Mini choklad buffé på bröllopet? – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Mini choklad buffé på bröllopet?

I galet stolt annonssamarbete med Hemmakvälls godis

 

Dags för godisbuffé igen och denna gången en lite mindre variant som passar perfekt till kaffet på bröllopet eller festen – eller varför inte duka upp en liten minibuffé på varje bord efter desserten? Många bröllop (t ex) är ganska långdragna middagar med många tal och hemligheten för att få det att fortsätta kännas avslappnat och härligt är att gästerna alltid har något att äta och dricka. Att ställa ut en skål med godis – eller en liten chokladbuffé på varje bord kommer göra succé vill jag lova och gästerna kommer uppskatta såväl toastmasters som talen hela kvällen.

 

Hur lyxigt att dessa chokladsnäckorna finns i lösvikt?? Spana in längre ner där jag har dem som kaffe-choklad-bit. Tips till er som vill ha något litet sött till kaffet som ändå känns lyxigt.

 

 

Jag skulle kunna bara ha dessa romerska bågar dock i stora lass – mina ABSOLUT favoriter. Apelsinchoklad när det är som bäst! Och här ser ni de fina silvertängerna jag har på buffén som jag ärvt från min farfar, det är en enkel liten sak att låna eller hyra för att gästerna ska känna att det är fräscht när man plockar – kanske inte om man ställer ut på varje bord dock? Eller jo – varför inte?

 

 

Ett annat knep om godisbufféer (läs mer här där jag gjorde en godsibuffé i rött på alla hjärtans dag) är att jobba med olika höjder, olika skålar och fat och burkar och hur gör man det då? Jo det kan faktiskt vara ganska enkelt,  kolla på bilden ovan och nu på denna här nere där jag bara tagit en linneservett och klätt in på den uppochnervända hemmakvällsburken – voila. En högre höjd på just det fatet.

 

Jag älskar Hemmakvälls godis, det har jag nog från min pappa som också är en riktig lösgodisgottegris och lyxens lyx för både honom och mig är att åka till Hemmakväll och plocka en STOR påse att äta – så att servera godis på vårt bröllop var en självklarhet, för även Rickard älskar lösgodis och Hemmakvälls är det färskaste och största utbudet av det vi gillar. Mmm, måste bara ta en chokladbit till innan jag fortsätter skriva….

 

Var var jag? Jo, ett annat tips till bröllopet om just godis är att köpa en liten chokladbit att ha till kaffet – att köpa det i lösvikt så här är både billigare och färskare än i askar så det är ett smart knep.

 

 

HUR trevligt med lite fransk nougat till kaffet och en sån där chokladsnäcka? Eller varför inte duka med lite fransk nougat direkt från början, det är alltid något busigt med att få äta något sött redan innan maten och sånt älskar man ju. Det lättar upp stämningen också.

 

 

Eller så gör man som på Rickards syrras bröllop för några år sedan där vi la chokladbitar i små strutar som vi hade gjort och så häftade på en lapp där det stod “till kaffet”. En fin detalj i dukningen och bättre än den där gästpresenten som de sällan tar med sig hem och använder efter.

 

Det var dagens godistips till era bröllop det – visst hoppas vi på att Hemmakväll vill göra fler samarbeten så jag kan hitta på ännu mer kreativa lösningar med hur man kan få in godis på bröllop, fest och kalas?

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mia

    Alltså GODISBUFFE är ju fantastiskt! Med inspo från dig ska jag ha godisbuffe istället för efterrätt på aktieklubben på fredag. Det blir i rosa/rött och även plopp. Ska bli kul och gott!