Ser jag ut som en polkagris? – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Ser jag ut som en polkagris?

Innehåller annonslänkar

 

 

Ännu en dag i paradiset, fick frågan var vi bor och vi valde Ravenala Attitude och älskar verkligen anläggningen, helt perfekt för oss och trots att vi valt all inclusive så känns det inte alls som ett sånt ställe om ni förstår vad jag menar? Allt mat är jättegod, det finns 10 restauranger att välja mellan och det är inte bara maten som är god utan inredningen och stämningen är grymt snygg och i vår smak. “Nackdelen” här är att stranden och havet inte är så fint som på resten av ön då det ligger en flod här också så de där drömska turkosa drömbilderna uteblir men det visste vi innan och vi hänger ju ändå mest i poolen så jag är ändå glad att vi valde att åka hit. Passar perfekt med familjen.

 

 

En grej som jag oftast stör mig på när man är på såna här resorter är att det är så jäkla många middagar som ska ätas inomhus och för en sån där utomhusgalning som liksom jagar att få sitta ute och äta från april till oktober hemma så blir det korslutning i hjärnan när jag måste sitta inomhus och äta -men här är allt utomhus och ljuvligt. Precis som jag vill ha det, poolerna är härliga och vinet gott. Vi har det bra helt enkelt.

 

 

Och jag är så ofantligt tacksam för denna resan, jag vet att det är en svår tid att resa i och att flygresorna bör trappas ner eller avstannas men denna resan var ju bokad sedan länga som ni vet och jäklar vad vi njuter av den efter att ha längtat så länge. Av tid tillsammans alla fyra, av en massa lek och bus och mys. Allt fokus är på familjen och barnen och det är så skönt att känna så. Att skuggan är härlig, att leka alligator eller koka kaffe i poolen i timmar med Charles eller sitta i skuggan och över på att stå upp med August. Bara följa dem. Och njuta av att vi får uppleva detta tillsammans. August badar också, han har ju inte gillat det hemma men här så har han börjat plaska och älskar det. Så fint, älskar att se barnen växa under såna här upplevelser…

 

Fick så många frågor om den här baddräkten på instagram, köpte den som hastigast innan vi åkte från HM i butik men den verkar inte finnas online än, det är typ denna modellen men med högre halsringning så håll utkik så kommer den säkert snart – eller kolla i butik. Jag matchar min med mina shorts jag köpte för 79 spänn på Afound och de finns också kvar, ursköna! 

 

Idag har vi hunnit upptäcka massor med saker förutom att bara badabadabadabadabadabada som är det som vi gör mest… Charles ville prova se hur en kokosnöt smakade så det gjorde vi såklart. Blä tyckte han medan jag älskar kokosnötsvatten och sög i mig hela på en gång. Mums.

 

 

Han fick smaka på själva kokosnötens kött också vilket var slemmigt tyckte han. Spännande med nya smaker och att han äntligen vågar prova lite ju, ni som hängt med länge vet ju hur tufft det var med maten ett tag och även om han fortfarande är rätt smal i sitt menyval så vågar han prova det mesta. Och det är ju det viktigaste tycker jag – att man provar.

 

Vi har ätit lunch på stranden där kockarna stod och grillade fisk till oss, mmm. Och för att balansera upp det hela så kan jag avslöja att det satt fåglar i palmerna som lyckades bajsa på mig TRE gånger idag. Allt är inte high life i paradiset heller så ni vet, haha. Tur att ett dopp i poolen väntade efter…

 

 

August har upptäckt apelsin och älskar det så det fick det bli till efterrätt här nere på stranden. Och som vanligt en klockan-tre-glass-vid-poolen på det. Men inte till August såklart, bara till oss andra tre….

 

 

Sen väntade både pingis och boule, spana in min instagram för att se pingismästaren, haha. Och för er som vet att Rickard sällan tar på sig varken mjukis eller pyjamas kan det väl vara härligt att se honom i sin semesterlook? Bakåtvänd keps, badshorts, flipflops och någon skön piké eller linneskjorta minsann. Relalalalalaxa…  Hur som, de spelade pingis och sen var det dags att duscha och gå och äta middag. Det var två trötta barn som somnade på rummet – ja och man – vid åtta-tiden kan jag säga… Låg och tittade på alla tre som snusade så gott och kände sån otroligt tacksamhet över livet.

 

 

Sen väckte jag Rickard som jobbar nu bredvid mig och jag ska försöka tömma min mail jag med innan jag ska krypa ner i sängen och läsa en bok. Livet va, så jäkla underbart!

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Christina

  Ann! Flyger du själv eller!? Aldrig då långt med flyg får man anta! Eller gud förbjude att använda flyg om man måste arbeta på annan ort i Sverige! Kanske är det smidigaste ibland för en del! Till Johanna och familjen, ha en underbar vistelse och njut! Kul när. barnen överraskar och vill prova nya grejer! 👍Kram Christina 💓🌞🏝

 2. Ann

  Hej!

  Du har skrivit flera gånger att resan är bokad sen länge, jag förstår inte vad du menar. Menar du att du då inte förstod vilken klimatpåverkan en resa som denna har?

  1. Ann

   Tillägg till min kommentar- hur ser du på er familjs generella resande? Tänker på att din man flyger till Stockholm ett antar gånger per vecka? Månad?

   1. johannakajson
    johannakajson

    Som jag sagt innan är jag så kluven – jag är förvirrad som så många andra och har svårt att hitta ett sätt där så som jag jobbar och reser funkar med det som nu förväntas av mig – av oss alla – att sluta flyga. Min man vill jag inte dra in i detta egentligen – han har en anställning där han ska vara på plats i främst Stockholm men även andra ställen X antal gånger i månaden/ veckan och han vill såklart göra det resandet så tidseffektivt som möjligt för att kunna balansera det med oss i familjen på bästa sätt – det jag kan säga är att han klimatkompenserar alla flygresor och gjorde det hela förra året också vilket är en början från där han står – och så försöker jag också tänka och göra. Börja där jag står med hur vi byggt just vårt liv och hur jag byggt min verksamhet och mitt jobb och även hur vi är lediga under året osv. Vi har gjort på ett sätt som jag först nu börjar få upp ögonen för inte varit hållbart – jag har inte vetat det innan (skrämmande – JA men jag är långt ifrån ensam. Det viktiga är ju att såna som jag faktiskt också börjat lyfta blicken – och börjat förändra från där vi står). Att även jag kan klimatkompensera mina bolagsresor, och även privat. Att dra ner på resorna i den mån som funkar och i den takt som funkar – och försöka tänka om och bygga nytt sätt kring detta. Jag tycker det är både läskigt och jobbigt att prata om miljö och klimat för jag är SÄMST på att vara insatt i sånt här, men jag försöker och jag försöker och jag har börjat. Och jag vill inte ducka frågan utan säga som det är helt enkelt. Hur tänker du och din eventuella man/ familj osv kring resande generellt utifrån där ni står? Man har ju så olika utgångspunkt också när man tar ansats att prata om det här tänker jag vilket gör det ännu svårare. Hu ja, svårt ämne helt enkelt.

   1. Ann

    Hej!

    Intressant svar!
    vi i vår familj resonerar så här: vi bor i en stor stad, äger förvisso en (hybrid)bil men använder den endast helger. Vi måste reser kollektivt till vardags för jobb, förskola, nöje osv.
    Reser utomlands gör vi ca 1 gång per år, både pga att vi har så jäkla mycket fint i Sverige vi älskar att uppleva men också pga miljö. Tar gärna emot tips från dig var/hur man klimatkompenserar resor.
    Gällande mat är kött är det ett ”sugar on top” när vi lagar mat, eller en lyx vi unnar oss på helgerna. Visste du att nötkött har tio gånger så stor miljöpåverkan som kyckling? Och med det sagt är det inget fancy vegokäk vi håller på med, Helt vanlig småbarnsmat. 🙂

    Vi har bytt elbolag från Vattenfall som (trots namnet )ju köper in kolkraft från Tyskland, helt vansinnigt!

    Vi är ekonomiskt priviligierade men konsumerar väldigt lite. Vi köper aldrig saker på tex hm eller Ikea som är så billiga att ”gillar vi det inte kan vi ju bara slänga, det var ju så billigt”. Vi köpersåklart saker där men använder det tills de är slut.

    När det gäller kläder köper jag mestadels på tradera, schyssta vintagebutiker. Att köpa pre-owned minskar klimatpåverkan rejält.

    Vi har en bra grundsits- dvs vi är inte bilberoende i vardagen och vi reser lite. Har man det INTE så- såsom ni- behöver man se över sitt liv och sin livsstil grundligt. Det är den enda vägen framåt ❤️

    1. johannakajson
     johannakajson

     Otroligt vad grymma ni är i miljötänket, HEJA ER!! Och tack för inspirerande kommentar utan pekpinnar, glad måndag ❤️

  2. Anna

   Håller helt med.. Att flyget är en stor miljöbov kan ju inte kommit som en nyhet över en natt liksom. På Johannas ”bortförklaring/ursäkt” låter det som att resan bokades på 80-talet.. Haha, å du Johanna som är så duktig och ordentlig kanske gjorde just det? *ironi* Säg som det är istället.. Du bryr dig inte tillräckligt mycket om miljön och barnens framtida planet att leva på för att avstå från en paradisresa. Skrämmande! Att umgås hela familjen och få kvalitetstid tillsammans behöver man inte åka långt för att göra. Ni som dessutom bor väldigt bra till i södra Sverige kan ju lätt åka tåg t ex till stora delar av Europa. För kvalitetstid med familjen hade en hyrd stuga i Danmark eller uppåt längs västkusten fungerat precis lika bra. Så att ni ”behöver” denna resa är bara en hemskt dålig ursäkt och bortförklaring.

   1. johannakajson
    johannakajson

    Nix jag hade helt ärligt inte en tanke på det när vi bonade denna resan – skrämmande? Ja!! Men jag var inte varken påläst eller hade tagit in det i somras på riktigt. Är ärlig med det i bloggen och det är inget jag stuckit under stolen med. Du ”Anna” fröken Troll kommenterar ÅTERIGEN enbart när du vill sticka kniven i sår hos mig och jag är sååååå trött på det och dig. Att du konstant har som mission att få mig att må dåligt. Du har inte ens läst inläggen ordentligt innan du kommenterade?

   2. johannakajson
    johannakajson

    (Jag mailade dig 22 februari men har inte fått något svar och här kom en sån här kommentar igen som en sylvas kniv, så jag antar att mailet inte togs emot som jag hade hoppats på vilket känns så himla tråkigt när jag försöker…)