Johanna Kajson

Skaffa nanny?

 

Häng med på fredagsförmiddag, tankarna kring att jag faktiskt VILL jobba och det där läskiga med att eventuellt skaffa en nanny… Ahhhh – era tankar på det när ni sett videon?

 

 

 

Idag provade August pannkakor för första gången – mums! Men mest glad var jag, haha… Det ser ni videon…

 

Nu tar vi helg! (och ja-  jag sov precis en stund med August i sängen – såååå skönt)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. J

  Hej Johanna!

  Jag har aldrig tidigare kommenterat men tänkte direkt på att mina erfarenheter eventuellt kan vara intressanta för dig. Har själv jobbat som nanny via ett företag åt en familj som var i behov av avlastning några timmar i veckan.

  Du får jättegärna maila mig om du vill att jag ska berätta lite mer hur jag respektive familjen upplevde det samt hur processen gick till etc. Familjen var nämligen till en början enormt tveksamma till att ha en nanny några timmar i veckan, men i slutändan var de överlyckliga över att få hjälp av mig och det blev det en så lyckad lösning för alla!

  Så bara att maila mig om du vill veta mer om erfarenheten då jag kan berätta både från mitt perspektiv samt hur familjen upplevde det (jag fick mycket info om det då vi hade en tät dialog)

 2. Amanda

  Jag har varit på andra sidan av det och arbetat som au pair i en fransk familj. Jag förstår att det är en väldigt skrämmande tanke att låta en främling ansvara över sitt barn, det bara måste ju gå rätt. Jag peppar dig till att våga testa så länge du verkligen går via ett företag så som du tänker, där nannyn är utbildad inom HLR och har bra referenser, att man skriver kontrakt osv så att det känns riktigt lugnt och rätt i hjärtat och magen.

  Det var det som kändes viktigast för mig när jag skulle åka iväg till en främmande familj för att ta hand om deras barn, att familjen och jag båda fanns i systemet hos ett företag och hade blivit intervjuade etc, så jag inte bara åkte iväg till en familj jag själv hade kontaktat och jag inte haft några säkerhetsramar.

  Det kommer gå jättebra! <3

 3. Stina

  Hej! Kanske en jättedum fråga, har inte barn själv, men kan han inte få gå på föris ett par timmar i veckan? Ert föris verkar ju vara helt underbart och du känner de som jobbar där? Eller är det tvång då att de måste gå x antal timmar då? (Min syster har för övrigt haft nanny till 2 av sina barn (jag tror det var ett par timmar per dag?) och hela familjen älskade det och henne)

 4. StrongMama

  Jag önskar att jag vågade ha en nanny men jag vågar inte. Jag litar inte på folk, jag vågar inte lämna det dyrbaraste jag har i mitt liv, till en främmande människa. För även om du träffar personen en gång så är det fortfarande en främling. Men tro mig, jag önskar såå att jag vågade, för hur många gånger skulle man inte kunna gå på middag med sin man, fika, gå på bio etc.

  1. johannakajson

   Nej alltså vi kommer ju ha en och samma 6 timmar i veckan då så det blir ju någon man känner (och jag är hemma)

 5. fanny s

  När min son var 7 månader var jag tvungen att ta upp mina studier igen, och jag gick från att vara 100% med honom till att min man tog över 100%. Det var jättejobbigt, då hade jag mycket hellre varit ifrån honom några timmar här och där till att börja med! Visst att det var hans pappa som tog över, men det var inte så enkelt ändå. Så kööör på nanny några timmar i veckan, kommer bli kanon! Tänk på typ USA där många måste börja jobba bara några veckor efter födseln och ha nanny/daycare på heltid. Alla har vi olika förutsättningar och möjligheter, en nanny några timmar i veckan kommer bara att berika er familj tror jag! 🙂

 6. EB

  Jag är född 86 och mina föräldrar fick inte dagmamma/dagis åt mig så jag hade Nanny i 6 månader till min lillebror föddes. Hon bodde dock i samma område som oss och hade gått ut gymnasiet och behövde jobb. Men jag kommer ihåg henne ännu, hon hörde av sig ibland när jag fyllde år, var barnvakt sen lite sporadiskt och ibland kom hon på min skolavslutning. Kör på det säger jag!

 7. Elin

  Varför ska man inte kunna ha båda delarna om man vill. Hittar man bara rätt person som funkar med barn och familj så skulle jag inte tveka. Glad och lycklig mamma, glada och lyckliga barn 💙 man behöver inte göra det svårare än så. Har själv jobbat lite hela tiden med bägge mina barn och det har varit det bästa för oss.
  Kram ❣️

 8. H

  Hej! Brukar nästan aldrig kommentera men känns som att jag vill bidra men ett annat perspektiv här. Har alltid bott i andra länder än våra familjer så aldrig haft tillgång till dem för hjälp. Har därav haft några olika nannys i olika länder. För barnet tror jag inte det är någon större skillnad om personen som tar hand om dem är konsekvent den samma (och omtänksam/kompetent etc såklart) typ som en köpt moster/mormor/kompis. Men följ magkänslan på att personen känns rätt och att den är densamma . Var i närheten i början så att personen fasas in och berätta för dem vad som är viktigast för dig när de är med dem, tex leka mycket eller komma ut till en park. Nu är det ju väldigt annorlunda i Sverige men detta är ju något som många behöver om de inte finns familj nära av något skäl. Lycka till!
  PS Har tom föredragit detta till mitt första barn framför förskola i vissa perioder då jag resonerat att det är mysigare/lugnare/tryggare att vara hemma med en ny person än på ett helt nytt ställe med en massa nya vuxna och barn. Det behöver ju vara några år innan de leker på de sättet de gör med andra barn på en förskola.

   1. Emma

    Har precis samma erfarenhet. Har också bara bott utomlands med barn, bland annat usa Spanien och Mexico och vi har haft nanny i alla länder.
    Håller med att man ska lita på magkänslan och vara med i början.
    Det är värt att prova!!