Uppe sen 05 – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Uppe sen 05

Jag är nog inte ensam om att varit uppe sen 05, heja alla föräldrar som kämpar!!

Rickard skulle iväg tidigt på möten och kidsen vaknade och vägrade somna om så jag försökte att vi skulle mysa till det, har egentligen regeln att vi inte går upp innan 06:30 här hemma så om man inte kan somna om får man myyyyysa kvar tills dess. Brukar funka bra, vi mös en halvtimme i Charles säng och sen nästan en timme i vår men killarna var vakna och rätt pigga, haha. Bara mamman som var trött och hade hoppet om att de skulle somna om in i det sista..

Så sen blev det frukost där nere och lek och nu har jag precis fått ner dem i stora sängen igen eftersom städ kom och August skulle sova sin första nap. Charles är pigg och feberfri så han vill nog inte sova tyvärr, det hade ju varit drömmen annars!! Att sova lite alla tre!!

Okej, på dagens vabb-lista står:

– baka

– picknick i en koja (gör koja)

– vila framför en film (får tajma när August ska sova för han blir uttråkad framför TVn

– promenad ner till havet en sväng, kanske får muta med det vi bakat och att det ska ätas där men ut en sväng hoppas jag

– spela spel

– legobygge hoppas jag, C har tappat intresset för det igen

Och såklart en massa kaffe till mamman!!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. stina

  Detta är ju vardagen. Livet. Känns lite konstigt att du håller på att hylla dig själv hela tiden. Det är era barn. Du sov massa ihelgen. Om du hade ammat ditt yngsta barn kanske du aldrig hade lämnat honom ännu.
  Kämp på

  1. johannakajson
   johannakajson

   Ursäkta vad fan vill du åstadkomma med din kommentar? FY FAN VAD ELAKT! FYYY FAN VAD ELAKT ATT TA UPP AMNINGEN!! Jag har haft en härlig dag, jag kom iväg och tränade tennis och fick en massa skratt och härlig energi av mina vänner och nu kom jag hem till en jävla bajsmacka levererad av dig. Ursäkta men denna gången blir jag riktigt jävla förbannad OCH ledsen. Men mest ledsen för dig som verkar var en fruktansvärt elak människa inifrån och ut. Läs aldrig mer min blogg, tack. Och lär dig lite om empati för andras människor utmaningar i livet. HUR KAN DU HOPPA PÅ EN ANNAN MÄNNISKAS STORA SORG SÅ HÄR?!!

   1. Anna

    Alltså du måste tagga ner! Anger management kanske? Hur kan du bli så arg på en kommentar…? Känns din reaktion rimlig tycker du nu i efterhand?? ibland känns det som att det är en tonåring som sitter och svarar på negativa kommentarer. Sagt det förr, säger det igen,.. livet är inte rosa moln och fluff fluff hela tiden. Lär dig att hantera dina känslor och främst din reaktion på en ganska oskyldig (kanske onödig) kommentar!

    1. johannakajson
     johannakajson

     Anna – att du fortfarande inte kan förstå att man kan bli så arg och sårad över en kommentar om amning gör att jag återigen för hundrade gången måste be dig lämna min blogg. Jag har valt att vara öppen kring varför det är ett sånt jäkla sår, ett övergrepp, något som gör ont och som jag fortfarande sörjer. Och att då inte känna empati med att ett påhopp om just detta är märkligt av dig. Återigen. Du kommentar BARA när du vill påstå/ hoppa mig mig. Så snälla sluta.

     1. Anna

      Tänker ej lämna din blogg. Ta det som du vill. Kanske borde du sluta blogga. Lös dina egna problem, försök inte få andra att lösa de åt dig:)

      Men en annan sak! Det här med att hylla dig själv! Jag tycker att du är bra på det. Och det är inget negativt. Men alla är inte som du. Alla anser sig inte vara superwomen eller supermammor i exakt samma situation som du anser dig vara något av ovanstående. Vi är alla olika och därför måste det vara ok att tycka att du hyllar dig själv. För det gör du, det tycker iaf en som jag som aldrig någonsin skulle hylla sig själv även om jag var själv med mina barn en hel sommar!

      Mitt största problem med din blogg är din aggression och uthängningen så fort någon läsare säger något annat än heja, fina, fantastiska, superwomen, supermama osv osv. Du har ju hängt ut Stina både hör och på insta när det hela bara att ett jäkla missförstånd! Seriöst! Hur klarar du av en vardag?!?!?! Eller känner du att du kan skriva vad du vill på din blogg för att du äger den? Din blogg är inget utan dina läsare…

     2. johannakajson
      johannakajson

      Jag har till 99% de bästa läsarna i världen och det säger jag ofta. Men det är inte jag som hoppar på andra – det är bland annat du. Jag besvarar kommentarer och när de är elaka eller personliga påhopp och jag blir ledsen eller sårad så blir jag ibland arg. Och ja – det är MIN blogg så jag får faktiskt skriva exakt vad som helst här, den skrivs och finns för min skull och inte läsarnas även om jag älskar mina läsare. Har skrivit av mig i 10-12 år med eller utan läsare. Så jag äger min blogg, mina texter och rätten till att säga och inte säga exakt vad jag vill här. Och jag med mina förutsättningar klappar mig själv på axeln (och försöker klappa andra mammor och supermammor som alla är, har aldrig sagt något annat) efter en utmaning. Som du säger är något som är en utmaning för mig kanske inte alls en utmaning för någon annan utefter deras förutsättningar, hur deras barn är och vad de har för bild av hur livet ska vara och hur man vill genomföra t ex en vabbdag. Man är olika. Och jag förstår inte varför du vill läsa bloggen när du gång på gång endast kommenterar när du vill gå på med personliga påhopp? När du uppenbarligen har ”problem” med mig som du skriver? Och uthängningen är ju inte mer än att jag visar en offentlig kommentar som någon annan skrivit rakt till mig och beskriver hur jag mår av den – jag hoppar INTE på S eller någon annan om vem de är och hur de ska tänka, jag reagerar och skriver utifrån mig. Det är en jäääkla skillnad. Hänger du med?

  2. Maria B

   Du kan ju verkligen inte må bra, ”Stina”. Snälla, ta ett råd från mig och sök upp någon att prata med, så att du lär dig att inte låta ditt dåliga mående gå ut över andra.

   1. Stina

    Jag får be om utsäkt. Verkligen förlåt. Jag menade inte så, utan menade mer tänk vilken frihet att du kan sticka iväg en kväll så alla redan. Hade du ammat så hade du troligtvis kanske inte kunnat det. Respekterar att du inte vill att jag läser din blogg mer, men kommer sakna den för jag tycker att du skriver härliga texter. Kan ju vara så att jag är en trött bitter småbarnsmamma som inte alls har den möjligheten med avlastning, sovmorgnar, egentid etc…..som du har.. 😢
    Vi har alla olika förutsättningar

    1. Helena

     Stina, jag uppfattade den också mer som att du menade att det var härligt med egen tid och att du också gärna hade haft mer av det. Så tänker i alla fall jag. Så fel det kan bli ibland när ord misstolkas. Jag tror alla på denna bloggen uppskattar dig Johanna!

     1. johannakajson
      johannakajson

      Men att “det känns lite konstigt att jag håller på att hyllar mig själv hela tiden” ? Hur ska det tolkas till att det är härligt och okej med egentid? Eller “Du sov massa i helgen. Om du hade ammat ditt yngsta barn kanske du aldrig hade lämnat honom ännu.” – just amningen är ju något riktigt jobbigt för mig. Och att jag sov “massa” i helgen – alla har olika förutsättningar så när jag säger att jag sov eller fick sovmorgon så betyder det ju att jag inte vaknade 10-20 gånger per natt. Det betyder inte att jag är utvilad eller att jag inte kan bli trött igen…. Hänger inte riktigt med på hur kommentaren skulle kunna tolkas som något där det var härligt för mig att jag fick egentid och att man själv gärna hade önskat mer av den varan… MEN nu kommenterade Stina igen och jag hoppas att det var så det var menat och att det bara är ett missförstånd isf… Tyvärr uppskattar inte alla här inne på bloggen mig, en del vill trycka på ömma punkter och sätta mig på plats – “Anna” är ett lysande exempel på det tyvärr… Men jag tror och hoppas att Stina inte är så utan att det bara blev missförstånd och fel <3, Tack för din kommentar och för att du försöker reda ut situationen <3

    2. johannakajson
     johannakajson

     Aj, okej tack för att du svarade igen. Din kommentar gjorde så galet ont – och även om jag hade ammat (vilket jag gjorde 1 månad med A och 3 månader med C) så hade jag ändå kunnat lämna hemmet 1h på kvällen (tennishallen ligger 10 minuter bort från vårt hus). Så för mig så hade inte amningen spelat någon roll i detta läget – men det är ju ett öppet sår eftersom anledningen till att jag inte ammar gör så ont. Och att jag fått sova i helgen – det vet ju alla småbarnsföräldrar med två barn som vaknar hela nätterna igenom att det hjälper inte så värst även om det är galet skönt precis den morgonen efter. C vaknar fortfarande massor på nätterna, A flera gånger i timmen. Så även den delen kändes onödig. Men förutom amningen som gjorde ont så gjorde starten på kommentaren ändå att jag blev så ledsen och arg – att jag “hyllar mig själv”. Det känns som du missförstått både mig och bloggen om du anser att det är det jag gör i mina texter… Vi har verkligen alla olika förutsättningar – jag t ex har två kroniska sjukdomar och är högsensitiv ovanpå det men försöker vara en positiv, kärleksfull och peppande/ stöttande människa mot andra ändå.

    3. johannakajson
     johannakajson

     Godmorgon, ville skriva igen att jag uppskattar att du kommenterade igen och bad om ursäkt och förklarade hyr du egentligen menade. Jag tror det är SÅ viktigt att inte jämföra sig med vad man har och inte har, då blir man lätt bitter och det hjälper ju sällan att man är bitter mot någon annan som försöker göra sitt bästa utifrån sin situation och sina möjligheter (men som kanske har massor med andra utmaningar och svårigheter som t ex inte du har). Det hjälper ju inte dig i din situation om jag också hade ammat och av den anledningen inte kunnat lämna hemmet för tennis på onsdagarna utan din och min situation har ju inte med varandra att göra… det här med att hylla sig själv, vet inte om det kanske var en öm punkt för mig med men jag kände mig missförstådd. Jag försöker så ärligt och nyanserat som möjligt visa både det härliga med livet med t ex kids (eller företag eller hus eller vad det nu är – det härliga med LIVET helt enkelt) men är noga med att visa och prata om det jag tycker är jobbigt, energikrävande osv också så man inte läser och ser en dag som bara var maaagisssk med hemmagjord hallonkräm och glada barn. Att man ska se att jag är också trött, har skrikande barn, leksaker överallt och huvudvärk av en intensiv dag som alla andra. Igenkänning. Inte klaga och inte hylla mig mer än någon annan utan hylla ALLA och försöka peppa alla varje dag att man är grym och good enough. Började hela inlägget med det ju ”heja alla föräldrar som kämpar”. Så att jag skriver ”hurra att dagen gick så bra” är för att det känns så utefter mina förutsättningar där jag verkligen kan bli dränerad av en sån här dag och många känner nog igen sig. Svårförklarat och så rädd för att bli misssförstådd igen men jag hoppas att du hänger med i varför jag blev så ledsen. Hoppas du kan få lite avlastning snart!!

  3. Hanna

   Stina: äh, håll klaffen.

   Johanna: fortsätt räkna upp dina små vardagssegrar, det är det bästa sätter som finns för att hålla energin.
   Och skit i amningen och alla pikar kring det. Tro mig, mamma utan ångest och med ork är tusen gånger viktigare för anknytning än amning. 🙂

 2. fanny s

  Själv vaknade jag kl 04 och hade svårt att somna om…precis när jag höll på att somna hörde jag barnen gå upp strax efter 05 och börja bråka om duplobygge 😅 Det var den morgonen det…vaknar ofta tidigt nu när jag är gravid och det suger verkligen, behöver en powernap mitt på dagen för att orka, men det är inte alltid man får till när barnen inte längre sover middag 😊

  Hoppas ni fick en mysig dag hemma tillsammans!

 3. Caroline

  Ett tips om barnen behöver bränna lite energi är att blåsa upp ett par ballonger och sen leka ”inte nudda marken”. För ballongerna alltså 😉 Det funkar på min fyraåring och är bra motion för mamman med.
  Mina grabbar sitter inte heller stilla när de är hemma och är sjuka, även om de har feber 😑

 4. Malin

  Heja dig, att vabba ett friskt barn brukar ta på krafterna 😉 gå till affären och köpa en bamse-tidning? Det går hem hos vår 2,5 åring, finns speciell utgåva för småbarn som brukar vara populär. Göra trolldeg och baka i ugnen och sen måla är ett annat tips. Vi trär en del pärlor också, både på tråd och piprensare som man kan forma. Hoppas ni får en mysig dag trots spring i benen hos c och trött mamma! Kram