Hej från Mauritius med kidsen – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Hej från Mauritius med kidsen

Halloj från vår balkong och märklig ljud i träden, kan det vara apor? Haha, vet inte men gulliga ödlor och spännande fiskar har vi sett idag iaf och nu kidsen somnade vid halv nio lokal tid sov båda barnen gott. Vi valde en junior svit denna gången men det slutar ändå som vanligt med att hela familjen sover i samma säng till slut, haha. Tur att det är en stor säng – just nu sover dock August i sin egen spjälsäng och Charles i stora sängen.  (Det finns en 90-säng i andra rummet men det tror jag knappt C kommer sova i på hela resan, Rickard och A sov där dock inatt. Funkade det med).

 

 

Hur som, det har badats idag. MASSOR.

 

 

Det finns en barnpool med bara lågt vatten, den C badar i på bilden, och sen börjar alla poolen med lågt vatten så C kan springa i överallt så vi låg vid en annan pool idag där han kunde bada massor själv med oss vid kanten men mest badade vi också såklart. August provade också bada idag för första gången och det gick superbra det med. Hela familjen <3.

 

 

Så här, alltså jag skojar inte om jag säger att C legat i poolen konstant förutom lunchbreaket nere på stranden. Då passade A på att ta en nap i skuggan där också. Skönt. Då var Rickard och Charles nere och snackade med en kille vid båtarna och undersökte utflykter så jag satt i skuggan och läste lite bloggar och njöt. Mest är vi tillsammans allihop och busar men emellanåt delar vi upp oss efter hur vi får feeling, jag fick feeling på en 5 minuters powernap i solstolen idag t ex, haha. Det är bara 3 timmars tidskillnad mellan Sverige och här så barnen ställde in sig på Mauritiustid direkt vilket är skönt – mindre fight helt klart. Och imorgon börjar träningen, vi tänkte köra varannan dag efter frukosten så hoppas vi att A tar sin powernap då. Annars funkar det att ha båda barnen i skuggan i vattnet.

 

August powernappar i en fåtölj nere på stranden, gullungen.

 

 

Pizzaparty på stranden. Fint det. Efter lite dusch ikväll så tog vi med oss paddan ner till baren för lite skärmtid, ser ju att andra barn vilar med en bok, ipad eller sover på dagen en sväng men icke denna lilla badmänniska – full fart från start till kväll, haha. Vilket ju ligger i generna från oss helt klart, för vi är likadana. Så lite skärmtid i baren innan middagen vid sju var mysigt för alla – så pass mysigt så A somnade en liten stund. Sen åt vi middag och herregud vad gott allt är, bästa all inclusive vi varit på helt klart!!!

 

 

Och vid åtta var vi tillbaka på rummet så August fick flaska och somnade gott medan C lyssnade på ljudbok med Emil – efter att jag hade lagt ner A i sin säng så la jag mig också i stora sängen och så somnade vi alla tre till Astrid Lindgrens ljuva berättarröst… Bra tips för er med barn som gillar Emil eller Karlsson – att lyssna på dem på Spotify.

 

 

Det är sällan hotell är så fräscha och snygga som det ser ut på bild men här levererar de verkligen. Hur som, nu har Rickard kommit med ett litet glas rosé och vi sitter på balkongen en sväng innan vi ska sova (igen, somnade ju med C, haha. Men somna för natten – ÄLSKAR semestrar där man går och lägger sig vid 23, mmmm. Sova for the win!) 

 

Glad fredag!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Lotta

  Var med min man och 5 barn på Mauritius för några år sedan.Vi hyrde lägenhet i Flick en flack,mycket bad och sol.Tog oss runt till olika ställen med buss och taxi.Helt underbara 9 veckor vi aldrig glömmer.

 2. Sara

  Gud det verkar helt underbart!! Drömmer om att göra en liknande resa när våra barn är i ungefär samma ålder (just nu gravid med nr 2) Hotellet ser så lugnt och skönt ut! Du får jättegärna berätta mer efter redan om vilket hotell ni varit på och hur ni upplevde att Mauritius var med två barn rent generellt

  1. johannakajson
   johannakajson

   De är fantastisk barnvänliga här, just vi bor på the ravenala attitude och det som är bra att veta här är att det ligger en flod bredvid så stranden/ havet är inte korallblått som det ser ut på resten av ön så är man känslig för det så ska man boka något annat (vi vissste det innan men misstänkte att det ändå var poolen som gällde för Charles så vi trivs bra!!)

 3. Elin

  Åh, vi var på exakt samma hotell för två år sen och formligen älskade maten och personalen. Var precis som du säger lika fräscht på bilderna som i verkligheten. Kan verkligen rekommendera alla restauranger som ingår då de har ännu böttre mat än den stora restaurangen. Sen är det väldigt billigt att hyra en taxichaufför att köra runt en på ön. Grannhotellet har en del djur, blandanat jättesköldpaddor som kan vara kul att se för Charles. Restaurangen som ligger vid ån ingår inte men var så romantisk att sitta och äta vid, dock inte att rekommendera med barn utan om ni kan få en stund själva. Sen om Charles är vaken längre en stund så gå ner till stranden, alla små hål i marken är hem för krabbor som vissa kan vara rätt stora och de syns någon timme efter solen gått ner.

  1. Maria

   Vad heter hotellet? 🙂 blev så sugen på o resa! Måste ha ett barnvänligt hotell o det var ju detta. Finns mat anpassad för barn också?

  2. johannakajson
   johannakajson

   Verkligen fantastiskt!! Restaurangen vid poolen ser fantastisk ut men vi är bara vi fyra på semester så går inte att gå på den (barnfri restaurang) men utflykt till jättesköldpaddor tänkte vi försöka göra 😍. Tack för tipset med krabborna, ska spana in!