Johanna Kajson

Smärtbakis

Godmorgon – eller god förmiddag är det ju men jag har precis hällt upp dagens första kopp kaffe och ska mjukstarta igång dagen efter en fruktansvärd huvudvärksattack igår. Den flög på vid 11 och stegrade ett par timmar trots att jag matade mig med citodon jag vilade allt jag bara kunde. Det känns som de där extrema attackerna som är var 4-6e vecka har börjat bli värre igen och jag antar att det har med hormonerna att göra. Allt hänger väl ihop men det finns ingen som kan hjälpa mig förstå sambandet eller  lindra smärtan vilket gjorde mig superledsen igår. Och matt. Och trött. För jag skulle fått en remiss till ett specialisttema för endometrios i Malmö i december men den kom aldrig så idag är det jag som får börja jaga dem med, jag har en läkartid med neurolog nu i februari för huvudvärken men där har vi ju egentligen gett upp och snarare fortsätter skriva ut smärtstillande efter behov helt enkelt.  Blev förresten intervjuad om min endometrios här på LOPPI. Nog om det, urseg dag igår och en enorm känsla av att vara smärt-bakis idag. Framförallt i huvudet.

 

Foto av Lovli Photography

 

MEN – tillbaka till inlägget igårmorse om miljösmart mat. TACK för alla era kloka kommentarer, tänkte sammanställa dem senare i veckan för jag fick en massa bra tips både här och på instagram – jag fick en massa andra miljösmarta tips också men denna veckan tänkte jag att fokuset skulle vara på just mat och handla till hemmet. Och sopsortering kanske. Jag sammanställer allt och lägger upp så kan vi inspireras att välja en eller ett par grejer vi inte redan gör att påbörja under 2019. Jag tror på att våga ta ett litet steg istället för inget alls.

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Linn

  Åh, förstår dig! Du är en riktig kämpe!

  Tror definitivt att det hänger ihop, har ju själv endometrios (och får knappt hjälp) och funderar mycket det här med den bakomliggande orsaken. Är så VANSINNIGT trött på vården som fokuserar på att ”lindra” symptomen (genom att proppa oss fulla med syntetiska hormoner som ger massor av biverkningar) istället för att fokusera på själva grundproblemet – vad är det som är tokigt i våra kroppar? Det egentliga problemet? Och HUR kan vi komma tillrätta med DET?

  Har därför börjat sluka böcker, poddar m.m. Kanske är det något för dig också? Här kommer lite tips iallafall!
  Podden Hälsohormoner, Vulvorine på FB & IG (har ju tom klinik i Malmö!), Hormonbibeln, Happy food mfl.

  Lycka till & krya på dig! <3

 2. Karin

  Åh, du är en sån kämpe med allt!! Måste vara SÅÅ tufft! 🙈 Älskar f ö att läsa din blogg, bästa bästa! ❤️ Vi är ungefär lika gamla men jag jobbar inom helt annan verksamhet än sociala medier/influencervärlden, och det ÄR ändå många inkl jag själv som fortfarande dricker vanlig mjölk, älskar pasta och bröd osv 😁😁👍 För övrigt tror jag att jag nyss såg din man på Linköping C?! Vilket kap!! 😅👨👍 Hoppas det betyder att han ska åka tåg hem och kan ta hand om dig lite! Trevlig helg!

  1. johannakajson

   Jajemen det gjorde du nog för det var där han var idag, haha. JAG VET VILKET KAP!!! 😍😍😍. Tack snälla för peppen!!