Första gången med nanny – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Första gången med nanny

Hej hjältar,

Tisdag och solen skiner och jag har sovit ett långpass nu på morgonen med August för jag var heelt slut med huvudvärk och galen smärta i magen (är helt ärligt riktigt less på endometriosen, att inte få remissen till Malmöteamet som utlovat i December och allt de säger när jag ringer är att det är mycket och att jag står på kölistan, att inte kunna träna som jag vill och att ha ont och småblöda hela tiden  – just nu är det hell med endometriosen men jag har inte orkat skriva om den. Grät i söndags när jag försökte springa för det gjorde så fruktansvärt ont).

 

Rickard stack tidigt till Stockholm imorse och barnen vaknade strax efter 06 så vi mös i sängen och gick ner och lekte sen, August är SÅ nyfiken nu och sträcker sig efter det mesta. Allt går fort nu känner jag.

 

 

Vi lämnade Charles på förskolan vid åtta och åkte hem och gick och la oss efter morgongröten och somnade. Så skönt att bara få släppa allt och somna. (Och SÅ skönt med underbara lämningar på förskolan ,Charles är verkligen så himla glad att vara tillbaka!)  men nu ska vi ut i solen och njuta av dagen och jag ska köra jobbpass när August ska sova nästa gång tänkte jag. Idag blir det utomhuslunch minsann – för att fira vårglimten!

 

 

Hittade denna här hemma igår, som August och hans nanny som var här för första gången igår hade gjort och blev varm i hjärtat. För även om det var tufft som fan igår och allt blev lite fel – mest för mitt mammahjärta – så kommer detta bli jättebra. Att hon kommer vara här 1-2 gånger i veckan, totalt typ 3-6h i veckan så jag kan jobba fokuserat på ovanvåningen då. Igår var hon ju en främling men som ni kloka läsare säger – de kommer ju bygga en relation vilket är så mäktigt.

Många frågade på instagram var vi hade hittat henne eftersom jag sa att vi hade gått igenom en rekryteringsprocess och vi valde att köra med en firma för att känna oss riktigt trygga med alltifrån referenser till polisutdrag, HLR och försäkringar. Klart vi hade kunnat hitta någon ungdom här på Näset men det kändes bättre med en firma med allt vad det innebär så jag hörde av mig till Nanny.nu och hade en intervju med deras ansvariga för Skåne/Malmö området som frågade mig/ oss om våra behov, önskemål och om barnen och sen satte igång en process för att ta fram förslag om vem som skulle kunna passa oss i deras register. (Inget samarbete, är bara nöjd och ville berätta.) De ha tre olika kategorier på nannys också utefter erfarenhet och ålder på nannyn och olika priskategorier beroende på detta och hur många timmar man bokar i månaden. Men främst så kände jag mig trygg med dem – första samtalet med intervjun och sen presentationen av nannyn i skrift OCH en liten videohälsning från henne – sånt gillar jag. Så man får en känsla för personen.  Här kunde vi välja att tacka nej och be dem leta vidare eller gå vidare med förslaget vilket vi gjorde.

Sen kom hon hit på besök här hemma och träffade oss och barnen och vi snickesnackade för att känna av om man ville köra igång – vi valde den kategorin där personen gått ur gymnaiset (B) och vår nannyLinnéa är 20 år och pluggar på distans så det passade perfekt – och så gillade barnen henne. Viktigast såklart. Hon var lugn och trygg och hade jobbat för Nanny.nu i två år så jag kände mig också trygg när vi valde att börja boka henne och igår när hon var här så var hon SÅ coollugn trots lite konstig situation – lugn och trygg och empatisk och förstående. Kändes bra.

Så, ni får en update nästa vecka när vi ska köra igen.

 

Nej nu måste vi ut i solen!

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anne

    Alltså August är ju så fruktansvärt söt på stories, och håret! När det gäller nannyn kanske det är svårt pga åldern, tror separationsångest från mamman är som “värst” mellan 6-9 mån? Så borde ju bli bättre framöver!