Hemmamamma med två barn – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Hemmamamma med två barn

Hej från promenaden till kvällstennisen!! Detta var min målbild vid 05 imorse när jag insåg att jag skulle vara hemma med två pigga, friska barn, haha. Det har varit en ursmysig dag och det mesta har verkligen gått superbra men alla som vet hur det är att ha en 3,5 åring (som helst inte vilar, kollar TV eller så – kanske spela spel på paddan men det gör man tillsammans vilket ju är härligt, men det ger inte direkt någon paus, haha) och en 7 månaders bebis vars värld rasar samman varje gång man inte sitter fastklistrad i sin mamma och som har svårt att sova längre än 30 minuter per nap kan nog sätta sig in i att vissa stunder ändå var liiiite energikrävande och tuffa, haha. MEN – det har verkligen varit en underbar dag 85% av tiden!! Kanske nästan 90%. Fint ju.

 

 

August andra nap tog vi oss ut för en liiiten promenad ner till havet. Vi behövde frisk luft och jag tänkte att han skulle komma till ro att verkligen sova gott och länga (icke, vaknade ändå efter 30 minuter, haha) men jag och Charles mådde gott av vädret innan lunchen iaf. Ser ni hur han krupit ner i sin åkpåse?

 

 

Oj vad vi lekt idag, det har varit bygga bilar och bussar och leka mamma, pappa, barn och dra fram play doh och sortera lego och leka med vatten vid diskbänken osv osv osv. Och Charles är briljant med August när man måste springa och fixa lunchen eller kissa. Det där med storasyskon är ju så himla mäktigt – eller jag småsyskon också kanske men jag är yngst och vet att ens äldre syskon är ens idol. Man blir liksom varm och stolt och glad och pirrig bara de tittar på en ens, haha. Händförd liksom.

 

 

Hur som, de var två trötta killar jag pussade hejdå nu när jag gick, August skippade sin sista nap och de gick ju som sagt upp 05 så nattningen bör ju vara en enkel match för Rickard tänker jag… Och jag ska sova direkt efter min dusch när jag kommer hem!

 

Tack för alla vabb-tips. Ni är bäst!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Hilda

  Ville bara säga att jag tycker din blogg är fantastisk. Den mest äkta jag har hittat! Där livet är både positivt och negativt. Där du visar hur du tokälskar dina barn och gör allt för dom, samtidigt försöka hitta små stunder för sig själv och jobba med det du älskar. Fortsätt som du gör för jag känner igen mig så mycket i dig. Att man inte är själv i allt utan fler känner som man själv! Föräldraskapet är inte självklart och spikrakt! Skit i alla dumma kommentarer och heja dig som lär dig tennis. En glad mamma är en bra mamma

  1. johannakajson
   johannakajson

   Åh exakt så vill jag att bloggen ska vara – både och men framförallt verklighetsförankrad och igenkännande <3

 2. Julia

  Jag vill bara påminna om att alla barn är olika och berätta om vår äldsta dotter. När hon var runt 1 år så gick hon från två korta tupplurar till en som var en halvtimme. När hon var 16 månader slutade hon helt att sova på dagen men sov bra 19-7. Samsov och ammade i sömnen så jag märkte inte alls mycket av eventuella uppvak.
  Hon gillade ALDRIG vagnen utan bärsele jämt jämt jämt men alltid glad då när hon fick vara nära.
  Men så att du inte går och räknar med att korta sovstundet går över utan det kan fortsätta och faktisk bli ännu mindre sömn dagtid. Så du är beredd om det nu blir så.
  Lycka till!

  1. johannakajson
   johannakajson

   Ja absolut – vet inte hur länge du läst bloggen men mitt första barn (C) hade ju (har??) enorma sovproblem och lite sömnbehov så jag är alltid inställd på det värsta <3 .

 3. Madeleine

  Vill börja med att säga att jag älskar din blogg! det är min favoritblogg utan tvekan!
  Har ni möjlighet till fler timmar på förskolan för att du jobbar under föräldraledigheten eller hade ni haft det oavsett?
  Här är det 15 H som gäller så det är rodda bägge barnen två heldagar per vecka. Mysigt men hektiskt. Hade så önskat att min sambo i alla fall kunnat lämna på fsk en eller två dagar per vecka före jobbet. Men det är ju 9-14 tis-tors som gäller.
  Svåraste med bägge barnen hemma är defintivt den här årstiden där det är ett projekt att få på bägge alla ytterkläder för att komma ut och så lyckas tajma det med sovtider för lillebror etc :/
  Vår 4-månaders sover också bara 30 min i stöten och som den lilla vagnvägraren han är så är det bärsele med vinteröverdrag som gäller om jag ska kunna komma ut med 3-åringen.
  Tack för en härlig blogg!

  1. johannakajson
   johannakajson

   Åh TACK för peppen om bloggen ❤️. Jag är heltidsmammaledig och jobbar 50% ovanpå så det är därför vi har heltid. HEJA DIG!!