Johanna Kajson

Playdejt, kvävningsrisk och andra tankar

Hello söndag mina vänner, så många tankar i min hjärna vid kaffekoppen denna söndagen får jag nog erkänna… Igår blev en stor dag på så himla många sätt, herregud vi fick liksom fira med champagne på kvällen för alla spännande och roliga saker som hände!

Kan inte berätta allt men en grej var ju att AUGUST STÄLLDE SIG UPP!! Hurra, första gången han gjorde det helt själv, på eget initiativ i sin säng. Pang boom så sträckte han sig efter spjälsängens kanter och klättrade sig upp och visp så stod han. Och hela familjen blev sååå stolta såklart!!

 

Sen ringde det på dörren och där stod Charles kompis Henry (”grannen”) och ville bara säga välkommen hem och de blev båda sååå glada för de har saknat varandra så de kramades och sen bestämde vi med hans mormor och morfar att han fick komma in och leka en stund – SJÄLV. Första gången vi hade playdejt utan barnens föräldrar alltså, Henry var cool och vinkade hejdå till mormor och morfar och så sprang de upp på rummet och lekte lyckligt tillsammans i två timmar och jag satt utanför alldeles pirrig och lycklig och nyfiken på alla deras spännande samtal…

 

 

Det pratade om att man måste jobba för att få pengar, om glass på IKEA, om att det inte får finnas skräp i naturen och inte plast i haven för isf äter hajen det och får ont i magen och det är inte bra…. Det var SÅ roligt att se dem så glada, och när jag hörde att de konstaterade stolt att Henry var här ensam och att Charles minsann ville följa med Henry hem efteråt och vara där UTAN mamma och pappa så smsade jag till Henrys mormor och bestämde att efter lunchen så skulle de sparka bort dit så skulle jag lämna och dra ut på promenad. För de var så stora och stolta och glada – klart man ville uppmuntra dem! De ska faktiskt leka idag också, med Henrys mormor och morfar och Ebba såklart. SÅ stort att Charles själv bestämmer att han vill och vågar vara iväg utan mamma och pappa.

 

 

Så just nu sitter faktiskt Charles och målar en teckning till Henry som han ska få när de kommer. De ska sparka ner till stranden och gå på skattjakt och sen hem till Henry en sväng. Och jag är så chockad så jag vet knappt vad vi ska göra med bara lilla August, haha. Jag ska ge mig på att träna iaf, springa eller styrketräna. Vi får se.

Åter till teckningen, Charles fick ärva penslar och papper från farfars hem nu när det tömdes och han målar med stolthet med farfars pensel och vi saknar honom såklart. Så fruktansvärt mycket. Men det är fint att se Charles måla med farfars fina logga ovanför och jag känner att han ser ner och ler över hur mycket saker som kom till användning. Vi har ärvt porslin och ljuskoppar och ett vackert skåp och lite mer och jag är så glad för varenda sak. Charles med.

 

 

Okej – en tanke till. HUR gör man med smålego när man har småsyskon? Charles är superduktig och vet att små bitar av alla leksaker och mat och allt annat måste hållas borta från August så han inte stoppar in något i munnen och nu när han helt plötsligt plockar och äter själv så är ju risken större, snart kryper han och då får jag riktigt ont i magen över att en sån här liten legobit ändå har smitit iväg och ligger någonstans även om vi är försiktiga och alltid plockar undan lego högt upp och bara har det på bricka när vi leker med det. HUR gör ni med småsyskon för att se till att småsaker inte finns någonstans? August sträcker sig efter saker, river ner lampor och skålar och har fått världens längsta armar helt plötsligt efter semestern och jag inser att det är dags att köra lite barnsäkerhet här hemma.  SÅ svårt med andra barnet ju.

 

Har ni några tips?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. S.

  Istället för bricka så kör vi en handduk under legobyggandet eller pärlandet osv. Dels dämpar den så att bitarna inte flyger iväg lika lätt, plus att det bara är att vika ihop och lägga ned i plastback med lock när de byggt/pärlat färdigt.

 2. Helen

  När min systerson var liten och på besök så hade vi samtidigt en liten valp. Är ju inte helt samma sak som med ett småsyskon, men det här med att äta saker riktigt riktigt snabbt hör nog till alla små varelser haha. Vi köpte en sån under-sängen-plastlåda, en gigantisk sak från Ikea tror jag, där allt Lego fick byggas och även bo när han inte lekte med det. De är dessutom platta i botten så gick att skapa hur bra som helst i dem, och den kanten som är på lådan störde inte systersonen något märkvärt, men det störde valpen något otroligt att den var i vägen.

 3. Elin

  Hej! Lego-problemet läste vi med att sätta grind på storebrors rum under den värsta stoppa in i munnen perioden. Allt lego fick vara inne storebrors rum vilket storebror köpte rakt av (vi motiverade med att han var en stor kille men att lillebror var liten och behövde lära sig först). Lillebror fick leka inne hos storebror när en vuxen var med. Nu är de 7 och 5 och detta ”problem” är ett minne blott 😀. Storebror så det som en förmån att få ha sitt rum för sig själv ibland så det var inga konstigheter 👍.

 4. Malin

  Åh jag ska hålla koll på om du får några smarta svar för jag har exakt samma oro 😅 lillebror är snart 6 månader och har börjat rulla runt och smaka på allt och storebror har prylar prick överallt.. i veckan låg liksom lilla och tuggade på ett snorpapper som hamnat bredvid babygymmet 😳 hjälp!!