Johanna Kajson

Att göra samma varje dag

 

Nu släpper vi allt det tråkiga – jag vill njuta av att vara här och jag vet ju att ni är många som tycker det är härligt med dagliga vykort från vår resa så here we go – idag är det måndag och vi planerar att…. bada, haha. Mest hela tiden. Och prata med båtkillarna om att boka en båt någon dag för lite utflykter bara vi fyra.

 

 

Våra dagar är ju mest lika varandra vilket jag älskar på semestern. Samma, samma, samma är så himla avkopplande för mig och jag kan nästan bli stressad av att ha någon aktivitet inplanerad. Vi vaknar runt 07 och går ner till frukosten strax efter 08 när alla smörjt sig och badväskorna är packade. På frukosten äter vi yoghurt, någon form av ägg som kocken tillagat och en massa färskt frukt – och så pannkakor eller croissanter till den som vill ha det såklart – det är faktiskt bara de vuxna dock… (Kan fortfarande inte släppa att C inte gillar pannkakor, sörjer liksom det, haha) Sen går vi upp till rummet och borstar tänderna och drar med allt vad badringar, puffar och spadar heter och går ner och hämtar ut handdukar och tar första bästa parasoll vid poolen. Sen går någon av oss och tränar.

 

 

Sen badas det. Och badas. Och busas. Och fjantas. Och leks och har sig. Som ni ser har C ärvt min minspel och har sånt skådespeleri för sig och jag älskar det. Tror det blir både teater och dans för hans del, han är så himla rolig när han drar repliker ur olika Astrid Lindgren karaktärer, haha.

 

Sen får vi väll äta mellis och dricka lite kaffe. Och bada lite till innan det är dags för lunch och den äts på stranden för det mesta, eller så hämtar man upp något ur de goda foodtrucksen.

 

 

Sen… BADAR vi innan det är dags för lite eftermiddagshäng i baren nere på stranden igen, där kan vi gunga i baren nämligen. Och dricka chokladmjölk. Eller rosévin. Eller Cola Light. Allt funkar. Vatten också.

 

 

 

Och sen… ja då badar vi lite till innan vi går upp till rummet och duschar och smörjer oss och gör oss redo för lite middag, vi brukar gå ner till loungen vid 18-tiden och äta vid 18:30/19 och då går det fort innan vi är tillbaka på rummet vid 20 och båda barnen somnar. Det är ju bara 3 h tidsskillnad (mycket därför vi valde just Mauritius – för att slippa fightas med tiden…) men båda kidsen ställde in sig på denna tiden direkt på något märkligt sätt. När klockan är 20 här är hon ju 17 hemma, så det är inte helt logiskt att de landade så rätt i tiden men det är mysigt för då kan jag och Rickard ha våra kvällar på balkongen för oss själva. August sover första passet i sin spjälsäng medan Charles sover i stora sängen där vi också kryper ner och någon gång på natten lyfter vi över August också. Så vi sover faktiskt alla i samma säng vilket är höjden av mys när man vaknar på morgonen!

 

 

Och så där håller vi nog på tills vi åker hem 13 mars. Det blir bra det.

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna

  Min äldsta dotter började tycka om pannkaka i somras (fyllde 5 i september).. Jag tänkte liksom att när man skaffat barn skulle man få en ursäkt för o göra pannkakor, tji fick man 😂. Men nu har det plötsligt blivit en favorit så än finns hopp 😜🙏..

 2. Emma

  Men alltså,
  1 – det är väl ganska så frivilligt att läsa en blogg? Vill man inte läsa så läser man inte – enkelt!
  2 – älskar att du uppdaterar från resan – har själv två barn (lite äldre än dina) och tycker det är kul att läsa om familjesemester istället för många andra influencers resor där det mest visas upp femtioelva bikinis i olika vinklar 🙂
  3 – att man ska ha dåligt samvete för en semesterresa som man gör någon gång om året – nej, det tycker jag faktiskt inte
  4 – gillar dig, din fina familj och sättet dr skriver på

  Hoppas ni får en fin dag!

 3. fanny s

  Jag känner verkligen igen mig i detta med att hitta vilan i en enahanda rytm! Precis så vill jag också ha det när jag ska komma ner i varv – göra samma sak och bara finnas i den enkelheten! 😊 Jag tror att våra hjärnor tycker om den avkopplingen då vi annars oftast bombarderas med intryck.

  Ha en underbar semester!

 4. T

  Hej Johanna! Ser jättehärligt ut, och roligt att du vill dela med dig. Önskar att jag kunde göra samma resa med min familj! Når set gäller flyg och miljö tänker jg såhär: nu är ni på resan så självklart ska ni njut av den och låt inte negativa kommentarer förstöra! Men kanske ändå ändra beteendet framöver, typ att nu är flygkvoten full för 2019?

  1. johannakajson

   Vi får fortsätta klimatkompensera lite till dessvärre då där är fler resor inbokade, bland annat en med hela rickards storfamilj som bokades som 60års resa i somras. Och till Stockholm finns inte en rimlig lösning för att kunna sköta våra jobb och behålla tiderna mes familjen 😩 Vi får ta det i vår takt och fortsätta putta in på klimatkompensera.se

 5. Sanna

  Men vackra kvinna! Sluta ursäkta för att ni flyger och alla delar säng och att dagarna looks the same osv – lovely ju!!! – det är ER semester som ni får njuta av precis så som ni vill❤️