Syskon på samma förskola och sånt – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Syskon på samma förskola och sånt

 

Denna dagen…. ALL IN i jobbet, skönt att morgonen började så här iaf när Rickard stack tidigt till Stockholm:

 

 

Bröderna mys. Underbara ungar.. Vi var ju 100% säkra på att de skulle gå på olika avdelningar (med samma innergård) på förskolan och sökte platser utefter det men i veckan har vi omvärderat och tänkt om. Kors i taket, jag som är SÅ svår när det kommer till att ändra sig när jag grundat ett beslut men här tänkte vi fel – en tankevurpa helt enkelt men framförallt så tänkte vi den och tog nästan beslutet när jag var gravid redan. HAHAHA, hallååå ett sånt beslut kanske man inte ska ta när man är hög på gravidhormoner och inte ens träffat barnet som ligger i magen än? Än mindre har någon som helst aning om hur storebror kommer reagera och vilken relation de kommer har. Så, nu håller vi på att undersöka om det kan vara så att vi får ändra oss och A eventuellt kan få gå på Cs avdelning som han önskar. OJ vad han önskat det hela tiden, sånt kan ju ändras till i höst såklart men det känns faktiskt ändå som vi gör rätt.

 

 

Vi tror vi skolar in i oktober… om det känns rätt då och om A är redo, kan gå osv osv. Annars väntar vi såklart. Hur som, sen väntade en lång och intensiv jobbdag som fortfarande inte tagit slut. 2 bröllopskonsultationer med olika brudpar (som skulle planera HELT olika drömbröllop. Så fantastiskt det där, att man kan göra allt så unikt och personligt) och sen en hel del jobb med avtal, offerter, fakturering, koncept och ett annat stort bröllop jag jobbar med. Kul men nu är klockan halv elva och det är dags att sova.

 

 

Okej en sista-  var med i en stor intervju på Expressen idag. PR-säsongen för boken är igång helt klart.

 

 

Okej nu. Godnatt <3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent & doula

  Låter spännande, kan ni alltså vänta och börja föris precis när ni vill? Tänker på det med gå och känsla? Här är det sådant tryck på överfulla förskolor att om man tackar nej hamnar man längst bak i kön igen :/. Verkar vara så himla olika beroende på vart i landet man bor. Blir svårt med valfrihet för många tack vare detta, speciellt då de kommunala har en ”garanti” på förskoleplats efter 4 månader, men då kan man hamna i princip varsom helt i hela kommunen. Man får heller inte stå kvar i kön då utan söka om till den föris man helst vill ha. Vet folk som fått åka till andra sidan stan från vart dem bor och sedan åkt till sina jobb på motsatt riktigt. Helt galet verkligen.

  1. johannakajson
   johannakajson

   Det är alltså samma förskola oavsett men olika avdelningar (och man har syskonförtur så man hamnar på sen förskolan i 99%). Vilket är SÅN lyx, jag vet. Minns hur det var i Stockholm t ex…

   1. Frida

    Vill bara ”varna” lite för det där med skyskonförtur. Vi har två killar med 2,5 års mellanrum. Lillebror född i april -17 och planen var att skola in honom i oktober 2018., samma förskola som storebror.

    Blev då rekommenderad av vår förskoleförvaltning att söka plats från augusti istället då han annars riskerade att ej få en plats så de barnen som söker för augusti går före en som söker från oktober. Oavsett syskonförtur, då de inte ”reserverar” några platser.

    Vi gjorde så att vi sökte från 17 augusti och betalade för platsen men började inte inskolningen för en månad senare.

    Kan vara värt att kolla upp tänkte jag så man inte står där i september och får höra att det är fullt i en grupp 🙂