Johanna Kajson

Sluta med napp

Innehåller annonslänk

 

Glad torsdag, idag har jag varvat mammaledigheten med jobb och på instagram har jag gått loss i bröllopsarkivet och berättat lite tankar från när jag startade mitt bolag med en tjänst som ingen visste vad det var… Ligger på stories om ni är nyfikna!! Nu ska jag strax köra och hämta Charles och köra hem till mamma och pappa för ”mormorstorsdag” så de får leka och jag får jobba undan ännu mer, mailinkorgen brinner kan man säga… Phu.

 

 

Men vi hann iaf ut en liiiiten sväng idag, ner till havet för att bara samla lite energi från sol och vatten. August är ingen fan av vagnen längre, haha. Mini-Charles på G? Nej, riktigt så illa är det verkligen inte. Men någon härlig långpromenad eller söva i vagnen funkar sällan – däremot om jag söver i famnen och lägger ni i vagnen så går det bra och han kan sova sitta pass där. Men det orkade jag inte idag så nu ligger han i sängen och jag sitter bredvid och jobbar….

 

 

Annat var det imorse när Rickard drog tidigt till Stockholm och jag och killarna lekte på Charles rum. August är snabb på att resa sig mot precis allt nu och kryper och har sig. Och han vill verkligen släppa och stå själv, det märker man!  C ville leka lite med lego så han satt vid sitt skrivbord eftersom han (och jag såklart) är så noga med att inte ha små bitar nära A – jag fick dock hålla lite kolla eftersom minin numera kan ta sig stående till legobyggandet. Men det gick bra!

 

Alltså, att de kan ha så mysigt och kul ihop redan. Det trodde jag faktiskt inte. Jag får alltid frågor om August fina body förresten, den är från Lindex (såklart, haha, älskar deras kläder) och finns här för 99pix. Finns i beige också men just denna blå gillar jag lite extra.

 

 

Vi ska faktiskt sova över hemma hos mamma och pappa inatt för Rickard bor kvar i Stockholm och jag orkade inte köra tillbaka sent ikväll efter jobbet så vi stannar och så är Charles ledig imorgon. Den stora sluta-med-napp-dagen. Phu. Men framförallt den stora ”IDAG ÖPPNA GLASSKIOSKEN” dagen. Det blir en spännande fredag det där…. Framförallt eftersom jag ska natta ensam imorgonkväll – första kvällen utan napp, ahhhh…..

 

Berätta om era sluta napp historier – bra som kämpiga 🙂 Behöver höra lite vad jag har att förvänta mig.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Valeria

  Alex slutade med napp r han var 2.5 år. Lämnade napparna till Bamse på Kolmården. Vi hade pratat med honom länge om att vi i slutet på sommaren skulle åka dit och ha superskoj och att napparna skulle lämnas. Dagen kom och Alex kastade ner napparna själv i tunnan på Bamses värld. Jag var jättenervös över hur det skulle gå MEN det gick sjukt bra!! Han nämnde napparna vid nattningen men grät inte eller så. Han var heller inte svår att söva utan somnade som vanligt. Efter 1 el 2 veckor pratade han inte om nappen nåt mer.
  Tror att den viktogaste grejen är att man inte ger sig. Har napparna plockats bort så får de inte komma tillbaka. Det skapar nog bara förvirring hos barnet.
  Stort lycka till med sövningen inatt. Jag håller tummarna att omställningen går smidigt för Charles!

 2. Caroline

  Sonen slutade med nappen precis innan påsk en kväll frågade han inte om nappen så låtsades som inget och tillslut somnade han så from den dagen så tog vi bort nappen, den 3e natten blev han ledsen och ville ha den men förklarade att vi har slutat med napp och han fick ta sitt gosedjur och hålla om istället för napp och tillslut lugnade han sig och somnade efter det har det gått jättebra, verkligen gått lättare än jag trodde. Han fick en present på påskafton (lego) för han vart så duktig. Lycka till, kommer säkert gå toppen!

 3. Cariin

  Vi slutade med napp vid ca 2,5 års ålder. Dottern var napptokig, alltså helt galen i sin napp. Jag valde att ta bort den vid en lunchvila. Hon blev såklart tokledsen, grät i en halvtimme i min famn och somnade sen av utmattning. Men måste säga att hon sover bättre och bättre sen dess. Vi sa att det vara tandläkaren och doktorn som sa att hon måste sluta med den och att vi förstår att hon saknar den. Det var ju sant alltihopa och det var skönt för oss att kunna vara ärliga. Lycka till!

 4. Caroline

  När vår tjej slutade med napp var det väldigt jobbigt, hon saknade den mycket omtalade och sov sämre första nätterna. Det var verkligen bara att rida ut vågen med henne och finnas där mycket och stå fast vid beslutet. Helt plötsligt är nappen glömd men man måste ge det tid. Det är en.väldigt stor (men nödvändig såklart) förändring i deras små liv att sluta med napp. Hejja er!!

  1. johannakajson

   Ja typ så var det för oss när vi slutade med nattflaskan, ett par tuffa nätter med mycket trösta och finnas där och vara förstående men inte backa liksom. Phu

 5. Anna Christiansson

  Betty hade precis fyllt fyra (bara några månader sedan) så det var hög tid att sluta med napp. Vi hade ingen bra plan men vi var i Uppsala en helg och hälsade på Bettys storebror som pluggar där. När vi skulle ta tåget mot Lund på måndag förmiddag så km jag på när vi checkade ut från hotellet att napparna låg kvar på rummet. Jag tänkte snabbt att, ja nu kör vi. Betty var med på att lämna napparna på rummet o sedan sprang vi till tåget. Nattningen första kvällen hemma var lite tuff o likaså andra kvällen. Tredje kvällen somnade hon snabbt och sedan har det inte varit något mer prat om nappar. Vi hittade dock en napp hemma under sängen och den hängde vu upp i ett litet träd utanför huset. Mycket odramatiskt att sluta med napp. 🙂

 6. Louise

  När vår son var 2,5 år tog jag bara bort napparna och sa att jag inte kunde hitta dem vid nattningen. Han köpte det rakt av och somnade som vanligt. Har inte frågat efter napp sedan dess!

 7. Zandra

  Ah vad spännande ! Vi ska också ha vår sluta med napp dag imorgon med vår tjej (jämngammal med charles). Får se hur det går… lycka till
  /Z

 8. Alexandra

  Min 3-åring lämnade napparna till påskharen i fredags. Hon gjorde ett påskägg med napparna och en hälsning till haren och la ut det på tomten så han kunde hämta det och så hade vi förberett henne på att påskharen skulle tycka att hon var så duktig att han bog skulle lämna ett ägg tillbaka med något hon önskat sig. Läggningen den kvällen tog lite längre tid än annars men gick ändå bra och inte alltför mycket gråt och frågor om nappen. Dagen efter fanns en stort ägg med en ryggsäck hon önskat sig länge i trädgården. De två första nätterna frågade hon efter nappen vid läggning med efter det har hon inte frågat mer och läggningarna är som vanligt igen. Trodde hon skulle reagera mer då hon fick en lillebror för 3 månader sedan som har napp men det har gått riktigt bra 😊

 9. Malin

  Dottern lämnade sin napp i lördags eftermiddag i ett ägg till påskharen och vår upplevelse är väl lite dubbel. Det har gått jätte bra, vilket vi va inställda på, lite små frågor efter napp men inga tårar. Dock har nattningarna på kvällen blivit lite av ett maraton (1,5-2h!). Vi kan ha sega nattningar i perioder så egentligen inget ovanligt. Men märks att hon blivit av med en trygghet då hon blivit extremt mammig, nog aldrig varit så mammig innan. Men generellt har de gått väldigt bra!

 10. Lisa

  Vi fick vår lille Elton till att slå in sina nappar i ett paket och ge till tomten. Han var sååå stolt efteråt och upprepade att han var en stor kille nu och att tomten skulle ge nissarna hans nappar. Det var några halvgriniga läggningar efter det men sedan var det lugnt. Trodde han skulle få ett återfall då hans lillasyster fortfarande hade napp då men så blev det inte. Vi sa att det bara är bebisar som har napp och det godtog han. Känns Charles redo så ska det nog inte bli några problem. Testa att ge honom ett gossedjur/snutte som substitut om han inte redan har det vid läggning. Det fungerade på vår son. Berätta att detta är istället för napp och menas med läggdags. Det kommer gå bra, lycka till:)

 11. Maria

  Vi hade det lite kämpigt första nattningen och även dagen efter vid dags-napen sen var det som bortblåst! Kommer gå hur bra som helst!

 12. Tina

  Vår dotter som är 2,5 år slutade med tutten för bara 2 veckor sedan. Vi hade försökt prata med henne om att ge bort den till påskharen osv men insåg fort att det konceptet inte gick hem hos henne. Klurade därför på en idé om att tutten helt enkelt bara skulle försvinna…sagt pch gjort. En kväll för 2 veckor sedan när hon skulle gå och sova ”hittade” vi den inte. Vi letade en stund och sen föreslog jag att hon kunde ta med sitt gosedjur och sova utan tutte, hon la sig I sängen åt sin välling frågade efter tutten några gånger och lade sig sedan och sov hela natten. Sedan dess har hon frågat efter den nån enstaka gång men inte mer än så. Väldigt skönt för oss alla att det gick så enkelt. Lycka till för er, det kommer att gå fint ska ni se.