Boka nanny? – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Boka nanny?

 

Glaaad FREDAG vänner!

Det är iskallt men krispig luft och strålande sol så jag och August tog en liten morgonpromenad när han skulle ta sin första vila, det är det bästa med att han gilla vagnen. Att jag kan få en eller två minipromenader på typ 10-15 minuter med frisk luft, dagsljus och så medan jag söver honom men att jag håller mig i närheten av hemmet så att jag kan landa hemma så fort han somnat och dra igång med jobbet då.

 

 

DOCK så såg det ut så hår idag för August ville inte somna i vagnen fastän han var trött, haha. Så jag tog med mig sötnöten hem istället och var tacksam över att jag hade fått 15 minuters sol och frisk luft…

 

 

Och väl hemma mös han i min famn och somnade. Så då la jag ner honom i sängen och satte mig och jobbade och här är jag nu men snart ska vi iväg på lunch hos Jenny i Skanör, det är lite jobb (Jenny driver Dream Bag event som är Skånes bästa eventföretag och vi har jobbat lite ihop) men mest mammamys eftersom hon också fått en liten son nyligen.

 

 

Och på tal om jobb, mammaledighet och allt det där så vet ni ju att jag klurat på om vi ska ha en nanny ett par timmar i veckan dagtid så jag kan jobba undan fokuserat och vara fokuserat mammaledig resten av tiden. Det känns skitläskgit för vi har aldrig haft en barnvakt som inte är familjen, inte ens en timme typ men jag kommer vara hemma samtidigt som barnvakten vilket känns bra, de leker där nere (eller äter eller sover eller är i trädgården och leker eller vad det nu blir) och jag sitter på kontoret och bränner av mail och jobb. Jag är fortfarande skör i tanken kring detta även om jag vet om det blir det bästa för oss ALLA i team Kajson – hur som så ska en eventuell kandidat komma hem hit på en första träff och möte idag vid fem, ahh. Vi kontaktade Nanny.nu efter att ha fått höra om dem på rekommendation (vill ha en firma så de är anställda, allt är vitt, de har försäkringar, är utbildade in HLR och har referenser och man tagit polisutdrag osv osv osv) och de har tagit fram en kandidat som matchade våra önskemål efter en intervju med mig som vi nu alltså ska få träffa. PIRRIGT minst sagt. Vi har fått läsa en presentation om henne och sett en hälsningsvideo hon spelat in – sånt gillar jag för att man ska få en känsla för vem det är.

Men idag är det alltså dags, Rickard och Charles kommer också vara hemma så hon får träffa hela gänget på en gång. Det ska ju kännas bra för både henne och oss och sen har vi semestern på oss att klura om vi vill gå vidare med ett upplägg.

 

Oj, nu ropar August från sin säng, måste springa.

 

Ha en ljuvlig fredag!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Vickan

    Jag var nanny i en familj under gymnasietiden och även på lov etc när jag var hemma i min hemstad, totalt 4 år. Det var fyra barn med två år emellan varje så kändes som att ta hand om en liten flock. Det var underbart både för mig och familjen jag hjälpte. Vi har fortfarande kontakt, så kul att se tjejerna växa upp och ha egna sociala mediekonton etc. Hoppas er upplevelse blir lika positiv!! 😊