11h flyg med två små – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

11h flyg med två små

Godkväll från Mauritius och två trötta föräldrar som sitter och jobbar undan mailen innan vi ska gå och lägga oss hos våra sovande stjärnor till söner. De har varit grymma på resan, herregud som de hållt ihop det! Vi åkte ju med taxi hemifrån vid 17 igår till Köpenhamns flygplats där vi checkade in allt och åt pizza på Gorm´s som middag – och en avoshake till Charles som vanligt från Joes. Sedan lyfte planet vid åtta och trots att de var trötta redan vid sju som vanligt så orkade August hålla ut en liten stund, somnade och vaknade en timme till men somnade sedan 5-6 timmar i sträck i Rickards knä medan Charles höll ut till 23-tiden då han somnade i sitt säte som jag hade byggt om till en liten säng med en sån där smart uppblåsbar fotkudde och där sov han också 6 eller nästan 7 timmar i sträck med bara något litet uppvak här och där (precis som A såklart). Föräldrarna sov sådär, det var ju väntat men inget skrik och panik, inget gråt och kämpande utan verkligen en rimligt schysst 11 timmarsflygning med två små barn.

Båda vaknade ungefär 2 timmar innan vi skulle landa och då åt vi frukost och peppade för att vi skulle bada i poolen denna dagen, Charles var SÅ taggad. Och när man landar kommer ju tråk-tråket med passkontroller, hälsodeklerationer, vänta på bagage och specialbagage och hitta rätt buss men de skötte sig galant och till och med på den lilla minibussen som tog 1,5 timme till vårt hotell så gick det helt okej, då var Charles trött på att vänta och lite tjurigare men ÄNDÅ – rimligt tycker jag, haha. För så kände jag med. Och väl framme så kände vi WOW – det var värt allt SÅKLART!

 

 

Vi fick kalla handdukar att badda pannan med och världens bästa service när vi checkade in, bjöds på lunch direkt och sen raka vägen till rummet för att byta om och hoppa i poolen. Och där låg vi sen och plaskade och lekte fram till kvällen när två trötta barn (och vuxna) duschade lite snabbt och åt middag innan de slocknade på rummet vid åtta.

 

 

Så – jag tänkte att det kommer lite härliga vykort från Mauritius här och där men att jag inte uppdaterar riktigt lika flitigt som vanligt, att se exakt vad vi gör i inlägg två gånger om dagen här borta ifrån kanske ändå inte är så himla intressant – MEN jag måste säga att hitintills har hotellet och stället motsvarat våra förväntningar och jag tror vi kommer ha fantastiska veckor här! Charles låg liksom i poolen och badade non-stop från att vi hade bytt om tills det blev kväll och då ville han inte gå upp, mitt lilla vattendjur från i somras håller i sig – hurra! Nu ska vi bara lära honom våga hoppa från kanten med puffarna, det är lite läskigt att doppa huvudet fortfarande nämligen (även om mamman hetsade att prova två gånger idag i stora poolen tillsammans, haha. Jag är SÅN badmänniska så jag kan inte låta bli, vill liksom stå på händerna under vattnet, göra volter under vattnet, dyka i osv osv osv.  Men bara att ens kunna bada en massa är ju fantastiskt, såå glad att det lossnade för C i somras!)

 

Sea you sooon <3 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Hanna

  Vi fick tyvärr inte ha den “säng” vi hade med (sån som du beskriver) när vi flög till Thailand förra året. Trist när man lagt pengar på det! Men verkar vara olika på olika flygbolag. Resan gick hur bra som helst ändå, som tur var 🙂 Ha en riktigt skön ledighet tillsammans!

  1. johannakajson
   johannakajson

   Säng? Detta är en sån kudde man trycker ner mellan sätet framför och barnets säte efter start/ när man får knäppa upp bältet i luften (man blåser upp den likt en nackkudde?) – vad märkligt att man inte skulle få han en sån isf?