Vabba friskt barn – Johanna Kajson
johannakajson

Johanna Kajson

Vabba friskt barn

Åh Charles är INTE sjuk säger han, haha. De ringde ju från förskolan igår vid tre men jag fick helt ärligt med mig en frisk, pigg kille hem med full fart hela vägen fram till läggning och sen sov han bra inatt och vaknade pigg imorse. Noll feber och pigg och studsig som vanligt så han fick faktiskt gå till förskolan och vi ringde och kollade vid tio och de höll med om att han var pigg och som vanligt. MEN sen ringde de igen klockan tolv och sa att han hade 38 grader och ville att jag skulle komma och hämta honom… Och ja, ni ser ju hur glad han var för det…

Haha, tur att det var så skönt väder och att jag redan var ute på promenad med August för att söva honom så så jag lyckades svänga upp och hämta Charles med och avboka dagens jobb på vägen. Men det var ju en rätt pigg kille jag hämtade och när han tog tempen när han kom hem så var han utan feber och har varit hela eftermiddagen.

Men först hann han få sin glass jag hade lovat honom eftersom jag trodde han var sjuk, haha. Nu får han stanna hemma imorgon också men det är så svårt när man vabbar ett friskt fartfyllt barn – framförallt om man måste stanna inne/ hemma. Men, men. Vi får se, men det blir en heldag med dessa två iaf.

Så – vad har ni för tips på hemma-lek vi kan göra imorgon?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
johannakajson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna

  Bygg koja med massa soffkuddar. Baka något gott. Picnic på vardagsrumsgolvet. Se en film och låtsas att det är bio med biljetter, popcorn mm

  1. johannakajson
   johannakajson

   Åh tack för massa bra tips!! Vi hade bio med Bamsefilmen idag, urmysigt men August blir så rastlös, haha. Men koja och picknick ska vi absolut för sovmorgon, mysigt. Kanske vara tokiga och äta lunchen i kojan, det vore nått det!!

 2. T

  Så himla märkligt det där med feber.. Min dotter vaknade natten mellan söndag och måndag med 39,1 i temp och “ont i benen” Sen helt pigg och feberfri på morgonen.. Hon är ledig från föris på måndagar så det passade ju bra men sprang runt hur pigg och glad som helst! Märkligt…

 3. Sara

  Märkligt av förskolan, 38 behöver ju knappt vara feber.. segt för dig att få vabba ett friskt barn i tre dagar typ! Hatar själv att vabba när min son är pigg, det är sååå svårt att underhålla hemma en hel dag! Försök ta er till typ affären bara för att göra något, kanske kan han köpa något pyssel eller leksak där att roa sig lite med..

  1. T

   Fast 38 grader är feber och de har väl tagit tempen på honom av en anledning… kanske lite hängig och inte orkar med tempot på förskolan. Och är barnet ändå piggt kan man ju göra det man brukar göra fast inte träffa folk som man kan smitta.

   1. johannakajson
    johannakajson

    Ja jag tänker gå på lekplats en sväng på förmiddagen kanske är okej om han är feberfri och pigg. Bör ju inte smitta någon då (och satsa på en där det brukar vara tomt på förmiddagen tänker jag…)

  2. johannakajson
   johannakajson

   De var nog extra uppmärksamma eftersom de tyckte han hostade igår och om man inte ska smitta runt allt mellan barnen förstår jag ändå att de ringer på 38 även om just Charles har full fart och orkar tempot ändå för de vill ju undvika smitta mellan barnen. Men, men. Om han är fortsatt feberfri så kan vi skakel faktiskt ta oss till affären en sväng som utflykt, kom på nu att jag köpte ett och gömde sist vi var på IKEA så det får också åka fram 🙂