Vi såg delfiner! – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Vi såg delfiner!

 

AH idag var det min träningsdag och efter att Charles först piskat mig igenom ett vattenstyrkepass så gick jag iväg till gymmet 30 minuter och började återuppta min styrketräning så sakta, kroppen känns lite trött och svag efter förkylningen men det är bara att härda ut de första passen och inte ställa kraven högre på mig själv än att jag bara går dig och GÖR.

 

 

Det är så kul för när jag träffade Rickard så var jag SÅ IRRITERAD och liksom nästan besviken på honom varje gång han skulle träna på semestern. Jag ville ju leva life och dricka vin och slappa – inte träna som jag ansåg var något slags straff på den tiden. Jag tyckte det fram tills vi fick barn, efter det så började jag äntligen hitta träningsformer som passade mig och jag såg varje pass som en investering för min kropp och min hälsa. Jag lärde mig knyta ihop träning till både värk och mina kroniska sjukdomar och det hjälpte också motivationen. Så numera är jag en sån där som tränar på semestern – en sån jag grät av irritation över förr eftersom jag ansåg såna förstöra ens heliga semester. Tur man kan ändra sig, även om jag förstår till 100% dem som skiter i det, ibland vill man bara vara ledig ju. Det är samma sak som att vi jobbar på semestern, många tycker det är ett straff men riktigt så är det ju inte för oss. Både jag och Rickard älskar vårt jobb och att vi sitter och bränner av en timme eller två de flesta kvällarna låter kanske hemskt för någon annan medan det gör oss som egenföretagare mer lugna i själen att hinna tömma mailen och ha lite koll. Och det är ju det som gör att vi faktiskt kan åka iväg så här.

Hur som, idag var det utflyktsdag också för vi hade bokat in oss på att åka båt med glas-botten för att kunna se fiskar och det var såklart urspännande tyckte Charles… August däremot var svårimponerad, han somnade, haha.

 

 

MEN det coolaste var att vi fick se delfiner när vi låg där ute med båten, dessa mäktiga djur ger mig alltid pirr i magen. Jag hade tänkt åka vattenskidor någon dag här för det har jag aldrig testat innan men nu blev jag lite nervös över att trilla i vattnet (vilket jag lär göra ett par gånger) för tänk att ligga där och väntar på att båten kommer ikapp en och så dyker det upp ett par delfiner runt en? Vad gör man då?

 

 

Resten av dagen har vi – ja ni gissade rätt – BADAT. Och lekt, herregud vad vi leker… det är Emil eller tjuv och polis, eller Karlsson på taket osv. Charles har lärt sig simma puffar på djupt vatten, eller med badring och man blir ju så galet stolt som förälder när man ser honom plaska omkring så tryggt… August älskar också att bada nu och plaskar glatt.

 

 

På eftermiddagen spelade Charles och Rickard Schack (ja alltså med lite barnregler såklart) och såklart både pingis och boule… Tur att Rickard tycker sånt där är kul och mysigt och har världens tålamod – bra att man är bra på olika saker i föräldraskapet. Jag är rätt duktig på att leka men har noll tålamod för att låtsas spela pingis där bollen åker i golvet exakt hela tiden eller schack med inga regler alls, haha.

 

 

Tack och godnatt denna fina söndag.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Elin

  Utan tvekan det bästa vi gjorde på vår resa på Mauritius var att åka iväg och simma med delfiner, det var stora stimm och man kom så nära dem. Otroligt häftigt. Hotellet har bra bredd på aktiviteter med

   1. Elin

    Ja, det var (och är fortfarande) bland det häftigaste jag gjort! Vet dock inte hur det är att ha med barn på den turen. Vi anmälde det via hotellet eller Tui så kom det en båt och hämtade upp oss på morgonen sen var man ute istortsett hela dagen med ett stopp på en ö för att äta lunch. Båten körde till ett ställe där de visste att det fanns delfiner och direkt när vi hoppade i vattnet hörde man ljudet från delfinernas ’prat’ jättetydligt. Jag fick en kallsup för att jag blev så exalterad och glömde andas rätt genom snorkeln… haha! Sen hoppade man upp på båten igen och åkte till ett nytt ställe där delfinerna var och man kom så otroligt nära dem när man simmade med dem. Min sambo kunde vid ett tillfälle röra vid en. Dessa delfiner var helt vilda ute i havet och det absolut häftigaste jag varit med om. Jag blir helt varm i kroppen bara jag skriver om det. Men vet som sagt inte om det är så lämpligt att ha med barn på den båten, men ni kan ju alltid kolla med tui personalen

   2. Elin

    Förövrigt, om du har möjlighet så be kockarna i foodtrucksen om receptet på hur man gör de gula ’pannkakorna’ med linser i. De serverades med en kycklingröra och var tydligen en typiskt mauritiusrätt. Jag har sen vi var där för två år sen letat efter recept på dem men inte lyckats hitta det. Så mitt tips är att testa de och om du har möjlighet får du gärna fråga om receptet och maila mig det.

    1. johannakajson
     johannakajson

     Alltså WOW. Simmar delfiner en gång och det var sååå mäktigt så kam bara tänka mig om er upplevelse!! Men svårt med barnen tyvärr.