänning med märke så ska man ju lätt spana där, att shoppa ByMalina för 53% rabatt liksom. JA TACK.

 

Mintgröna finns här och den ljuvliga vita som man dock inte kan ha på bröllop men fest eller student kanske finns här.

 

Pratade med en mamma på förskolan idag som skulle på smokingbröllop imorgon, det är ju skitsvårt men åh ändå en dröm att få gå på. Att alla är SÅ pass uppklädda, då hade jag lätta haft den här från ByMalina såklart. Men det visste ni nog redan.

 

 

 

Lycka till!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Rebecca

  Hej Johanna! Det känns verkligen som om jag har hittat rätt. I september ska jag på ett bröllop i Italien då min halvsyster gifter sig med en italienare. Som jag har förstått det är tradition viktigt för italienarna och de kommer troligtvis gå all in på klänningar och så. Jag har problem att hitta min klänning för kvällen. Jag har väldigt märkbara axlar och överkropp då jag är en atlet på heltid och min kroppsform är ganska likt en simmare. Vanligtvis tycker jag det är roligt att klä upp mig men just klänning har jag svårt art välja för jag vill behålla den kvinnliga känslan och det enda jag ser är mina muskulösa axlar… vad rekommenderar du för typ av klänning för att inte framhäva dom så mycket men ändå behålla de feminina känslan.

  Kram!

  1. johannakajson
   johannakajson

   Åhh här skulle jag SÅ rekommendera någon i en modeblogg istället, ebba von Sydow eller Emilia de Poret kanske? Jag är ju verkligen ingen moderådgivare dessvärre ❤️❤️

 2. Mia

  Hej Johanna, ska på bröllop o sommar och undrar om det är ok med rött? Man har ju hört vad röd klänning står för, men följer man fortfarande det?

  1. johannakajson
   johannakajson

   Det är så att säga ”en myt” MEN jag rekommenderar ändå inte att man bär rött för då gör man ändå medvetet ett statement att bli en ”snackis” på bröllopet för folk tar ju alltid upp det, pratar om det osv. Man tar medvetet en större plats och liksom sätter spotlight på sig själv så därför brukar jag inte rekommendera det. (MEN sen finns det ju brudpar där de snarare uppmuntrar till att alla ska ha klädsel som ”tar plats” men det är väldigt sälla. 🙂 ).

 3. Sara

  Hej! Ska på bröllop med kavaj som klädkod, kan man ha långklänning då? Rädd för att det ska bli brudtärneaktigt. Tack för en toppenpodd och blogg! /sara

  1. johannakajson
   johannakajson

   Det beror heeewlt på vad brudparet är för typ av människor, på de allra flesta bröllop skulle jag säga ja – men att man stylar sin långs chiffongklänning med enklare hår och smycken snarare t ex 🙂