Johanna Kajson

Så gjorde vi möhippan

Godmorgon måndag och hej världen – jag är återställd och ska börja komma tillbaka på banan efter allt hemlighetsmakeri, trix och fix och till slut en underbar möhippa i lördags! Det var därför jag åkte till mamma och pappa torsdag-fredag, för att de kunde ta barnen lite så kunde jag handla, pynta, duka och fixa eftersom vi skulle låna deras hus på möhippan…

 

Linnéa är en både färgstark och blomstrande brud så detta bandet kändes så himla hon istället för något vitt och gulligt. Detta var spot on! Och tipskorten fick alla på möhippan fylla i under dagen så får bruden dem på bröllopet…

 

 

Jag hängde upp guldbackdrop som August tyckte var så spännande, han fick dock vara på utsidan av glaset med mormor så han inte rörde den, haha. Och så dukade jag och byggde ihop allt pynt och gömde i garaget eftersom vädret skulle gå från 25 grader till 12 grader och regn – attans!!  Brudens syster kom med mat och dryckesleverans och vi fick updates från Malmö från Åsa som fixade med frukost och allt till kidnappningen… Vi var tre som fixade ihop möhippan (inga tärnor på bröllopet så vi tre drog ihop oss och trots att vi inte umgås eller känner varandra mer än som brudens gemensamma kompisar gick det SÅ bra att planera och var så himla mysigt.  Det är ju inte säkert alltid 🙂

 

Sen åkte jag och killarna till leksaksaffären och fyllde heliumballongen bruden skulle ha med sig hela dagen och hem och fixade det sista i fredags innan den där första-kvällen-utan-napp-läggningen ägde rum. THANK GOD att det gått så bra med det får jag säga eftersom jag hade möhippa samma helg – dålig planerat av mig men jag hade inte koll på att detta sammanföll förrän för någon vecka sedan (att glasskiosken öppnade och möhippan vara alltså – det var ju glasskioskens öppnande som styrde napp-slutandet.) Men det gick bra, phu.

 

 

Det preppades hangoverkitt och sen var det bara att samla lite sömn innan vi tre möttes upp strax innan 08 i lördags och klev in i brudens lägenhet och sjöng för henne – Åsa är ju artist så hon fick stå för det ljuvliga så doaaade och körade jag och Jennie lite, haha. Men hon blev så himla förvånad och mysigt chockad precis som vi ville – detta är ingen brud som en hysterisk kidnappning med massor med folk passar och jag tycker det är så himla viktigt att man utgår vad bruden hade önskat och vad hon har för behov när man planerar en möhippa. Det kanske känns ”roligare” att planera en spännande kidnappning eller chocka men när vi snackade om hur hon skulle få börja dagen var vi så himla överrens om att det skulle vara lugnt och mjukt och mysigt. Ingen stress – bara tid för att vakna, god frukost, tid för att få fixa sig och packa i lugn och ro… Och så blev det.

 

 

Med bubbel och sång startades dagen och hon hade inte misstänkte ett skvatt så det blev en riktigt mysig frukost att höra henne landa i att idag var det hennes dag och hur det hade varit att vakna till ”skönsång” och liksom se henne börja packa och fundera på vad allt betydde i lugn och ro. Och vi tre som höll i det – ja vi var så taggad och nöjda redan här såklart för hon blev överraskad och dagen verkade landa så bra. Så vi gjorde high five och skålade, haha. Brudgummen var också hemma och var med på frukosten vilket var mysigt, att se dem ändå starta dagen tillsammans för det är ju dem det handlar om. Och Åsa hade fixat så hiiiimla fin och god frukost med veganska pannkakor som hon stod och stekte på morgonen, herregud.

 

 

Och här är vi, Åsa till vänster som ska sjunga på bröllopet (tips om ni letar solist till vigseln, såå ljuvlig stämma!)  och Jennie som är brudens syster som ni säkert ser, hon är toastmadame och styrde maten och drycken till hippan på det mest magiska sätt. Vilket team va – vi unnade oss prinsesskronor med ”Team Bride” så här på morgonkvisten.

 

 

Därefter bar det av med bruden som fick kyssa sina blivande adjö och sen spatsera ut i Malmömorgonen till soundtracket från Sex and the City – en serie hon älskat och älskar och det var så himla roligt och peppigt litet soundtrack att spatsera runt till, haha. In i en bil och iväg mot Blomster och små ting men det visste ju inte hon – hon fick snällt blunda i slutet när vi ledde henne in genom butiken till Arvingarnas ”I do” (haha, något skämt måste man ju ha) och sen fick hon öppna ögonen och gå ner för en källartrappa till SATC igen och där nere stod resten av gänget – surprise!! Vi skulle binda blomsterkransar och fika och ha det gött. SÅ MYSIG STUND där nere!! Och så roligt att när vi ledde in henne genom butiken så sa hon att det luktade blommor men när hon fick öppna ögonen vid en trappa var hon så fundersam. Hon ÄLSKAR blommor så detta kändes helt rätt i planeringen och det blev liksom en stund för alla – och så fick ju med oss fina kransar att bära resten av dagen.

 

 

 

Jag lärde mig ännu mer om att göra kransar – jag har ju en tjoff-tjoffkrans men numera kommer jag lätt göra kransar så här för det var så himla enkelt men ändå mer stabilt, tur för jag ska ju göra lite blommor till bröllopet och det var skönt att få testa lite eftersom det var ett tag sedan jag lekte florist.

 

 

 

Och med kransarna på huvudet åkte vi vidare till dansstudion Attitude69 för att äta lunch som hade budats med från Holy Greens och så fick bruden svara på lite frågor som även var ställda till brudgummen och sen väntade dansklass för världens bästa Anette Losell som äger studion och som vi dansade för när förr. DEN BÄSTA TIMMEN EVER får jag nog säga och jag har fick en enda bild härifrån men gud vilken energi jag fick, vad vi skrattade och vad vi svettades. Så fruktansvärt kul och här överraskade brudens mor med att dyka upp och vara med och dansa lite – och fylla i ett sånt där advisecard som alla andra också hade fått…

 

 

Och nu var det dags för bubbelbaren som jag fick sååå mycket frågor om på instagram – den och typ all dekor är från My perfect day och just bubbelbaren finns här, många som hade svårt att hitta den. Men ja – den är ju briljant! Och gjorde det lilla extra helt klart.

 

 

Och sen var vi så genomindränkta i svett och skratt så då fick vi åka hem till mammas och pappas hus där jag hade kastat upp en bubbelbar och snacks och ostprovning och här väntade världens mysigaste eftermiddag där det bara blev häng i timmar… Tanken var ”Bubblor och bubblor” då vi även skulle bada i bubbelpoolen vilket vi gjorde –  tiden sprang iväg och vi smaskade och hade det gött.

 

 

 

Det badades och åts och sen duschades det och piffades innan Jennie delade in oss i matlag och vi hade en härlig stund i köket varvat med lite målande av tavlor och fix och sen satte vi oss till bords för att avnjuta den ljuvliga måltiden tillsammans och pratade och skrattade och grät om vartannat. Bruden höll ett så himla fint tacktal så vi alla grät över efterrätten.

 

 

Kransarna fick tillhöra dukningen och servettringen var ju de där gulliga kronorna som vi alla satte på huvudet. Älskar små detaljer som gör det lilla extra en sån här dag.

 

 

Och sen fortsatte kvällen här vid detta bordet. Det blev en härlig lördag som ni ser!!

Nu ska jag skynda iväg på bootcamp, även om dansen i lördags tog hårt så behöver jag röra mig lite idag. Och jag ska hoppa in i mammabootcampsgruppen istället vilket är lite mysigare – för där hojtar tränarna ” GUD VILKA STARKA MAMMOR NI ÄR SOM KOMMER HIT!! HEJA!!”

 

Ha en fin start på veckan <3.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.