Johanna Kajson

Bonfire på stranden

Godkväll från sängen och tre småsnarkande killar här bredvid mig… Jag ville bara kika in lite snabbt och säga hej och TACK för allt stöd innan jag också däckar – ÄLSKAR att jag och RIckard är så överrens om att det är vila som gäller på denna semestern – att gå upp till rummet vid åtta och natta barnen och sen jobba lite eller läsa lite och somna illa kvickt vid 22/23, haha. Urskönt.

 

 

Ikväll var vi nere på en liten bonfire på stranden innan middagen på en ny restaurang igen, vi satt under bar himmel idag också och stjärnorna lös över våra huvuden… Jag frågade Charles vad det ovanför var för något… ”” och sen frågade jag vad prickarna var…. ”Stjärnor” varpå jag försökte övertyga honom om att det var bollar av gas som i Lejonkungen, haha.. Längtar tills vi kan börja se mer såna filmer även om humorn från Karlsson på taket är LJUVLIG att skämta om varje dag nu. Så himla mysigt att lyssna på Karlsson eller Emil på Spotify tillsammans ju!!

 

 

Middagen blev lite sen för killarna, hade önskat att restaurangerna öppnade klockan 18 istället för 19 så idag fick vi kasta i oss maten och smita till rummet lite snabbt men det var mysigt ändå. Just för att vi fick prata om stjärnorna ovanför huvudet.

 

 

Det var lite om vår kväll, men det har ju gått en hel dag också!

Och idag kunde jag inte låta bli att ta samma lunch som igår, SÅ goda mauritaska typ pannkakor, linspannkakor tror jag det är, med en kycklingröra och fritterad blomkål till. Berättade jag det igår? Ja det är värt att berätta idag igen isf, haha. För det är SÅ gott så jag tror jag ska äta det varje dag till lunch nu.

 

 

Sen har vi hängt en del i skuggan också. Spelat schack och facetimeat med mamma och pappa lite. Och pratat med båtkillarna om att åka och titta på jättesköldpaddor på fredag, spännande ju!

 

 

Vi har haft eftermiddags häng med popcorn i skuggan vid poolen igen. Och så har vi druckit milkshake, mmm. Jag vill ha samma som Charles hela tiden – milkshake eller virgin pina colada. MUMS. (Fast mest vill han ha vatten, vi har försökt med alla möjliga juicer för att få i honom mycket vätska och lite energi men det är svårt – vi håller fortfarande på att han inte dricker läsk (”vuxendricka”) men man märker att det börjar bli liiite svårare nu när han är nyfiken och ser att andra barn i samma ålder dricker det. Argumentet att det bara är för vuxna – precis som vin och öl och kaffe t ex funkar ju inte längre då. Men vi håller på det så länge vi kan och kämpa på med att få i honom vatten hela dagarna.

 

 

Och sen har vi lyssnat på låtarna som var på Bamsediscot och övat lite, kolla stories. Älskar disco med Charles1

 

 

Det var den dagen det! August fyllde 8 månader idag dessutom och vi 8 månader som tvåbarnsföräldrar. Hurra och heja familjen!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Elin

  Precis dessa pannkakor/ tortillabröd jag skrev till dig för ett tag sen om receptet. Jag har letat överallt efter ett recept på de och tom skrivit till hotellet för att höra hur man för de för jag tyckte de och kycklingröra var så god. Kan du inte se om du kan få dem att skriva ner receptet? Vore extremt tacksam för de var så goda

 2. Alexandra

  Har följt din blogg nu sedan du var gravid med August och läser den dagligen då du sprider så mkt energi samtidigt som du är genuin. Har även en liten kille som är 8 månader och om 1 vecka reser vi till Mauritius.👏Vad har varit bra att ta med sig till A och var det något som varit onödigt i packningen? PS: Finns där många mygg där?

  1. johannakajson

   Ja det finns mygg – ta med myggmedel!!! Och något smörj/kylbalsam. Vi har med klämmiagröt, klämmiamat, klämmismatrinplommon, vanlig gröt och ersättning samt blöjor och badblöjor. Tunna sjalar är också bra och uv-dräkt. Ha en underbar resa!!!

 3. Johanna

  Har Charles smakat kolsyrat nångång? För om han inte har det kan det ju hända att han faktiskt inte gillar det även om han får testa. Vår son i samma ålder har prövat både kolsyrat vatten och läsk (när han insisterat) ett flertal gånger sedan han var i tvåårsåldern och varje gång tycker han det är obehagligt med bubblet och vill ha vanligt vatten istället. 🙂

  1. johannakajson

   Här nere är det ju inte speciellt mycket kolsyror i så därför är det big no no här tänker vi. Kolsyrat vatten har han smakar i Småland och det var staaarkt, haha. Så smart metod ju

 4. Sandra.

  Vi drog en jättechansning när vår nu snart 10-åring var runt 2 år, hon skulle absolut smaka cola så jag tog en helt nyöppnad iskall cola från kylskåpet och hällde upp i ett glas. Alltså den minen när hon fick in läsken i munnen! 😂 Hon tyckte det var såååå otäckt med bubblet och var så arg efteråt att vi gett henne något så äckligt! Hon tycker fortfarande inte om vare sig läsk eller bubbelvatten och samma sak visade sig funka på lillebror också när han var i samma ålder.
  Sandra

 5. Sandra

  Vi drog en jättechansning när vår nu snart 10-åring var runt 2 år, hon skulle absolut smaka cola så jag tog en helt nyöppnad iskall cola från kylskåpet och hällde upp i ett glas. Alltså den minen när hon fick in läsken i munnen! 😂 Hon tyckte det var såååå otäckt med bubblet och var så arg efteråt att vi gett henne något så äckligt! Hon tycker fortfarande inte om vare sig läsk eller bubbelvatten och samma sak visade sig funka på lillebror också när han var i samma ålder.
  Sandra

  1. johannakajson

   Ja vi har också kört den metoden men här nere är det ju knappt kolsyror i så hade han fått smaka här hade han bergis gillat, vi kallar det ”starkt” hemma för så gjorde han när han fick smaka bubbelvatten. Såå smart ju