DNA-testar mig – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

DNA-testar mig

Godmorgon onsdag från ett grått Skåne-land. Men det gör inget, man ser ju ändå att våren är på väg på buskar och träd och det gör en så himla pirrig!! August sov tydligen typ ingenting inatt medan jag snusade gott inne hos Charles som ropade in mig vid 01, stackars Rickard var helt paj imorse så jag serverade honom frukost på sängen så ska vi försöka få till så han kan sova inatt… August däremot vaknade pigg och har precis tagit en liiiiten först nap för dagen. Så han verkar inte speciellt påverkad av natten, haha.

 

Idag har jag gjort något jättespännande, nämligen spottat i en kopp. Det låter konstigt men det är fullt logiskt när man ska lämna ett DNA-prov och detta är SÅÅ spännande eftersom jag länge förespråkat och tänkt att alla dessa röd och rån om vad man “ska” äta och inte kan omöjligen passa alla  – vi är ju olika individer. Så när jag hörde om en tjej i en podd som gjort DNA-test för att få lära sig mer om hur just hennes kropp tog upp olika näringsämnen blev jag galet nyfiken och nu ett halvår senare av reseach så hittade jag detta som jag frågade snälla LIfe om jag fick prova. Detta är alltså inte ett betalt samarbete men jag tycker det är så galet spännande så jag vill såklart dela och berätta om det!!

 

 

Jag visste inte att det fanns ens innan jag hörde om DNA-test i Trettioplustrevar (nu vet jag inte om det är detta Sofi gjorde men hon hade gjort något DNA-test och jag har försökt ta reda på vilket men inte fått svar – jag tyckte dock efter min reseach att detta verkade väldigt heltäckande och bra utefter det jag velat veta om just min kropp.) Jag tror ju att jag mår prima av bröd och pasta t ex, får ingen svullen mage som så många beskriver när de känner sig överkänsliga men nu ska det bli spännande att se vad testet säger – jag ska strax stroppa ner August i vagnen och promenera till närmsta postlåda tänkte jag.

 

 

Fotade av lite vad som stod om testet på lappen, helt sjukt att jag inte ens vetat om att man kan testa detta innan, visste ni det? Jag visste inte ens om att ens gener var så olika från start så att våra kroppar tar sig an både träningsformer och mat på helt olika sätt. SÅ VIKTIGT att ha med sig när man läser om den ena dieten eller hälsokuren efter den andra!!

 

 

SÅ peppad på att få hem resultatet, ihhhh. Och lite nervös – tänk om allt jag tror jag känner i min kropp är helt fel, haha. Nejdå, det tror jag inte men det vore skönt att få lite tips kring hur jag kan hjälpa min kropp och själ att må som bäst.

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. johannakajson
   johannakajson

   Det finns massor med tester som inte riktigt väger upp till vad de lovar och det är väl främst de medicinska testerna som är ifrågasatta som bluff. Detta testet uppfattade jag som vettigt, pålitligt och med bra uppföljning efter när jag researchade (jag valde alltså detta av alla och kontaktade dem för att boka)

 1. Sara

  Väldigt spännande! Inte hört om det innan men direkt när di hade lagt upp på story så började jag Google. Älskar sådant. Vill bara veta mer och se om det som är bäst för min kropp även är det för knoppen. Kanske är den träningsform man hatar mest eller så med ju haha. Blir spännande om du delar med dig hur det resultatet för dig ser ut. Är som sagt sugen men är ju en del pengar så hade varit kul att se hur resultatet presenteras

  1. johannakajson
   johannakajson

   Ja men alltså jag hade inte heller hört om det innan jag hörde om det i den där podden. SÅ spännande!! Många som var nyfikna, kanske ska kolla med Life om jag kan få en rabattkod till er också för ja det är mycket pengar!!

   1. Sara

    Åh det hade varit så roligt! Hade ju varit så bra med en rabattkod och att få hör mer om detta. Är så pepp på det haha.