Johanna Kajson

Stockholm I love you

Godkväll från flygplatsen och en helt slut men SÅ lycklig entreprenör som klev ur mammaledighetsbubblan och har haft en ruskigt intensiv men SÅ givande dag i huvudstaden. Jag vet att jag är tjatig men varje gång jag är här så blir så fullmatad med pirr, inspiration, jävlarenamma och varm av minnen som sköljer över mig. Jag älskar det!

Jag gick upp 05:20 imorse och körde igång mitt första möte 8:30 men innan dess hann jag haffa en kaffe och overnightoats från Urban Deli under min promenad genom stan. En fantastisk start på dagen med strålande sol, morgonjäktande runtomkring mig och huvudstadspuls. Precis som jag vill ha det när jag är på besök!

 

 

Maten – alltid lika viktig när jag kommer hit. Att unna mig sånt som inte alls finns i mitt liv hemma på Näset… VIKTIGT att poängtera att det där jäktet och pulsen älskar jag nu men det var inget jag mådde bra av när jag bodde här. Jag är gjord för att jobba i Stockholm men bo lugnt med tallar och hav omkring mig.  Så tacksam att jag hittat balansen med båda nu.

Sen gick jag in på LOPPIs kontor som jag numera kallar ”mitt kontor” för så känns det när jag kommer till Stockholm Här sitter mina kollegor och jag känner mig så himla hemma när jag slår mig ner vid ett skrivbord där bredvid bästa Jessica. Som jag som vanligt missade ta bild med, vi är urkassa på att komma ihåg det, haha, men jag försökte iaf kläcka 10 nya tips på namn till bebisen i magen men det blev nej på allt. VAD ska hon heta??

Sen väntade möten och inspelningar – bland annat med det här härliga gänget från SEB.

 

 

Skickade bilden till pappa såklart. Riktigt roliga inspelningar! Och sen kom ju Frida och gästade och vi hann spela in och snacka i två timmar innan vi kramades hejdå och jag gick ut på terassen i solen på kontoret och åt lunch med kollegorna, Jessica fixar alltid lunch till mig, haha. SÅ PASS BORTSKÄMD när jag kommer dit!! Idag blev det sushi och som sagt – namnförslagsfokus innan vi gick tillbaka till skrivborden och jobbade lite till… Gav bland annat bort en osttårta till en lycklig vinnare, bara en sån sak!  Och så spelades ännu mer poddande in… Och tiden rann iväg… Som vanligt så jag fick kasta mig in i en taxi till RIX FM för att vara med i liveradion där.

 

 

Liveradio – ja jag älskar ju det. GE MIG MITT EGET RADIOPROGRAM NUUUU tjoade jag…. Undra om jag någon gång kommer få göra min egen grej i radio eller TV? Tror ni det? Man måste ju säga sina drömmar högt, ett TV-programsformat pitchas just nu men live är ju det bästa jag vet. Jaja – ni kan iaf lyssna på dagens inslag här om ni vill.

 

 

Sen tog jag en promenad i solen till Södra Station och åkte tillbaka in till stan för ett möte på NK och en liten presentshopping till en viss nyfödd innan jag skynda mig till det där vackraste rosta fluffiga havet av dem alla som man bara måste se en gång om året… Tänk att jag lyckades pricka in det i år igen!

 

 

Kungsträdgårdens fantastiska körsbärsträd såklart!!! Och att båda raderna står i full blom exakt nu, det är inte så ofta då ena sidan brukar vara betydligt före den andra men i år är de sådär alldeles drömska och perfekta just nu – tips om ni är i Stockholm i veckan eller helgen!!  Jag blir alltid lika lycklig av att få fånga in detta vårtecken.

 

 

Sen avslutade jag dagens intensiva arbetsdag på Haymarket och rosa, härliga fiket Gretas där jag satt med mitt bokförlag och pitchade hela layouten och looken av omslaget. Jag minns SÅ väl hur nervöst och pirrigt det var att träffa Eva, min formgivare för första gången och hur jag presenterade hela min idé om ett omslag UTAN en brud på som alla andra böcker – utan mer en inspiration från en kockbok eller en plocksida i en tidning…. Med alla grejer utspridda runtom som man väljer mellan i ett bröllop. Och de vågade säga ja efter lite runtbollande vilket är en jäkla tur för det är nästan det jag fått mest beröm för – omslaget och fantastiskt vacker boken är. Magkänslan sa att jag ville göra så här och de var lite skeptiska först men till slut så – och OH JA vad bra det blev!

 

 

Även om jag funderar på att vi ska göra ett nytt omslag till tredje upplagan och nylanserad den lite… Hrmm, bollade det med bokförlaget förra veckan men vi är inte där riktigt än. Har inte presenterat min nästa bokidé heller – tänker att jag måste pausa allt till nästa år när jag jobbar fulltid igen – nu är jag ju fullbokad och överbokad så det räcker och blir över så jag måste verkligen säga till mig själv att STOPPA mina kreativa idéer. Iaf för nu!

 

Och när jag satt där på Haymarket så slog det mig att det var här jag vinglade in för sista drinkarna den där 30årsfesten jag hade på en partybuss som blev extra allt och lite till, haha. HERREGUD vilken fest det blev. Men så visste ju ingen att vi skulle iväg på ett rullande dansgolv som vi dansade och sjöng så himla galet i så vi dansade sönder den, den parkerade på Hötorget där den pajade och där hade vi sen nattklubb en timme till stillastående, haha. Ooops. Gud så roligt det var!

Och med de minnena stängde jag ner datorn och började gå mot bussen för nu är det dags att åka hem till min fina familj, i mitt mysiga hus och min härliga trädgård där jag nästan hör havet brusa vissa dagar.

 

Livet. SÅ TACKSAM för denna dagen.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. linn lissel

    Mysigt, dröm att ha det så med jobb.. jag är från Stockholm men nyligen flyttat till lugna Göteborg. Skulle också kunna tänka mig lite arbete i fina Stockholmspulsen 😍