Hjälp – tips på långflygning med barn? – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Hjälp – tips på långflygning med barn?

Innehåller annonslänkar

 

TEKNIKSTRUL alltså…. Min mobil gick sönder (ja, jag tappar den alldeles för mycket i golvet men har fått acceptera att det får vara okej när man jobbar till 85% i den och samtidigt jonglerar barn och annat fix, bara blunda och betala och låtsas som det aldrig hände, haha) så jag var mobillös (you all know the feeling) igår men det löste sig för när jag och Charles körde syrran och Donna till tåget och vinkade hejdå till dem (och grät båda två av saknad, har aldrig sett C så berörd av situationen att säga hejdå på det sättet, måste de bo så långt bort??) så körde vi och köpte nya iPhone XS till mig – bättre kamera tydligen vilket ska bli kul att testa på semestern…

 

Får alltid frågor om hur jag syskonmatchar killarna, här är en ny pyjamas från Lindex som man kan få tag i större storlekar online till äldre syskonet, tips! Och annars är tipset bara själva pyjamasen till din bebis för de här med dragkedja som man kan dra på två håll är ju briljanta. Var mina favoriter när Charles var bebis också.

 

Idag är ju förskolan också stängd så vi har mys och lekdag, jag och killarna. Det byggs tågbana och sjungs Astrid Lindgrensånger, haha. Ska se om jag kan få med Charles på att packa lite sen också för imorgon åker viiiiii!! Mauritius here we  come!

 

 

Vad är ert bästa tips inför långflygning med två små barn???

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Theresia Normark

  Jag planerar in i minsta detalj flygresan! Ett paket i timme! Låter kanske mycket men kan vara allt från små leksaker, pyssel, snacks! Då brukar tiden flyga iväg! Paddan såklart!
  Nässpray ger jag alltid, även om de är friska !
  Bästa att åka nattflyg, Då sover de oftast bort stor del av resan.
  Jag använder Yo-Yo vagn till minstingen(gillar inte låna vagn på flygplats, rädd för smitta) och trunkihandbagage väska(som barnet kan sitta på(3-6 år) vill inte att de ska sitta på flygplatsgolvet i köer!

  Lycka till! Kommer gå hur bra som helst

  1. johannakajson
   johannakajson

   Grymt med paketen, kommer inte hinna och orka det (har flugit en hel del med främst 3,5 åringen innan men lite med båda så är ganska vana men allt tips är alltid välkomna 🙂 🙂 :): Men alltså trunki, sitter en 3-6 åring på den? Har bara sett föräldrar som bär runt/ drar runt på dem utan att något barn någonsin suttit på dem, haha.

   1. Lisa

    Vi har en trunki till dottern men det är sällan hon sitter på den och vi drar den. Mer att vi står i en kö och då passar hon på att “racea” med den. Så jag tycker inte att den varit till nån hjälp för oss tyvärr.. 🙂 Vi bestämde sist när vi flög att den får stanna hemma nästa gång.

 2. Theresia Normark

  Jag planerar in i minsta detalj flygresan! Ett paket i timme! Låter kanske mycket men kan vara allt från små leksaker, pyssel, snacks! Då brukar tiden flyga iväg! Paddan såklart!
  Nässpray ger jag alltid, även om de är friska !
  Bästa att åka nattflyg, Då sover de oftast bort stor del av resan.
  Jag använder Yo-Yo vagn till minstingen(gillar inte låna vagn på flygplats, rädd för smitta) och trunkihandbagage väska(som barnet kan sitta på(3-6 år) vill inte att de ska sitta på flygplatsgolvet i köer!

  Lycka till! Kommer gå hur bra som helst 😘😘

 3. Louise

  Är i Thailand nu med två små (3,5 år och 5 månader). Den stora packade jag jag padda + hörlurar till samt en pysselbok med tillhörande kritor, lite smågodis att muta med när det krisade och pixiböcker. Han var inga problem på flygresan, roade sig länge med paddan, sov ett par timmar och tyckte det var spännande med maten på flyget (hemma är han super kräsen men här var det väldigt spännande med alla kartonger). Den lilla var krångligare, hade beställt en sån där korg på planet för honom att sova i men det gick inte hem… Så babybjörnen var vår räddning!
  Ett tips är nässpray till C och näsdroppar och mata A vid start/landning.
  Håller tummarna!
  Vi ska flyga hem om två dagar så börjar själv bli lite nervös! Men tillslut kommer man fram…

  1. johannakajson
   johannakajson

   Det kommer gå super för er, hem kommer man alltid, haha. Kör på nässpray också oftast – varför inte liksom :). Nej babykorg känns oftast som en briljant idé men såå svårt att få ens lilla gryn att vilja ligga där hängandes på väggen, haha. Vi får se, kör också på bärsele 🙂

 4. Lisa

  Jag har åkt långt med mina barn några gånger. Då vi bor långt från flygplatsen redan i Sverige måste vi börja med att åka tåg 6 timmar till flygplatsen och därefter långflyg till min svärmor. Mina tips är att ha med mycket olika typer av snacks som är paketerat bra om det behövs. Och att börja med det tråkiga snacksen typ kanske frukt eller grönsaksstavar för att sedan ta fram det som barnet verkligen gillar om det råkar bli nån mindre kris. Jag och min man har också försökt att ta lite skift att en har koll på båda barnen om det är möjligt medan den andra får “vila” så gott det går. Jag har också tagit med en ny liten leksak som jag tagit fram efter kanske halva resan för att barnen ska ha ngt nytt att leka med. Plattan naturligtvis, tycker även att de flesta flygbolagen har rätt bra underhållning i planen också. En powerbank att ladda telefoner om ni måste stå länge i kö vid gate eller vid check in och låter barnen/barnet använda plattan där etc. Mitt absoluta supertips är också en speciell penna med tillhörande block som du fyller med lite lite vatten och sen ritar på blocket så kommer det fram en bild. Kommer fram om du googlar på magic water pen. Finns också att köpa i vissa butiker på Arlanda efter säkerhetskontrollen. Barnet kan då rita länge och underhållas och du behöver inte hålla reda på en hel ask kritor/pennor och vara bekymrad över att det kommer färg överallt. Jag brukar också försöka vara lite avslappnad om barnen springer lite eller busar mkt när vi väntar på planet osv och tänka att jaja det är bättre att de springer lite här och får ur sig lite spring i bena än att det kryper totalt i kroppen på planet. Annars som tidigare skrivits Våtservetter, ombyten, blöjor och extrakläder. Ladda ner poddar som du själv gillar att lyssna på eller en ljudbok kanske. Lycka till! Det brukar kunna vara svettigt men allt går bra till slut 🙂

  1. Lisa

   https://www.fruugo.se/galt-water-magic/p-24798999-53644517?ac=google&language=en&gclid=EAIaIQobChMIls_oh6nZ4AIVCN-yCh3VvQM1EAQYBCABEgJj9PD_BwE

   Här kan du se den!

   Jag brukar också packa ett lättare ombyte till oss föräldrar att ta på oss när vi kommer fram på flygplatsen om det är långt tills ni kommer fram till själva hotellet eller där ni ska vara. Kan också vara bra med ombyten om barnen spiller på er eller om det blir förseningar vid byten av flyg.

   1. johannakajson
    johannakajson

    Åh ja vi har den hemma, C är inte så imponerad efter att han gjorde den ett par gånger när han fick den så den funkar inte att dra fram igen dessvärre – men så smart grej annars!! Urfin!

 5. Nat

  spännande med resa, vart ska ni åka?
  jag brukar egentligen inte förbereda något för bil/tåg/flyg-resor under 8 timmar, mer än såklart en vanlig skötväska. Resor som är typ 8-15 timmar tar jag ett ombyte per barn (2 för dem under 1 år). 1 blöja per varannan timme så alltså 5 blöjor på en 10-timmarsresa. Tunna mössor till alla, tjocka tröjor att dra över eller fleezejackor. Mockasiner till små barn och sneekers till större. Varsin padda med nya spel och filmer. Några små böcker. Små ritblock och kritor till små barn. Resekit med pysselgrejer till barn över 5. En påse snacks som inte kladdar, några små russinpaket och annat godis. 2 små flaskor vatten per barn, brukar säga att det är till ersättning och har då aldrig blivit nekad att ta med det.. Ett paket våtservetter, lite vanliga servetter, bok till mig själv, laddare till allas plattor och telefoner. Filtar till alla yngre barn samt en stor mörk sjal att knyta över som skydd mot ljus så de små kan sova även när lampor är tända i tåg och flyg. Jag brukar också alltid ta med nässpray för små barn som jag ger innan start och landning om dom är det minsta lilla förkylda. Har varit med en gång om att min äldsta pojkes trumhinna sprack efter 2 timmars panikskrik så det gör jag inte om..

  Slutligen så är det väl bara att kämpa och stå ut, det brukar bli bra när man kommer fram
  Nappar och snuttar ska såklart med också 🙂